שאלה על נחל כמון

עופר 249

New member
שאלה על נחל כמון

האם בטוח יחסית להשאיר את הרכבים בהתחלה ובסיום
ראינו את השרשור שהיה לא מזמן של הרגע שלפני נראה לנו מתאים לחג שני

נתי

New member
שאלה טובה

עקרונית המקומות הבעייתיים לרכבים הם בנגב (לא כולל הרי אילת) ובאזור קו התפר
אנסה לשאול את דודי

עופר 249

New member

נתי

New member
לא טעיתי

מקור מוסמך מאשר את ההשערה
ותודה לאבישי מטייל העל

עופר 249

New member
ברשותך שאלה נוספת

לגבי הרכב השני ששמים בסוף
לפי מה שקראתי נכנסים לכפר סלמה לשכונה המערבית איך נוסעים שם קצת לא ברור לי

קשה לי לענות על זה כי לא אני נהגתי שם

אלא מישהו פגש אותנו ואסף את הנהג ואנחנו בינתיים המשכנו ברגל לחכות להם ביציאה (המזרחית?) מהכפר.
אם אני לא טועה כאן נגמר המסלול: https://maps.google.co.il/maps?q=32.899047,35.348039&num=1&t=h&gl=il&z=17
אני אברר מחר עם המומחה שלי לענייני שכונות ערביות ובדואיות במשגב.

מאבישי

New member
יציאה מנחל כמון

אינני יודע מאיזה כיוון תגיע, לכן אכוון אותך מצמת רמה, על כביש עכו צפת ממזרח לכרמיאל.
בצמת רמה פונים דרומה, חולפים על םני המסלול המקסים של נחל צלמון (מימין לדרך)ולאחר היציאה התחתונה של המסלול, הכביש פונה מערבה וחוצה את נחל צלמון. בהמשך חולפים ליד תחנת דלק (מימין) ומגיעים לפיצול בכביש. כאן לוקחים את הסעיף הימני ומתחילים לטפס במעלה השכונה החדשה. נחל כמון חוצה את הדרך לא רחוק מהבתי האחרונים ואי אפשר לפספס אותו
ממליץ על המסלול וקינוח בנחל צלמון.

נתי ידידי קרא לי אז באתי

לגבי מסלול הר כמון יש שתי אפשרויות.
1. מסלול מעגלי, ארוך יותר, מומלץ יותר. - מחנים את הרכב בתחנת הדלק בכניסה לכפר סלמה (ראה את הסברו של אבישי).
חותכים מערבה וצפונה בכפר עד שמגיעים לפתחו של נחל כמון, עולים בנחל עד הישוב כמון. עולים ביישוב עד לפסגת ההר בפינה הדרום מזרחית מרפסת תצפית מדהימה. חוזרים לאוכף המפריד בין הישוב כמון לכפר הבדואי כמאנה ושם תופסים דרך עפר היורדת צפונה לכביש נחל צלמון. חוזרים דרומה עם הכביש תוך כדי מבטים לימין (מערב) לאתר את גן פסלי העץ המופלאים המצויים שם, בין עצי אקליפטוס. קצת הלאה עוזבים את הכביש לטובת מסלול המים של נחל צלמון. סיום בתחנת הדלק.

2. מסלול אורכי, סלמה - ראמה. רכב אחד חונה בראמה, שני בסלמה בקרבת הכניסה לנחל כמון. עושים את המסלול כפי שפורט באפשרות המעגלית, בכביש נחל צלמון מושכים צפונה לראמה.

3. מסלול אורכי סופר קצר. מכונית בכמון, מכונית בסלמה ולפי הבחירה עולים/יורדים בנחל. הבעיה, הקפצת מכוניות ארוכה.

אין חשש מהעמדת רכבים בכפרים המדוברים. אם תסיימו מוקדם יחסית, תגשו לחומוסיית "אבו ראמי" בראמה, מומלץ מאד.

עוד באזור - ריכוזי חצבים בחורבת צלמון מדרום לסלמה. סביר שתמצאו חצבים גם בעליה להר כמון.

נתי

New member
סייר, התגעגענו אליך

תודה שבאת ונשיקות לשרל'ה

כנס לכאן קצת יותר, לא תצטער!

למעלה