שאלה על מקרה אישי

jongler

New member
שאלה על מקרה אישי

שלום לקהל חברי הפורום ולמנהל, יש לי שאלה על מקרה שמטריד אותי כבר מספר חודשים, (כאן אני בעצם מנצל הזדמנות יקרה נוספת ומנפץ את פני ה"לוקינג גוד" שלי...) לפני מספר חודשים עברתי סדנת ויפסאנה בת 11 יום שמאז ועדיין ישנן אדוות מאותו אירוע "סוער" מבחינתי. ביום הרביעי לסדנא חשתי "בצביר אנרגיה" שהתישב לי על אוזן ימין ולא איפשר לי לחוש אותה, לאחר מספר שעות החל ה"צביר אנרגיה" לטייל על שאר שטח הפנים והראש, אם קצת ריכוז יכולתי אף להזיזו לאן שחפצה נפשי (ופה בעצם חטאתי להוראות...), לאחר יום שטח הפנים של אותו "גוש אנרגיה" היה כשטח מרבית הגולגולת שלי, עיני צרבו לי, החלטתי לא להתערב ורק להמשיך לצפות במתרחש עד שלאחר יום הוא חדר פנימה אל תוך הגוף (תוך כדי כתיבת שורות אלו אני עולה על העובדה שבאותו יום התחלתי לחדור פנימה על פי ההוראות בצפיה שלי במתרחש בגוף...) חזרתי "לשחק" ולהזיז את ה"גוש" ששינה צורה וגודל ולכל מקום שבו היה התרחשה ריאקציה שונה - כשהיה בבטן חשתי כי נשימתי חמה וכאב בטן קל, כשהיה בבית החזה חשתי נשימה מהירה, כשהיה בגרון - מחנק, בראש - כאב וצריבה בעיניים ועוד... היום השמיני, התעלמתי למספר שעות מ"הגוש" וגיליתי גוש אחר נוסף במרכז הגולגולת קטן ולא נעים , לאחר צפיה קצרה בו נעלם והתמוסס וחשתי ששחררתי דבר מה בראש, הסתימה הישיבה ויצאתי לחצר , כאן עלי להוסיף כי אני מרכיב משקפי ראיה מגיל 9 , הרכבתי את המשקפיים אך הם הפריעו לי, הסרתי אותם ופעם ראשונה זה שנים - ראיתי! ראייתי היתה חדה כמעט כמו פעם... 10 דקות עברו וחזרה הראיה לסורה... בהמשך היום שוב ה"גוש" המוזר והישן החל מטייל לי בגוף באופן עצמאי, אין לי כל שליטה עליו, מהראש דרך הגרון לחלל הבטן וחוזר וכך מספר פעמים, עד שקרה משהו מוזר יותר - אותו גוש התקרב לאיזור מפתח הלב לאט ,דפיקות הלב שלי התחילו לעלות ואיתם לחץ הדם עד שלא היתה לי שליטה על הגוף בניסיון להרגיע עצמי, ה"גוש" כאילו חדר ללב שלי ובאותו הרגע פיצוץ של אור ושל חשמל בכל הגוף שנמשך מספר רגעים ארוכים ,חשתי כיצד ה"גוש" חדר למחזור הדם ואיתה הרגשת חולשה בכל הגוף. מאותה סדנא ועד לרגע כתיבת שורות אלו אני לוקח איתי לכל מקום את אותו "גוש אנרגיה" או מה שזה לא יהיה. לרוב הוא מתמקם לו בצד ימני עליון של הגולגולת, לעיתים מציק יותר ולעיתים מציק פחות אך הוא ניתן להרגשה כמעט כל שעות היום בעיקר ברגעי מדיטצית ישיבה כל שהיא, כמו כן בזמן האחרון ישנו מחנק שיושב לו בגרון ומידי פעם עולה או יורד אך עדיין שם. וכאן באה השאלה שלי ואשמח לקבל כל תשובה : האם יש למישהו מושג ואפילו הקל שבקלים מה זה? והאם ישנה דרך להיפטר מן ההרגשה הזאת? בתודה מראש JonGler

בארס

New member
קודם כל

...תודה לאל על "התרופפות" פני הלוקינג גוד שלך, מכאן הן לא נראו כל כך משכנעות . לגבי מה שתיארת, לפני הרבה זמן קיבלתי התייחסות בקשר לסוגיה דומה. נאמר לי להתעלם מיזה! עבר הרבה זמן וקיבלתי התייסות נוספת, אותה אחת. עם תוספת של לא לתת למחשבות להתעסק עם זה, זה חשוב. בפעם הראשונה זה נשמע לי רציני אמנם אבל לא ריאלי לחלוטין איך אפשר להתעלם מיזה? בפעם השניה, אני כבר מתיחס לזה בכל כובד הראש. מקווה שעזרתי במשהו.

jongler

New member
תודה בארס

ועכשיו סוגיה נוספת : לא לתת למחשבות להתעסק עם זה - הופך מידית אצלי ל-להתעסק בלא לתת למחשבות להתעסק עם זה... ואולי זה עדיף...?! דורכים לי על הרגל אבל אני מתעסק בלא להתעסק בהרגשת סוליית הנייקי על הבוהן. זה דוקא מזכיר לי את טכניקת מדיטצית המסדרונות והדלתות של דרול. עזרת?! - כשאשכח מן הבעיה אשכח גם שעזרת אז תודה על ההתיחסות

בארס

New member
אתה אוהב לשחק דוק?

תמצא איזה עיניין להעסיק בו את המחשבות. באופן ישיר ומיידי. אם תלחץ עלי נורא, אפילו ייתכן ואני אמצא את עצמי מלמד אותך לשחק דוקים
מה דעתך על גלים, אנרגיות, או חלילה כח ההתמדה? :)

jongler

New member
דוק? תלוי מתי

כח ההתמדה - נשמע נחמד אנרגיות - נשמע מפתה אך מה יועילו?! זה מוזר, כשאני לוחץ על המקש כולי הלחיצה - מכאן שאין אני וכשאין אני אין אני שמרגיש אין אני שחושב אין מאמץ אין "גוש" מכאן שאין הרגשה של "גוש" כלל משום שברגע שאני מרגיש כולי ההרגשה ושוב אין אני, רק שאני לא נמצא אלא חשיבה ה"גוש" קיים. ...מה הכללים של דוקים?

בארס

New member
תשמע

גם אם לא הייתה לך ה"בעיה" הזאת הייתי ממליץ לך לרכז את העיסוק המחשבתי שלך בדברים פשוטים כמו לספור עד ארבעים. חשיבה זה לא הצד החזק שלך, מסתבר. הגוש הזה שם, גם אם השכל שלך נרדם לרגע. בכל אופן אני לא ממש זוכר את הכללים אני אישית מתעסק בשחמט וקקטוסים בזמני הפנוי אבל אפשר לברר.

jongler

New member
קלטתי אותך

האנרגיה היא אותה אנרגיה ההבדל הוא בדרכי החלוקה שלה מאחד לאחד או כיצד אני בוחר לחלק אותה ואתה מתוך העבר שלך מתוך ההרגל ואם הינך מתרגל שיטות נו-מינד החלוקה משתנה פלאים. תודה על התזכורת דוקים זה לא המשחק היחידי שאסור לדפוק את השחורים?! ד"א שמעתי שהדוקים הראשונים נעשו מקוצים של קקטוסים ממדבר גובי - אתה מבין בזה?

בארס

New member
עזוב שטויות.

בקיצור, בקשר לקוצים, יש ויקוח מי פיתח את המשחק הזה ראשון, יש את האלו מהמדבר, ויש את השבט ההוא באמזונס שההורים היו מלמדים את הילדים איך להתעסק עם חיצי הצייד המורעלים בריר של צפרדעים, ע"י תרגילים שמאמינים שמהם התפתח המשחק. אגב ילד שהיה נדקר היה פסול . היום לנו יש את הסוג הבטיחותי מפלסתיק ואפשר בשקט להתמקד בשאלה איזה דוק עדיף לשלוף קודם. :)

jongler

New member
עזבתי

למה להתעסק בדברים תחרותים כמו שחמט ודוק אפשר להתעסק בדברים שיש עמהם זרימה - גלים, ראה ערך השירשור הזה... ואני מוצא שמיציתי אותו איתך , לפני שיהפוך למערבולת של תן וקח אנרגטית. אז מה היה לנו? - גלים, אנרגיות וגם כח התמדה(יש לך את זה), כיסינו את הכל. תודה בארס בכל מקרה שמעתי שאפשר להפוך את הדוק למדיטציה במשחק סולו. לילה טוב

drall

New member
התחלקות אנרגטית

הייתה לי הרגשה שבסוף אני אמצא כזה מקרה. אחרי הכל , אי אפשר לצפות ממשהו לא להתרבות עם מאכילים אותו כל כך הרבה שנים. כנראה שאנחנו עדים כאן להתגלותו הראשונה של המיינד האנטי מדיטטיבי , שעד היום התקיים רק בתיאוריה הפרטית . מה שמדהים באמת , זה שהוא יצא לשוטט בזמן הויפאסנה , כנראה מתוך רעב. אני לא אחזור על ההמלצות של בארס שכן , הן מצויינות ומומלצות. מה שכן , אני ממליץ לך בחום , לעשות מדיטציית חושך פעם בשלוש לילות בערך ואז תוכל לראות איך היצור האנרגטי הזה נפלט. תלזיק מעמד. דרול

למעלה