שאלה על מקלדת....

שקדייה

New member
שאלה על מקלדת....

בוקר טוב ושבת שלום לכל הפולנים. יש לי שאלה שבטח רק אתם תוכלו לענות עליה.. אימי מחפשת מקלדת שיש בה גם עברית וגם פולנית. אני לא שמעתי על דבר כזה והצעתי לה לקנות בפולין מקלדת פולנית ופשוט להחליף בין המקלדות בהתאם לצורך- אבל לפני שהיא קונה... בכ"ז, חשבתי להתייעץ אתכם. אולי יש להשיג דבר כזה בכ"ז? בארץ או בפולין.. ואם לא? איך אתם פותרים את בעיית העברית/ אנגלית/ פולנית במקלדת שלכם? דז'נקוייה ברדזו (אני חושבת..
) שקדייה

שקדייה

New member
תודה../images/Emo39.gif

אני אשמח לקובץ הנ"ל. רק לא ברור לי זה משהו שהופך את המחשב לתומך פולנית? כי אם כן, זה לא פותר את בעיית המקלדת. האם אתה עובד סשיטה בה מדביקים מדבקות קטנות על המקלדת? אנחנו עכשיו בתהליך של רכישת מחשבים חדשים כקבוצה ואימי בקשה ממני מקלדת פולנית עברית- האם אתה מכיר משהו כזה? (כי אני לא) מכיוון שהיא לא בארץ אז אני לא ממש יכולה להרחיב איתה בשאלות בנושא ולהבין מאיפה היא שאבה את הרעיון הזה... שוב תודה.

אין דבר כזה "מקלדת פולנית"

בכל המשרדים שבהם ביקרתי לא ראיתי דבר מלבד המקלדת האנגלית הרגילה. גם אצל בני משפחתי שם כותבים במקלדת רגילה תוך שמשו במקש ALT כדי לאלץ צורת אות "פולנית". מה שכן, יש להתקין במחשב תמיכה בפולנית, ובהתאם לכך תפקידי המקשים ישתנו. הדרך הנוחה ביותר היא להתקין קוד מקלדת המאפשר שימוש במקש Alt כדי להקליד אות פולנית המבוססת על אות אנגלית רגילה. לדוגמא ą מקישים צירוף של a ומקש Alt. (למשתמשי XP לבחור קוד Programers). הנה דוגמאות לאותיות פולניות במקלדת עברית/אנגלית רגילה במחשב המריץ חלונות 98 מהדורה שניה. ąęłśćżń איך מתקינים תמיכה בפולנית למקלדת? זה תלוי במערכת ההפעלה שלכם וביישום. כדי לכתוב ב WORD לא מספיק להתקין רק תמיכת מקלדת במערכת ההפעלה אלא גם את תמיכת שפות ב OFFICE מתוך תקליטור ההתקנה המקורי של OFFICE כמובן. שאלות נוספות? אז יש פורום תמיכה טכנית שכתובתו http://www.bsh.co.il/forums/AllMessages2.asp?Fnumber=42 אז שתהיה שם איזו תנועה...... אבל גם אם תשאלו כאן לא אתעלם כמובן... ולתמונה המצורפת אין קשר בכלל. סתם משהו נחמד שהבאתי איתי לאחרונה ולא ראיתי בכלל בארץ.

כן, מדבקות או לצייר עם עט מיוחד !!

יש רק כמה אותיות מיוחדות לצייר עלהמקלדת. היות ואצלי מותקנות עוד כמה שפות על המחשב ואין מקום על המקלדת הדבקתי בצד לוח תמונה של המקלדת עם האותיות הרלוונטיות ושינוי המיקום של אותיות אחרות.

מצאתי!!!!!!!!!!

יש כאן קובץ של מקלדת פולנית, ניתן לקנות מקלדת פולנית\אנגלית בפולין או לצייר על מקלדת רגילה. לדעתי ניתן לקנות מדבקות בפולין

גם אני מצאתי !!!!!!

בזמנו הכנתי למורה וגם לתלמידים בקורס (במכון הפולני) דף הדרכה בהתאם. בגלל מגבלות האתר בהעלאת קבצים חילקתי המסמך המקורי לשני חלקים, לשני מסמכים נפרדים. זה החלק הראשון.

והחלק השני של המסמך

למעשה יהיו 3 חלקים בגלל מגבלות האתר המ..... הזה בהעלאת קבצים גדולים.

שקדייה

New member
תודה רבה לכם../images/Emo141.gif

זה אכן מה שחשבתי. אבל בגלל שהיא ביקשה במפורש מקלדת כזו ומכיוון שאצלנו הפולנים משתדלים לעשות את אמא הכי שמחה שאפשר - בדקתי.... אז שוב תודה על העזרה. שקדייה

בעיקרון אני משתמשת במקלדת

ישי בה אנגלית, הא"ב מאוד דומה ואם במחשב שלך תכניס גם אפשרות פונט לכתיבה בפולנית תוכל להישתמש באותיות האנגליות ולהוסיף את הסימניים הייחודיים לאותיות הפולניות ע"י לחיצת שיפט+אות. כמובן שיותר נח יהיה לקנות מקלדת בפולין :)

למעלה