שאלה על ניאוף

הצופה.

New member
שאלה על ניאוף

אם כל הצדדים מודעים לעניין גם הבעל גם האשה וגם בני הזוג השני האם זה ניאוף?

ודאי.......

וה' ישמור....... אגב, מחקתי 2 הודעות שלא שייכות לפורם הזה. אין בכוונתי - בשום אופן, להפוך את הפורום הזה לנושאי "פילוסופיה" "תיאולוגיה" ו"בקורת המקרא"..... הפורום הזה נועד לשאלות בהלכה או במנהגי ישראל. תודה.

הצופה.

New member
מאוד מודה לך

מעשיך יקרבוך וירחיקוך יכולת לענות בדרכי נועם מכיון שאינך בוחן לב וכליות וכוונותי היו טהורות זאת היתה צריך לעשות או לפחות לשלוח לי מסר מאחר ולא, אני מאוד מודה לך ולפורום. ועוד דבר קטן מאחר וקראתי את התורה ראיתי שאברהם יצחק ויעקוב משה וכל אבותינו היו רועי צאן (משמע עבדו) וגם השתתפו בכל המלחמות של עמם בפועל ולא "המיתו עצמם באוהלה של תורה" ועד לא תאמין היה להם זמן להיות צדיקים אתה מאמין? על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים ולא על הקרדום לחפור בה שאלוהים יברך אתכם

רועי צאן

כל התורה על רגל אחת?! עבדו?, מאיפה הוצאתה את זה, אני יכול לומר שהמעשה של רעיית הצאן הביאם לעבוד את ה'.. וכמש"כ אחד מרבותינו.. ע"י שנישאר לבד ורועה את הצאן חושב על בוראו.. ומהרהר בגדלות ה'.. השתתפו?.. בזמן דוד המלך חציים למדו תורה וחציים נלחמו.. כמ"ש ויאמר לו הלצרינו אתה? שיהושע ראה את מלאך ה' עם חרב.. ואמר לו המלאך מכייון שרפו ידיהם מלימוד תורה בא להזיהרם שילמדו,, מיד כתוב בפסוק וילן שם יוהשוע.. מלמד שלן בעומקה של הלכה ואין כאן מקום להאריך בסוגיות פשוטות ובהירות לכל יהודי ממוצע. ואם אתה לא יודע זה חסרון בך.. יש לי שני עצות או שתתחיל ללמוד את התורה,, לפי הסדר, תורה נביאים כתובים תורה עם פירוש רש"י.. נביא אם אין רש"י על פסוק מסויים, אז תלמד את המצודות וכו'.. ואח"כ משנה גמרא.. יש פירוש שטונשטיין למתחילים.. ואח"כ תסיים את התלמוד הבבלי.. יש גם תלמוד ירושלמי... יש פירוש חדש שמבאר אותו למתחילים.. ואח"כ מדרשים, יש מדרש רבה ותנחומא, ופסיקתות,ילקוטים.. ועוד ועוד או שתלך להרצאות של רבנים יש את ערכים.. או מנוף.. יש הרבה קורסים.. מקווה שעזרתי לך

מישהו יכול להסביר לי מה זה ניאוף?

אני יודעת שכתוב לא "תנאף", אבל אין לי מושג מה זה אומר... אתם יכולים להסביר לי בבקשה? בתודה- אני

לא תנאף....

כל נגיעה שהיא מחוץ לקשרי הנישואין ההלכתיים, מהווה ניאוף, ניאוף הנאה שנמשכת מהרהרור ומחשבה, ואין להאריך בזה.

א77

New member
תיקון ממה שכתב איש יהודי

בניאוף הוא כלל מחשבת ניאוף גם. ניאוף הוא קיום יחסים עם אשה שאסורה לו. כמו אשה נשואה שברגע ונישאה הותרה לבעלה ונאסרה לכל העולם. גבר שאינו בעלה שיהיה איתה בקיום יחסים, הרי זה ניאוף. איני מבטל מחומרת מחשבות ניאוף חלילה. אבל מחשבת ניאוף זה מחשבת ניאוף. וניאוף זה ניאוף.

למעלה