שאלה על מערכים

shlomi_e

New member
שאלה על מערכים

צהריים טובים, יש לי שאלה על מערכים. ברצוני לקבל מספר מהמשתמש (מספר חיובי בין 2 ל 7). את המספר הכנסתי לתוך משתנה X. ועכשיו לשאלתי: ברצוני לבנות מערך בעל X איברים (X = למספר שהתקבל מהמשתמש). לאחר מכן, הרעיון הוא להזין בכל איבר מספר רנדומלי בין 2 ל 7 ולבצע חישוב. את זה אני כבר אנסה בעצמי.....אך כעת אני מסתבך עם יצירת המערך עצמו. תודה מראש, שלומי.

shlomi_e

New member
אני אחדד קצת את שאלתי....

ראשית, תודה על העזרה. הבעיה היא כזאת, אני לא מצליח ליצור מערך דינאמי שיקבל בכל הרצה אברים (מספר האברים יתקבל מהמשתמש) בעלי ערך רנדומאלי. הקוד שניסיתי הוא:
ArrayList myArray = new ArrayList(); System.Random rnd=new System.Random(); while(i<num) { myArray.Add = rnd.Next(2, 7); i++; }​
אני מקבל שגיאה ב myArray.Add אנא עזרו לי. אגב, את כל הקוד שמקבל את הספר מהמשתמש לא הכנסתי להודעה....מיותר אני חושב. תודה רבה, שלומי.

aaronc76

New member
נו בטח...

ADD היא פונקתיה שמצפה לקבל ארגומנטים(או מה שלא יהיה) נסה את זה:
{ myArray.Add(rnd.Next(2, 7)); i++; }​

shlomi_e

New member
../images/Emo10.gifאוף! בעיה נוספת.....

עכשיו נתקעתי עם לולאת FOREACH. לעזעזל, אני כזה גרוע!! להלן הקוד:
System.Random rnd = new System.Random(); ArrayList myArray = new ArrayList(); while (i < num) { roll = (int)rnd.Next(2, 7); myArray.Add(roll); Console.WriteLine(diceArray); //בדיקה foreach (int x in diceArray) { Console.Write(" ," + x); } i++; }

מה שאני מנסה לעשות זה להציג את הערכים שבאברי המערך אחד אחרי השני. באותה השורה. לאחר מכן הרעיון הוא לחבר את כל הערכים הזוגיים בלבד ולבצע חישוב.... נקווה שזה ילך קל יותר. תודה מראש, שלומי.

shlomi_e

New member
../images/Emo67.gifצודק אני../images/Emo163.gif

כנראה השפעת עושה לי את זה. הבעיה היתה בלולאה חיצונית "שדפקה" את התהליך. תודה לך.

למעלה