שאלה על נייד HP Pavilion dv9750ej

DToNAToR

New member
שאלה על נייד HP Pavilion dv9750ej

אני רוצה לקנות מחשב נייד ומעוניין בשילוב שייתן לי מצד אחד מחשב חזק לעבודות עיבוד ומצד שני אפשרות סבירה לשחק במשחקים חדשים יחסית. אחרי קצת (ממש קצת) חיפושים הגעתי לנייד הזה (שהמחיר שלו עומד על כ 6500 ש"ח) ומצאתי בו הרבה תכונות שחשובות לי: יציאת S-Video מצד אחד ומצד שני HDMI חדיש למתי שיהיה לי מסך לחבר לשם
כרטיס מסך nVidia 8400 GS שלמיטב הבנתי סביר ++ והדברים הרגילים בניידים עכשיו שזה מעבד כפול ליבה ו 2GB זכרון RAM מה דעתכם? האם למישהו יש את הנייד הנ"ל? יכול לחוות דעה? איך המסך שלו (למרות שכזה דבר עדיף לראות במו עיניי)?

shimi1599511

New member
תיראה הסידרה הזאת היא מוצלחת סך הכל

מעבד חזק יש שם ," Intel® Core™ 2 Duo processor T7500 • ‎2.20 ג'יגה הרץ , זיכרון מטמון של 2‎ MB ברמה 4 זה אחד המעבדים החזקים שיש היום בשוק ,,,כן מבחינת זכרון 2 גגה יש לך שם עיסקה שווה , אני בזמנו היה לי את Pavilion 5000EA הוא היה מחשב חזק מאוד סידרה יותר ישנה אני חושב שזה מחשב חזק מאוד עיסקה שווה בהצלחה .

DToNAToR

New member
תודה על התגובה, עוד דיעות?

מעניין אותי במיוחד הכרטיס מסך ואיכות המסך

bar666xp

New member
על אילו משחקים אתה חושב?

ה8400GT אפילו הוא לא משהו למשחקים כבדים... כיום למשחקים כבדים תתחיל עם 8600GT או מינימום 8600GS שהוא לא הרבה מעל ה8400GT {למעשה כמעט אותו הדבר}. אהא ואגב לתשומת לב זה לא ממש נייד במשקל של 4ק"ג~ ועם אתה לוקח איתך את הספק {ודי סביר שכן} יגיע גם ל5ק"ג~... זה +- שולחני שקל לנייד עם מחיר וחומרה של נייד
מצד שני זה 17" אף מחשב 17" לא יהיה קליל מדי... אישית הייתי יותר פוזל לכיוון של הדל 1720 לדוגמה... http://www.on-off.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=508 מעבד קצת חלש יותר... כ.מסך חזק יותר... ושני כונני 120G במערך RAID שנותנים 240G מהיר הרבה יותר מאחד של 250G... אגב גם מסך בעל רזולוציה גבוה יותר. חשוב לא פחות 3 שנות אחריות ואאל"ט שוקל כמה גרמים פחות אבל לא משהו מהותי איזה 50 גרם+-. אאל"ט אגב אפשר גם להזמינו עם מערכת הפעלה 64BIT אבל זה אם תירצה בדוק לבד. אגב יש עוד המון דגמים אצל המון חברות ההמלצה שלי אם מדובר בשוטרים 3D וביכלל משחקים כבדים... כ.מסך לא פחות מה8600GT וככל שידך משגת.

DToNAToR

New member
את האמת,

הרבה יותר חשוב לי פיצ'רים ועל כרטיס מסך אפשר טיפה להתפשר. למשל, כמו שציינתי אני רוצה גם חיבור S-Video וגם HDMI ביצועים טובים בעיבוד נתונים זה גם עקרוני ומערך RAID זה פלוס גדול. אם יש לך עוד המלצות אז אני אשמח לשמוע, אבל בינתיים הדגם של HP נשמע לי הכי מתאים למה שאני צריך ..

kobi 23

New member
סתם הוספה למה שבאר כתב

אם אתה באמת מתכוון לטלטל את המחשב , תשכח מ17'' , אולי רק למקרה שבו אתה לוקח אותו מהרכב למשרד. אבל בתיק זה יהיה לך מאוד מאוד כבד. מצד שני , אתה תפתח יופי של שרירים...

kobi 23

New member
ועוד משהו

אתה מודע לכך שלא תוכל לשדרג את כרטיס המסך שלך , בניגוד גמור למחשב נייח אי אפשר לפרק ולהחליף את הכרטיס.נראה לי שיש ניידים שניתן להחליף אבל הם כבר יקרים בהרבה

bar666xp

New member
השיקולים הם שלך מין הסתם...

ה1720 היה כדוגמה לאחד שלדעתי יתאים יותר למשחקים... מין הסתם הוא גם עולה יותר... לגבי HDMI אאל"ט במקרה של דל אולי בדיגמי הXPS אבל שוב אם אתה רוצה בדוק לעומק ו/או אם היבואן/יצרן... יש עוד כל מיניי דגמים.. אגב יש חובה סיבה מיוחדת למה 17"?

shimi1599511

New member
הכרטיס המסך הזה הוא יחסית טוב

"NVIDIA® GeForce™ 8400M GS סך הכל הוא יעלה לך משחקים כבדים בלי בעיה , אין סוף לכרטיסים , יש יקרים "אש" ויש זולים שיעשו את אותה עבודה לך על המחשב הזה יש לו כרטיס מתקדם יחסית , את העבודה הוא יעשה בכבוד יש כרטיס לבד שעולה 3000 דולר , זאת אומרת אין סוף לזה . לא שווה לך להשקיע סכום אסטרונומי כזה כל כרטיס. אז פה אתה קונה חבילה שווה במחיר טוב .

bar666xp

New member
כן ולא...

8400GS לא יעלה משחקים כבדים ללא בעיה! חלק מהמשחקים כבר היום הביצועים איתו ירדו ל15FPS ואף פחות... כשההפרש בין המחשבים שהוזכרו... מחיר מול הביצועים שיהיו במשחקי 3D הדל הרבה יותר משתלם כלכלית.. לדעתי בכל אופן. לגבי הכרטיסים... 8400GS לבין 8400GT ההבדלים הם מהירות הGPU שהיא 400 מול 450 MHZ, הSHADER בוא 800 מול 900 הממ מהירות פס זיכרון 9.6 מול 19.2 G בשניה ו... Texture Fill Rate של 3.2 מול 3.6 מיליארד בשניה... וחשוב לא פחות... Memory Interface של 64BIT מול 128BIT.. ורק החל מ8400GT תמיכה ב512M זיכרון אצמעי ונתוני ה8600GT? מה איתם?.... דיי דומים ל8400GT האמת מהירות שעון GPU היא 475MHZ... אבל נגיע להבדל המשמעותי? Stream Processors 32 כשבכל הקודמים לו יש Stream Processors16 חוץ מ8400M שיש רק 8. Shader Clock 950MHZ מהירות שעון זיכרון 700MHZ ב8600GS/GT מול ה600 בקודמים... מצד שני בהחלט צריך להיות חולה בראש כדי להוציא ים כסף על כרטיסים כמו 8800GTX/GTS נכון שהם חזקים בטירוף אבל יש גבול לכל תעלול...

למעלה