שאלה על מצע המפלגה -

smamit

New member
שאלה על מצע המפלגה -

מתוך קריאת מצע מפלגת מרצ עלתה בי שאלה - איך מתוך הפרטת המפעלים הממשלתיים וחיזוק התעשיינים ומעמד התעשיינים תוכל המפלגה להנהיג גם רפורמות ודרך שילטון של מדינת רווחה מודרנית? ומדינת רווחה מודרנית - למרות כל מה שאמרתם בקשר לדאגה לפרט ושאר דברים... לא ציינתם איך בדיוק תפנו משאבים לטיפול באוכלוסיות המצוקה? ואיך תמצאו מקומות עבודה לעל אותם מובטלים?!

smamit

New member
מישהו כאן יודע לענות לי?!

מק

Asaf p

New member
סיבכת מישהו. תן לי להסביר משהו

מצע של מפלגה זה משהו שאמור להשמע טוב ואוטופי מכל כיוון שתסתכל עליו. קל וחומר מרצ שידועה כמפלגה שמנסה לאכול הרבה דברים בבת אחת. מצד אחד הם לא יוותרו על השימוש במינוח כלכלה ליברלית חופשית והפרטת מוסדות מדינה ומצד שני הרעיון של השיוויון הכלכלי סוציאליזם שהדרך אליו נעוצה בהתערבות ממשלתית.

קוכולין

New member
תשובה חלקית לשאלותייך

מרצ בעד משק מעורב- מעורבות חלקית של המדינה בכלכלה וגם הפרטת (או איזרוח) חלק מהמשק. כלכלה מודרנית חייבת להיות (במידה מסויימת) כלכלת שוק, ומהרווחים שנוצרים למדינה, אחוז גבוה מושקע בשכבות החלשות, ובמיוחד בחינוך ותשתיות, כדי לאפשר להם סיכוי לעלות למעלה בסולם החברתי. משאבים לטיפול באוכלוסיות המצוקה יגיעו מתקציבי העתק המבוזבזים כעת בישראל, ומושקעים בהתנחלויות, בכיבוש, בעמותות הסרק ובתלמידי הישיבה (שתנאיהם חייבים להיות שווים לתנאים של סטודנטים). במצב של שלום המשק גם יצמח ויתפתח, דבר שיעזור מאד גם בתחום זה. במשק צומח גם יהיו יותר מקומות עבודה למובטלים. כעת חייבים לצמצם את מספר העובדים הזרים (על מנת להקטין את האבטלה) וזאת על מנת לפנות יותר מקומות עבודה לישראלים, ביחד עם אכיפת שכר המינימום (אף ישראלי לא יעבוד בשכר רעב). אם יש לך עוד שאלות שלחי לי בפורום או במסר אישי. אשמח לדבר איתך גם באופן אישי בטלפון (פרטים במסר אישי), על מנת להסביר לך את עמדת מרצ בנושאים הכלכליים. על מנת לדאוג לשכבות המצוקה במסגרת משק כלכלי מודרני ומשגשג באמת, חייבים לתת את הכוח למרצ. מקווה שנהיה בקשר בנושא הזה. קוכולין

Asaf p

New member
לקחו קשקוש שלם הפילו עליו ממשלה

ובמשך חודשיים עשו ממנו תעמולת בחירות. הסיפור עם התקציבים מההתנחלויות מופרך ונופח בצורה מאוד לא פרופורציונאלית למה שהוא באמת על מנת לבנות עליו תעמולת בחירות. נו באמת, לא הצגת עצמך כבן אדם רציונאלי? נשים את הדברים על השולחן: מרצ תישב בכנסת הבאה באופוזיציה. אפילו אם יקרה נס ויטילו על מצנע להיות ראש ממשלה הוא לא יוכל להרכיב ממשלה בלי הליכוד (עד כדי כך אין סיכוי לממשלת שמאל) ומרצ הרי "לא בעדר של שרון" כך שגם במקרה הזה היא תהיה באופוזיציה (או שיוסי "ריד מיי ליפס לא נשב עם ש"ס" שריד יפר את הבטחתו) . את הדברים האלה מרצ לעולם לא תוכל לעשות מהאופוזיציה, מה גם שבשנים בהם הייתה בממשלה לא השתנה דבר. וזאת מפני שמדובר בקשקושי תעמולה ולא בדברים רציניים . לכן אנשים שרוצים לתת קול לעניינים חברתיים עדיף שיתנו את קולם למפלגה אחרת.

לא משכנע.

על פי מה שאתה אומר, לי כתומך מרצ, כדאי להצביע לליכוד, כי כך אני בטוח שנציגי יהיו בממשלה. אני לא רואה כרגע מפלגה חברתית אחרת, ולכן עדיף אפילו שמרצ תשב באופוזציה, ותדאג להפלת הממשלה, בתקווה שבבחירות שלאחר מכן, היא תקבל מספיק כוח.

Asaf p

New member
ע"פ הלוגיקה שלך יוסי שריד הוא זה

שלא משכנע. כי הוא זה שפנה אל בוחרי הליכוד וביקש מהם להצביע מרצ. אז מה כאילו לא בסדר ? ואם נתיחס קצת יותר ברצינות, יהיו עוד הרבה מפלגות שותפות בממשלת שרון מלבד הליכוד.

נראה שלא הבנת.

ממה שכתבת קודם, אני מבין שעלי להצביע למפלגה אחרת ולא למרצ, לא בגלל שהאידיאולוגיה והמעשים של מרצ גרועים, אלא בגלל שהיא לא תהיה בקואליציה. על פי ההגיון הזה עלי להצביע לליכוד (או מפד"ל, או ש"ס או ישראל בעליה), כי כך אהיה בטוח שהקול שלי ילך לקואליציה. אבל זה בדיוק מה שאני לא רוצה. אם לאידאולוגיה שלי אין כרגע רוב, אני מעדיף שנציגי ישבו באופוזציה וינסו משם לעשות מה שביכולתם כדי לשכנע את העם להצביע עבורם בפעם הבאה. (האם זה לא מה ששינוי למשל עשתה בכנסת האחרונה?) למי אתה רוצה שפוליטקאים (ויוסי שריד ביניהם) יפנו - אל המשוכנעים שכבר תומכים בהם או לתומכי המפלגות היריבות?

קוכולין

New member
באמת? משקיעים במתנחלים הון עתק!

במקום במובטלים ובמשפחות חד הוריות. מרצ עושה ותעשה גם מהאופוזיציה, גשם מבורך של חוקים חברתיים שמטיבים עם האזרח, גם המעמדות הנמוכים וגם מעמד הביניים. נא הכנס לאתר של מרצ- http://www.meretz.org.il, כדי לראות רק דוגמיות מהחקיקה החברתית של מרצ. חוק הדיור הציבורי הוא רק דוגמא אחת לחוק חברתי שמרצ העבירה מהאופוזיציה, על אף נסיונות הליכוד להכשילו. לכן, אין כיום אלטרנטיבה חברתית למרצ.

Asaf p

New member
באמת? ואולי כדאי שתפסיק לכתוב כמו

פוליטיקאי פופוליסט או לחילופין אחד ששטפו לו יותר מדי את השכל. אתה שואב את הידע הפוליטי שלך מהאתרים של מפלגות . אני לעומתך לא, ואני לא מצפה מאחרים לעשות זאת. אבל אם אלה המקורות שלך, הנה כתובת האתר של ש"ס http://www.shasnet.org.il/index.asp קרא ולמד על הפעילות החברתית של התנועה, הסרטון שם הוא רק דוגמית לפעולות שש"ס עושה והמפלגות האחרות מנסות להכשיל. אם תרצה אני אתן לך עוד כתובות של עוד מפלגות.

למעלה