שאלה על מחשבים

שאלה על מחשבים

חברה שאלה אותי כיצד מבהירים לאדם קשיש כנראה עם מעט ירידה קוג´ את הקשר בין העכבר לסמן? ואם הולכים על touch screen האם ישנם תוכנות מתאימות ומגוונות טל

Naomi Schreuer

New member
עכבר לקשיש

דגנית, כל הכבוד על היצירתיות גם הפעם. אני ממש נהנית לראות את הפורום הפעיל ומקווה להצטרף לעתים יותר קרובות. טל- יישר כוח! לגבי מסך מגע- מעבר למחיר הגבוהה, יש בעיקר תוכנות לילדים. באשר לתנועת העכבר והסמן- כדאי להתחיל במשחק שדורש רק להגיע לנקודה ולבחור אותה, ללא צורך במהירות (למשל משחק זיכרון, אחרי שמשחקים בקלפים). יש עכברים שיותר קל להבין את תנועתם ובמקרים מסוימים כדאי להתחיל עם חיצים, או דמוי עכבר שכולל חיצים (RAT, למשל). לפעמים יותר קל לקשישים להתחיל במקלדת, בשל הזיכרון ממכונת הכתיבה, ואז להתחיל בשדות מובנים של פרטים אישיים, כמו שם וכתובת. רק אחרי שקולטים את הקשר בין הנעשה על השולחן (קלט), לבין הנעשה על המסך (פלט). בהצלחה!

עטרה ב ט

New member
גם לדעתי בבסיס זאת עבודה על שני

מרחבים . ואני אוהבת תוכנות שכל מה שעושים עם העכבר ישר נותן תוצאה. בילדים למשל (ותמצאי את המקבילה שמתאימה לך) זה תוכנות שצובעים איתן. לא משנה איפה הילד מקליק משהו מתמלא על המסך בצבע. אחרי כמה חזרות הילד מבין את הקשר. אחרי עוד כמה חזרות הוא מנסה לשלוט. גם עם שליטה מאוד מוגבלת יש תוצאות. וזה לא מייאש. אחרי כמה זמן זה מסתדר להם גם עם הקואורדינציה העדינה.

למעלה