שאלה על נזקים.....

קרנושה

New member
שאלה על נזקים.....

OK ברור לכולנו שעצם היוולדם פגים יש סיכויים לבעיות פיזיות, התפתחותיות וכו´ שונות.....השאלה שלי מתייחסת לנזקים שקרו בתקופת האישפוז שלהם שאולי אפשר היה למנוע אותם אם רק היו עירניים יותר, שמים לב יותר. מתי הונשם שבוע בצורה מסיבית, לאחר מכן עבר לסיפאפ למשך למעלה מחודש....אין לי מושג לאחר כמה זמן הורידו ממנו את הסיפאפ ושמו לב כי המכשיר לוחץ לו על האף-לוחץ ממש עד כדי יצירת פצע לחץ, הם הזמינו פלסקיטאי שהמליץ להפסיק מיידית את הסיפאפ ולמרוח איזושהי משחה שתרגיע את המקום.....מתי הוחזר למכונת הנשמה שוב בשל כך. למתי נותרה צלקת שבלתי אפשרי להתעלם ממנה (בתמונות לא ממש רואים)...החלק החיצוני של מחיצת האף כאילו גזור..... אני יודעת שלאחר כל מה שהפגיה עשתה למעננו וכו´....לאחר כל כך הרבה בעיות משמעותיות אחרות שאולי צריך לשים את הגדש עליהם והנה אני באה ומקטרת על מה שהם עשו לו.... אני את תודתי העמוקה אמרתי/הראיתי/נתתי לפגיה! במכתב השחרור הם אכן ציינו את הנזק. לפני חצי שנה הלכתי לפלסטיקאי פרטי שאמר שאל לי להתעסק עם הילד הקטן הזה....שהבעיה אסטטית ותו לו ועל כן ממליץ לחכות לגיל של תיכון ולעבור ניתוח פלסטי, אני מאמינה שביה"ח ישלם על כך לא? האם הותירו בכם נזקים כאלה או אחרים?

amadad

New member
על פניו כן אבל...

עדיף שתתיעצי עם עו"ד ותסדירי את כל הניירת והמסמכים הדרושים כדי שלא ינפנפו אותך בעתיד עם חוק התיישנות או שאר פרטים טכניים. יתכן ועדיף לקבל פיצוי כעת ולהשקיע את הכסף עד שיגיע לגיל המתאים לעבור את הניתוח. בהצלחה

לנו יש אותה התלבטות

לבת-אל נגרם נמק באפרכסת החיצונית של האוזן כתוצאה מאי שימת לב של האחיות ולכן נוצר לה חסר באפרכסת. זה מאוד לא אסטטי, אך כדי לתקן את הנזק אמרו הפלסטיקאים שצריך לפתוח את בית החזה ולקחת סחוס מהצלעות. בכל מקרה צריך לחכות שתגדל. הפגייה לקחה אחריות, והנזק מצויין במכתב השחרור. הם גם אמרו שיבינו אם נתבע אותם, אבל אחרי כל מה שעשו לטובת הילדה ממש לא נעים לי. מה עושים?

אני הייתי קרציה

אמיתית. הייתי מציק להם על אחוזי חמצן בודדים (למה 31 ולא 29) ואין ספק שנמאסתי עליהם, אבל למי איכפת , אם הצלחתי למנוע מאיה עודף חמצן שהוא. גם לאיה יש צלקת, קטנה אמנם, בגלל הסיפאפ. אל תרגישי רע, קרן, אם זה שאת באה בתלונות לפגיה. אל תשכחי שזה לא הילד שלהם ומהרגע שהם עשו את שלהם (הוציאו את הילד מהפגיה) כלום לא מענין אותם יותר. כל הבעיות, המעקבים וכו´- הכל עלינו ההורים, לכן אני לא סומך על הפגיה (ומסתבר יותר ויותר שבצדק) בדברים הקטנים, ןלפעמים גם בגדולים. אני חייב להם המון, אבל לא בלי להשגיח עליהם בשבע עיניים. מתי תמיד יוכל לעבור ניתוח פלסטי. עזבי כרגע את הכסף. הכוונה היא שזה משהו הפיך. זה כבר צריך לעודד. הלאה? באמת הייתי הולך ומתיעץ עם עו"ד. לי כמעט הלכה תביעה גדולה בגלל התישנות. נראה לי שגם ביסודי מתי יוכל לעבור ניתוח פלסטי - אם הוא ירצה. אני כמובן לא רופא אבל נראה לי שילד ביסודי הוא כבר מספיק בוגד (בן 10 נניח). שאלו יהיו הצרות היחידות... אורן

דבורי

New member
אצלנו זאת בעיה יותר גדולה, ולא מהפג

נעמה עיוורת בעין אחת, כנראה כתוצאה מבדיקת מי שפיר. העין גם קטנה והיא תזדקק לתותבת. הבעיה שכאן הסיבה לא לגמרי ברורה. דברתי עם משפחה שבתם סבלה מאותו דבר בדיוק - הם עשו תביעה וזכו לאחר 10 שנים. עדיין לא החלטתי אם אני רוצה להכנס למסע הארוך הזה.

shirar1

New member
אצלנו הזהירו אותנו מראש לגבי

נטע, שמכיוון שהיא הרבה זמן עם סיפאפ יהיה לה כנראה נזק קטן באף. באמת יש נזק אבל הוא לא כ"כ בולט. לעומת זאת גל, שהיה מונשם במשך 5 שבועות, לא הסכים להיות עם סיפאפ אפילו שעה. הוא כל כך צרח שנאלצו להעלות את החמצן בסיפאפ לאחוזים מטורפים, ואחרי זמן קצר הם נשברו ונתנו לו פשוט חמצן באינקובטור. כבר אמרנו שלילד יש אופי, לא? בזכות זה האף שלו מושלם. חוץ מזה שאחרי הרבה זמן של הנשמה, נאלצו להוציא לו את הטובוס, ובאותה הזדמנות העבירו אותו לנחיר השני, כדי שהנזק יהיה סימטרי. לכן אני יודעת שלפחות זה במודעות שלהם, והיתר זה כבר בעיקר עניין של מזל + איך נראים האפים המשפחתיים.. מה לעשות, גם זה חשוב.

כן .. וגם היו כמה "פאשלות קטנות בדר

יש אף לא סימטרי . טבור מוזר . צלקת ענקית ברגל (כבר סיפרתי ) .. והיו מיקרים קטנים במהלך האישפוז - כמו בישול יתר של עמרי באינקובטור ( ממש צלייתו ..בטעות ) .. ומקרה של זונדה שתלושה חצי דרך החוצה והמזון נשפך לו לגרון כמעט נחנק . ועוד המון אויר בצנרת של העירוי .. והמון מקרים של כמעט ושל מזל שהיינו שם כמעט כל הזמן לשים לב ולהעיר על כל דבר כזה . ולמרות הכל אני חושבת שהבית חולים מצויין ומודה להם על הכל .. גם אני עבדתי בבתי חולים ומכירה את הדברים מהצד השני לטוב ולרע .

למעלה