שאלה על מפסק פחת

שאלה על מפסק פחת

שלום רב, אצלי בדירה קופץ מידי פעם מפסק הפחת בארון החשמל, ללא סיבה נראית לעין. לעיתים מעצמו ולעיתים בעקבות הפעלה של מכשיר חשמל כזה או אחר (לא מכשיר ספציפי). האם ייתכן שהרגישות של מפסק הפחת נפגמה והוא רגיש מידי או התקלקל ? רעיון אחר ? תודה מראש,

יכול רק להיות שהמחשירים שאתה מפעיל

יש להם התחלת חישמול . האים המכשירים הם עים תקע משולש ? יעייני מחוברים לארקה . זה מראה שיש זליגה לארקה והפחת מתריע על זה . רק אים את מכניס טייפ שזה עובד על זוג חוטים והפחת קופץ אז זה מוזר

היי קרמר

היי קרמר, מה שלומך ? אנחנו מכירים מפורום יזמות וניהול עסק. כל המכשירים שלי הם עם הארקה. שמתי לב שזה קורה גם למשל שאני מפעיל את המחשב או את מכונת הכביסה (לא מחוברים לאותו שקע בדירה) לפעמים אפילו כשאני רק מכניס את התקע של מכונת הכביסה לשקע. לפעמים זה קורה מעצמו (לפחות ככה זה נראה לי). כיצד הזליגה יכולה לקרות וכיצד ניתן לגלות אותה ? (ניתן להשתמש במונחים מקצועיים, אני לא חשמלאי אבל הנדסאי אלקטרוניקה). תודה.

אפשר עים מד אום

ליראות מה ההיתנגדות בין המגעים בשקע בין הארקה לבין 2 המגעים הנותרים וההיתנגדות חייבת להיות אפס או גבוהה מאוד כמה מגעאום לי קרה מיקרה בבית, שניכנסה לחות על המהדקים והם היתפחמו מעט והקופסה הייתה בחוץ לפי כמות הלחות הייה מקפיץ לי את הפחת . ואין חשמל בכול הביית . כאשר הייתי בטברייה בתי אה הבייתה וראתה שאין חשמל , ולא ניתן להרים את הפחת . חייגתי לחבר שינתך את הכבל שהלך לגג . כי מה שהיקפיץ את הפחת הייה האפס ולא הפזה כי גם כאשר הנתיכים היו למטה . לא ניתן הייה להרים את הפחת . רק אחרי ניתוק כול הכבל גם הפזה וגם האפס ניתן הייה להרים את הפחת . בקיצור קשה לדעת מאיפו הגליגה כי זה לא קבוע . אלה בקריזה

רשר

Well-known member
מנהל
להרבה מכשירים יש זליגה קטנה

שאינה מספיקה כדי להפעיל את ממסר הפחת, סה"כ הזליגות האלה עלול לעבור לפעמים את הכיול של הממסר ולהפעילו. הזמן חשמלאי שיאתר בעזרת מגר את הזליגות ויתקן את הגדולות שבהן.

אדון מנהל . בתקופתי שהייתי עובד

בחשמל . לא הייה מגר . מה זה המגר הזה שכול פעם כותבים עלו

רשר

Well-known member
מנהל
מגר

אומטר שמתח המדידה 500VDC, 1000VDC, 5000VDC משתמשים בו לבדיקת איכות הבידוד של ציוד חשמלי. לבדיקות רגילות בבית משתמשים במתח 500VDC וההתנגדות 0.01-100 מגאום המינימום לבדיקת מתקן חדש - 1.5 מגאום בבדיקה חוזרת - 0.25 מגאום במכשיר - 0.5 מגאום מתח 1000VDC משמש לבדיקת ציוד שעובד במתח 660VAC מתח 5000VDC משמש לבדיקת ציוד מתח גבוה עד 33KV לפי התמונה תוכל לראות שמגר היה קיים כבר בלידתך, אז השתמשו במחולל של טלפון שדה עם מנואלה ליצור המתח, אחר כך עברו לסוללות ובהמשך לתצוגה דיגיטלית.

מאגר

New member
לטכנאי קרמר מפליא אותי שאתה אומר

שבזמנך לא היה מגר (מד מגה אומים)אני זוכר את המגר האנלוגי כבר משנת 58 או 59 שאבא שלי היה מראה לי איך מדליקים נורה קטנה ע"י המכולל שלו שהיה מספק אז מתח של 250 V בערך ושרצינו לצחוק ממשהו היינו נותנים לא להחזיק את שני הלדים ונותנים לא מכת חשמל קלה ולא ניראה לי שאתה מבוגר ממני.

אני מאמין שהייה כזה . אבל גם החשמלא

עים הרשיון לא הישתמשו בזה . כאשר אני הייתי מתקין מערכת רמקולים באיצתדיון . והחבר שלי היתקן זרקורים זמניים על עמודים זמניים ולקחו חשמל זמני לליילה מחברת חשמל . ובאה ביקורת של חברת חשמל לתת חשמל למיתקן לא בדקו עים שום מכשיר וגם החשמלאי לא בדק . אני אחד ששואל תמיד מה זה .. לכן אני לא ניתקלתי במכשי כזה AVM הייה לי עים מחט .

למעלה