אני מעוניינת לקבל משכנתא בסך 100% מערך הדירה. האם זה אפשרי? ( ערך המשכנתא שלקחתי לפני 4 שנים עלה, וערך הדירה שקניתי ירד - יוצא שאין לי הון עצמי ואני רוצה עודמשכנתא שתגיע ל100 אחוז מערך הדירה המבוקשת)
הבנקים למשכנתאות לא כל כך אוהבים לתת משכנתא נוספת כאשר כבר יש על הדירה משכנתא. כאשר אין סיבה ברורה לבקשה להגדלת המשכנתא (כמו שיפוצים וכו´) הבקשה יכולה להתפרש בבנק כאינדקציה לקשיים פיננסים של הלווה. כמובן שיכולת ההחזר של הלווה מהווה אף היא גורם חשוב בהחלטת הבנק. הדרך לדעת את התשובה לשאלתך היא לבדוק בבנק שנתן לך את המשכנתא (לא נראה תעברי עכשיו לבנק אחר). חלק מהבנקים מוכנים לתת היום אחוז גבוה משווי הדירה כאשר הלווה עושה ביטוח משכנתא (בחב´ EMI). ביטוח זה מכסה את הבנק במקרה שאת לא עומדת בתשלומים ומכירת הדירה אינה מכסה את יתרת החוב. אבל עליך לקחת בחשבון שלביטוח זה יש מחיר והוא יעלה את תשלום ההחזר החודשי.
בהנחה שאת מדברת על 100% משווי הדירה החדשה, אני חושב שיהיו בנקים שיסכימו לתת לך את הכסף באם יש לך כושר החזר טוב. כאמור, יתכן וידרשו ממך גם ביטוח משכנתא או ריבית גבוהה יותר. את צריכה לעשות סיבוב בבנקים למשכנתאות, לבדוק ולהשוות תנאים.