שאלה על מדרגות

שאלה על מדרגות

רצינו לשאול כמה מ"ר מקובל להקצות למדרגות (בבית דו-משפחתי) האדריכל שלנו הקצה 15 מ"ר האם זה סביר? האם ניתן להסתפק בפחות? תודה

האמת, שלא נראה לי שהבנתי אותך

הקצאת המטראז למדרגות הוא פועל יוצא של עיצוב גרם המדרגות ורוחבו עיצוב הגרם תלוי במיקום בבית, ורוחב המדרגות תלוי בך, אם כי פחות מ 90 סמ למדרגה זה צפוף מידי (ואולי גם לא תיקני) ומה שלא הבנתי בעצם הוא איך מקצים מטראז מראש עוד לפני העיצוב, האם זה כדי לתת הערכה למר הכולל של הבית?

bar 23

New member
../images/Emo207.gifאיזה מדרגות כדאי לעשות לחדר בעליית גג?

מדרגות בנויות (כאלה שעושים מבטון ומחפים)? או אולי כאלה "מרחפות"? (מדובר בעליה ליחידת הורים).

noa scotland

New member
לדעתי זה ענין של עיצוב וטעם אישי

בחלל קטן העיצוב ה"מרחף" נותן הרגשת מרחב גדולה יותר, "פותח" את השטח. מצד שני תמיד נדמה לי שפעוטות עלולים - ברגע קריטי של היסח דעת של המבוגרים - ליפול דרכם.... (הכוונה היא במרווחים שבין המדרגות, ולא מהצד שיבוא, אני מניחה, עם מעקה).

bar 23

New member
העלת נקודה חשובה שבאופן מפתיע לא חשבתי עליה..

טוב, אז כבר אין התלבטות לגבי מה, עכשיו ההתלבטות היא לגבי איך.... איזה סוג של חיפוי כדאי?

צימעס

New member
את המרווחים ניתן לסגור בעוד דרכים חוץ מבטון

יצוק. סביר שאסתטיות יותר.

אטיוד5

Active member
איך ליפול דרכם?

נניח שהרום הוא 17 ס"מ. מזה תפחיתי את עובי המדרגה, לפחות 3 ס"מ. ילד יכול לעבור דרך 14 ס"מ?

bar 23

New member
ילד אולי לא, אבל פעוט עד גיל שנתיים

מהסוג הלא שמן במיוחד בהחלט יכול להעביר שם את הגוף (אולי הראש יתקע אבל הגוף בהחלט יכול לעבור ב-14 ס"מ).

אטיוד5

Active member
חשבון פשוט

נניח רוחב המדרגה 1 מ' והשלח 0.30 ס"מ - זה 0.3 מ"ר למדרגה. אם התקרה שלך בגובה 280, אז הפרש הגבהים בין הריצפות הוא בסביבות 320 ס"מ. זה אומר שאתה צריך בערך 19 מדרגות ברום של 17 ס"מ כל אחת. (19*17 = 323). 19*0.3 = 5.7. זה המינימום אם הכל במהלך אחד רצוף. אם המהלך לא רצוף, וזה בדרך כלל מה שקורה, אתה יכול להגיע להרבה יותר. 15 מ"ר נשמע מוגזם.

calila

New member
אצלנו המדרגות לוקחות 6.5 מר

הן מסודרות בשני חלקים של כ 3 מטר ורוחב של 1 מטר כל אחד, בין שני החלקים יש 90 מעלות

למעלה