שאלה על מעבר בנק

kripton

New member
שאלה על מעבר בנק

במידה ואני רוצה לעזוב את הבנק שלי (ואני מאוד רוצה) אני מעוניין לדעת מה הפרוצדורה. מה קורה עם החסכונות? עם קופות הגמל? עם ניירות הערך? האם זה נכון שאני צריך לשלם על הסגירה של העו"ש? (חוצפה!!!) כמה זמן זה לוקח ואיך אני רואה את הכסף שיש בעו"ש? (צ'ק? מזומן? מועבר לחשבון בבנק אחר?) תודה מראש לעונים!

מעבר בנק

על מנת לעבור בנק בצורה מסודרת את צריכה לפתוח חשבון בבנק החדש לפתוח קופת גמל לפי האפיק שאת מעוניינת בו ומילוי טופס מעבר קופת גמל. הקופה תעבור עם הוותק שלה עד יום עסקים השביעי של החודש הבא (במידה ועשית זאת עד 13 לחודש). לגבי ניירות ערך גם צריך לחתום בבנק החדש על מעבר של ניירות ערך והוא מציג אותם לבנק הקודם שלך (ישנה עלות במעבר ניירות ערך מה שלא קיים בקופות גמל) כרטיסי אשראי: במידה ואת נשארת עם אותה חברת אשראי אז את צריכה להזמין כרטיס בבנק החדש ואז לבצע העברה של כל תשלומי האשראי (יש לכך עלות של חברת האשראי) שימי לב לשנות הוראות קבע שיש לך בכרטיס כי הם לא עוברים, יש ליצור קשר עם החברות שאת משלמת להם בהוראת קבע בכרטיס ולהודיע להם על השינוי. חיובים על פי הרשאה (נקראים בלשון העם גם הוראות קבע): תבצעי מעבר שלהם דרך הבנק החדש (אין עלויות מעבר מלבד ביטול הרשאה בסך 5 ש"ח) תוכניות חסכון לא עוברות אבל את יכולה לבקש בבנק הישן שיעברו את החשבון שלך לחשבון שנקרא "צל" מכיוון שאת מנהלת שם רק תוכנית חסכון וכך לא יגבו ממך כל עמלה. העברת חשבון עו"ש את מבצעת דרך העברה מבנק לבנק (40 ש"ח) או דרך צק בנקאי, או צק רגיל (העלות הזולה ביותר) אין אין אין אין עלות לסגור חשבון עו"ש!!

עוד נקודה לגבי כרטיס אשראי

במידה ואת לא נשארת עם אותה חברת אשראי, את צריכה לבצע פירעון מוקדם של כל החיובים בכרטיס (עלות יחסית גבוה של 20 ש"ח לכל תשלום שיפרע מוקדם)

ettt

New member
ועצה לגביי כרטיסי אשראי

כיום אפשר להיות עם כל כרטיס אשראי בכל בנק... אמנם פקידי הבנק לא אוהבים את זה אבל את בהחלט יכולה להנפיק ויזה לאומי בפועלים, ישרכארט בבינלאומי וכו'...- חברות השראי קוראות להן כרטיסים חוץ בנקאיים, פשוט המנפיק תהיה חברת האשראי ולא הבנק ויכול להיות שהמסגרת תהיה טיפה יותר נמוכה אבל לפעמים יש כ"כ הרבה תשלומים שפרעון מוקדם שלהם לא אפשרי כלכלית ללקוח.

yyy100

New member
תיקון

ישראכרט בבינלאומי הוא כרטיס בנקאי ולא חוץ

לגבי כרטיסים חוץ בנקאים

ההבדל העיקרי בין כרטיסים שהונפקו על ידה הבנק לכרטיסים שהונפקו על ידי חברת האשראי: שחיובים בעבור כרטיס שהונפק על ידי חברת האשראי- הבנק יכול להחזירם "א.כ.מ". בנק פועלים - מנפיק כרטיסי תשלובת ישראכרט ואמריקאן אקספרס בלבד לאומי- מנפיק כרטיסי "לאומיכארד" בלבד דיסקונט - מנפיק כרטיסי "כאל "בלבד בינלאומי - מנפיק כרטיסי "כאל" "ישראכרט" ו"אמריקן אקספרס"

ettt

New member
יש שרואים בזה יתרון

מכיוון שאמנם החיוב יכול לחזור אכ"מ אבל בעצם קיבלת מסגרת שהיא מעבר למסגרת הבנקאית שלך

והחסרון

בדרך כלל מסגרת כרטיס נמוכה. נקודה נוספת, השירות של חברות האשראי בטלפון הוא הרבה הרבה יותר גרוע מאשר השירות הבנקאי. נראה אתכם מוצאים את הנציגים בטלפון....

למעלה