שאלה על נישואים

Ada87

New member
שאלה על נישואים

שלום לכולם,
חבר שלי הוא ישראלי אזרח אמריקאי, הוא נמצא שם בשנתו השנייה ללימודיו.
אני בעצמי סטודנטית ויש לי עבודה מסודרת, אני עובדת מדינה כבר 7 שנים.
אני רוצה לטוס החורף לשבועיים כדי לבקר אותו וגם כדי להתחתן, אלה נישואים שאינם למטרת הגירה לארה"ב אלא משום שאנחנו לא יכולים להתחתן ברבנות (כי אמו לא יהודיה).
ממה שאני מבינה, עלי להוציא ויזת תייר, נכון?
האם כדאי לי להסתיר את נושא החתונה בראיון, על מנת שלא יתפרש שאני מנסה להגר?
תודה רבה!

כמו כן, אם מישהו התחתן בארה"ב וישמח לייעץ לי מאיפה להתחיל ואילו טפסים ותעודות אני צריכה, ממש אשמח.

John the Savage

New member
את אכן צריכה להוציא ויזת תייר

בהנחה שאין לך דרכון אירופאי או של מדינה אחרת בעולם שנכללת בתוכנית הפטור מויזה, את צריכה להוציא ויזת תייר. מבחינת חוקי ההגירה של ארה"ב, אין שום בעיה להיכנס לארה"ב עם ויזת תייר ולהתחתן, כל עוד אין לך כוונה להיכנס לארה"ב על מנת להגר. ומצד שני, לדעתי עדיף לא להעלות את נושא החתונה בראיון לויזה ביוזמתך. לא להסתיר ולא לשקר, אבל גם לא לנדב מידע בעניין אם זה לא עולה לדיון.

לגבי הפרוצדורה לחתונה, יש הבדלים בין סטייט לסטייט, אבל לרוב זה די פשוט. בדרך כלל מה שצריך לעשות זה ללכת ולהוציא marriage licence במשרד רשם הנישואין של המחוז בו מתחתנים. אם את רווקה, לרוב המסמך היחיד שתצטרכי להציג זה תעודה מזהה רשמית כגון דרכון. אם אחד ממכם גרוש, לרוב צריך להציג גם תעודת גירושין.

אישור הנישואין עצמו עדיין לא הופך אתכם לנישואין, אבל לאחר שהוצאתם את אישור הנישואין, עורכים את טקס הנישואין, מי שעורך את הטקס חותם שהתחתנתם, ואז שולחים את הטופס החתום בחזרה לרשם הנישואין בכדי שהנישואין יהפכו לרשמיים. קחי בחשבון שבחלק מהסטייטס דורשים לחכות יום או יותר מאז שמוציאים את תעודת הנישואין ועד לחתונה עצמה, בעוד שבאחרים (לדוגמה נבאדה), אין שום דרישה להמתנה.

מי שעורך את טקס הנישואין נקרא officiant. לכל סטייט יש הגדרות של מי רשאי להיות אופישיאנט, כולל "איש דת" (רבי, כומר וכו'), שופט בבית משפט ועוד (ישנם סטייטס בהם גם סתם חבר יכול להוציא רישיון לערוך נישואין ולערוך את הטקס בעצמו).

אם את רוצה שהנישואין יהיו מוכרים בישראל, תצטרכי להוציא לאחר מכן מסמך נוסף שנקרא אפוסטיל שמאפשר הכרה בינלאומית בנישואין.

Ada87

New member
תודה רבה על תשובתך

אם כך, אין שום מסמך שעלי להביא איתי מהארץ?
האם צריך לקבוע הרבה זמן מראש את טקס הנישואין? היכן נהוג לעשות את זה, במידה ואין מי שיחתן אותנו? איזה גוף ממשלתי מבצע את הטקס?
תודה רבה:) נתחתן בשיקגו

John the Savage

New member
עוד מידע

שיקאגו נמצאת במחוז שנקרא Cook county באילינוי. הפרטים לגבי הוצאת רישיון נישואין במחוז קוק בקישור הבא (ויש שם גם את הכתובת של המשרד):
https://www.cookcountyclerk.com/service/marriage-licenses

בהנחה שאת רווקה, את אכן לא צריכה להביא שום מסמך פרט לדרכון. ברגע שמוציאים את רישיון הנישואין, אתם צריכים לערוך את טקס הנישואין תוך 60 יום, החל מיום לאחר שהוצאתם את הרישיון.

את הנישואין עצמם אפשר לערוך בבית משפט. פרטים בקישור הבא:
http://www.cookcountycourt.org/ABOU...palDistrictChicago/MarriageandCivilUnion.aspx

אין צורך לקבוע תור (למעשה, גם אין אפשרות לזה), כך שאין שום דבר שצריך לארגן מראש. למרות שלא חייבים להביא עדים באילינוי, כן הייתי ממליץ להביא מישהו נוסף שיצלם אתכם בזמן הטקס, לצורך תיעוד (וגם בשבילכם ...).

אם אתם רוצים לערוך חתונה של ממש, באולם עם מוזמנים וכו', זה כבר סיפור אחר ... ואז כמובן צריך להתארגן מראש.

למעלה