שאלה על מאזנים

X_Diver

New member
שאלה על מאזנים

אני שוקל לקנות מאזן חדש בשעה טובה. כמו כן אני שוקל לעשות קורס טכני..השאלה שלי אם שווה להשקיע במאזן טכני (ZEAGLE לדוגמא) שגם אם אני אעשה קורס טכני עדיין רוב הצלילות שלי יהיו ספורטיביות. מה החסרונות של צלילה עם מאזן טכני בצלילה ספורטיבית? , הבנתי שאם צוללים איתם על הרבה ולעיתים תכופות הבלאי שלהם גבוה יחסית. ואיזה מאזנים טכניים טובים במחירים כמה שיותר נורמליים יש בשוק.

lizard

New member
מאזן טכני

לפי מה שאמרו לי רבים וטובים קשה יותר להתאזן עם מאזן טכני כשאין לך נסיון עליו. נגזרת של זה זה צריכת אוויר גבוהה יותר. נדמה לי שבישביל קורס טכני אתה חייב ציוד מלא משלך,אני לא בטוח אם זה כולל מאזן טכני דווקא.(אם אני לא טועה אתה צריך עוד ווסת וכבלים יותר ארוכים, אבל בשביל זה יש פה את המומחים שעשו כבר קורסים כאלו אני קטונתי) בכל מקרה, אני צולל עם מאזן של דייברייט. אישית אני חושב שזה מאזן מצויין. תברר אצל היבואן כמה הוא עולה (אני לא רוצה לעשות להם פרסומת, אבל אם תשלח לי מייל או הודעה באייסי אני אומר לך). יש בארץ כמה חברות שיש להן מאזנים טכניים כאלו ואחרים. אני ממליץ לך ללכת ולבדוק. טווח המחירים יכול להיות גדול למדי. חוץ מזה אתה תמיד יכול לקנות מאזן יד שנייה בתור התחלה. מיכה

על מאזנים טכניים וכל השאר

שלום X בכדי לעשות סדר , אז בוא נגדיר לרגע מהו מאזן טכני . מאזן טכני , משמש לצלילות טכניות ועל כן אמור לספק לך את היכולת לבצע את המשימות שהגדרת לעצמך בזמן תכנון הצלילה , לדוגמא , צלילה עם שני מיכלים על הגב , צלילה עם מיכל דקו´ , אכסון הציוד הנלווה כמו גלגלות ושק הצפה ועוד . ויש גם את עניין אופי הצלילה הטכנית , חדירה לאוניות טבועות ועוד . בכדי לענות על דרישות אלו מאזנים טכנים מיוצרים לרוב מחומרים מאוד חזקים ( דניר 1000 ומעלה ) ויש להם מבנה יחודי . הדרך היעילה ביותר לצלול עם מכשיר איזון ( מאזן ) לצלילה טכנית היא בעזרת BACK PLAT ורתמה ( צירפתי קישור שה תוכל לראות על מה אני מדבר ) . כמובן שזו גם הדרך הזולה ביותר ולכן יצרניי ציוד הצלילה החליטו להמציא מאזנים טכניים "יותר נוחים לצולל " ( ויותר ריווחיים ליצרן ) . בארץ ישנם שני יבואנים אשר מייבאים "מאזנים טכניים " שבא ים ומדוזה . במדוזה מייבאים את מאזני ה TRANSPAC של DIVERITE שהם בעצם SOFT BACKPLAT אליו מחובר שק הצפה/איזון בצורת פרפר .מה שהם עשו זה לקחת את התכונות של הבקפלייט ולייצר משהו דומה מבד כאשר המאזן מודולרי וקיימת אפשרות לבצע בו שינויים או תוספות בקלות ( כמובן שצירפתי קישור ) . בשבא ים מייבאים את הזיגל , שבניגוד למאזן של דייברייט מאזן הזיגל בנוי על בסיס של מאזן לצלילה ספורטיבית עם שק הצפה/איזון בצורת פרפר ( גם פה צירפתי קישור )ועוד תוספות כמו די רינגים , כיסים ומע´ נשיאת ושחרור משקולות יחודית . כמובן שבשוק ישנם המון יצרנים עם גירסה משלהם למאזן טכני ,אם אתה מתבלבל אז כדאי שתחזור שוב על מה שכתבתי בתחילת ההודעה . אז מה עדיף ? מההודעה שלך נראה לי שלך עדיף הזיגל . אם אתה מתכוון לצלול יותר צלילות טכניות כמובן שעדיף לך לצלול עם בקפלייט ולא עם חיקויים כאלה או אחרים . ועוד מס´ טיפים: לא משנה מה יגידו לך בחנות 1. אתה לא צריך יותר משלושה D-RINGS . 2. אין לך צורך בבלדר ( הפרפר ) של יותר מ45 ליבראות ( פאונד )לא משנה כמה גדול אתה. 3. כל אבזם פלסטיק קשיח ככל שיהיה סופו להישבר . 4. אף מאזן לא יציף אותך על פני המיים עם הפנים למעלה . 5. הא וכן , לא קשה להתאזן עם מאזן פרפר . שלומי In closing I´d like to share a couple of statements once given to me by George : Remember that less is best, if you don´t need it don´t take it - if it adds a failure point don´t use it. NEVER accept any gear situation that is not 100% to your liking and perfect - get in the habit of correcting everything immediately to perfection and you will get less bites on the ass.

lizard

New member
דייברייט

אתה יכול לקנות לדייברייט לוח גב קשיח. בדוגמא של BACKPLAT (הקישור), השק ציפה עשוי מחומר קשיח ? זה לא היה ממש מובן ממה שהסברת. הבדל נוסף שיש בין הדייברייט לזיגל לדעתי זה שהזיגל בא עם יותר כיסים אבל פחות configurable מכמה בחינות. אבל אני חייב לציין שלא בדקתי מאזן זיגל ב100%. מיכה

שרקי..

New member
ליזרד בקפלייט זה לוח גב קשיח

שק ההצפה זה אותו שק הצפה הטרנספק של דייב רייט יכול לקבל בקפלייט אבל עדיין הוא מאזן שלא בנוי מינימליסטי ומהווה פשרה לצלילה טכנית וספורטיבית פשרה באמצע. שלומי הוא צולל DIR ןלכן הוא מפנה אותך למאזן מינימליסטי הבנוי מאבזמי מתכת רצועות שניגזרות כפי מידתך ובקפלייט כנף אחת או שתי כנפיים תלוי בייעוד. מינימום ולא מתאים לצלילה ספורטיבית מבחינת הנוחות. הזיגל מתרחק עוד קצת מהמאזן הטכני עם הבקפלייט לכיוון של מאזן ספורטיבי מתקדם עם כיסי משקולות אינטגרטיבים שלפי DIR זה NO NO .

שרקי..

New member
שלומי - הצפה עם הפנים כלפי מעלה

ראה BUDDY של HP VALVS האנגלי יש להם מאזנים המאושרים כחגורת הצלה תיקנית, לצורך זה המאזן של חיל הים הפרסה גם כן מאושר כחגורת הצלה. פנזי מאושר לכושר שייט כחגורת הצלה כולם מציפים צולל חסר הכרה עם הפנים למעלה. המשותף לכולם שלא הייתי צולל איתם בגלל סיבות של חוסר נוחות. שרקי צר לי אין לי כרגע זמן לחפש את הקישור אורז ציוד צלילה

שרקי..

New member
גם סקובהפרו מייצרים מאזנים טכניים

יש להם שני מאזנים טכניים הראשון טכני ספורטיבי ניקרא סיהוק והשני טכני מלא רב קונפיגורציות שניקרא XTEK שיש לו קונפיגורציה של בקפלייט רצועות בלבד משלשה חומרים ABS אלומיניום ונירסוטה. אפשר להתרשם אצל סנפיר בנמל

אילוניק

New member
מאזן לצלילה טכנית ../images/Emo45.gif

ראשית מאזן לצלילה טכנית אין לו שום חסרון בצלילה ספורטיבית למעט בעיית איזון קלה בהתחלה כלומר בכמה צילולת הראשונות לאחר מכן הוא מתפקד כמו מאזן רגיל עם יתרונות עם היתרונות של מאזן טכני אני אישית צולל כבר כמעט 3 שנים עם מאזן זיגל ממליץ בחום רב לגבי בלאי אם אתה שומר על ציוד הוא נשמר לאורך זמן המאזן שלי בן 3 ונראה כמעט חדש אילוניק

ביקו

New member
מאזן לצלילה טכנית ואיזון

נכון, ההרגשה בצלילה עם מאזן טכני משונה מעט בהתחלה, אך מתרגלים לאחר מספר צלילות. דרך טובה להתגבר על נטייתו הבסיסית של המאזן (עקב מבנהו) "להוריד" את הצולל למצב מאוזן, היא להעביר קילו או שניים של משקולות אחורה לרצועה חובקת המיכל. אגב, אני מעוניין למכור מאזן טכני של Dacor דגם The Rig ביקו

שרקי..

New member
זיגל הוא לא מאזן טכני הוא מאזן פרפר

הרינגר הוא מאזן רך והוא פשרה בין צרכים של צלילה טכנית לבין צלילה ספורטיבית אם תכנס לאתר של זיגל לא תמצא המלצה לשימןש טכני ברינגר או ב- 911 דרך אגב גם אני צולל עם זיגל ונהנה מכל רגע מאזנים טכנים מאופינים בגב קשיח ומיוצרים על ידי או אמ אס הליקון דייברייט סקובהפרו ואחרים

קותי

New member
כשאמרת הליקון ודאי התכוונת

להלציון (HALCYON). החברה שהציוד שלה מומלץ ע"י צוללי DIR. נכון? אם היה להם נציג בארץ יתכן שהייתי שוקל לבדוק את הציוד שלהם.

אילוניק

New member
שרקי אם זיגל לא טכני אני שיא הטכנול

לידיעתך זיגל מאזן טכני יש אפשרות לקנות עוד זוג רצועות והם אף ארוכות מהרגילות על מנת לחבוק שני מיכלים כל הגב וזה שהוא פרפר לא משנה את העובדה שהוא כן טכני להוסיף את העובדה שהוא בנוי מהיצרן לשאת שני מיכלים על הגב בגלל היותו מאזן פרפר החלק הקדמי של איזור נבטן ובית החזה יש אפשרות לתלות עליו עוד מיכל מקדימה דבר שנוסה על ידי אישית כ 5 פעמים לגבי מאזנים של סקובפרו טכניים חפס את המחיר הגבוהה ואת האי נוחות בתפעולו ולראיה אני מכיר מדריכים רבים כולל מושיקו מאילת שאין חולקים על רמת הצלילה והידע שלו והוא גם צולל בזיגל

קותי

New member
דיעה קצת שונה מהאחרים.

הצורך במאזן "טכני" מתעורר רק כאשר אתה מתחיל לצלול עם יותר ממיכל אחד. למיכל אחד, מספיק מאזן רגיל. החיסרון הגדול ביותר של מאזנים טכניים הוא שהצולל צריך להיות מיומן מאד כדי לשלוט בהם בצורה טובה. לא שזה בלתי אפשרי אבל זה בעייתי. לפני כשנה צללתי עם חבר הצולל כבר מספר שנים, ומנוסה למדי. הוא רכש זה מכבר מאזן "טבני" וביצענו צלילת עומק. בסיום הצלילה עלינו ב"מים כחולים" והיה צורך לעלות לאט ולעשות חניות. במאזנים טכניים מסוגים מסויימים, עלול להלכד אויר, וכשהצולל עולה, נפח האויר גדל והצולל עלול לעוף למעלה. החבר שעליו אני מספר "טס" מעומק של 15 מטר ורק בעומק של 5 מטר הצליח לרוקן את האויר שנלכד וירד אלינו בחזרה, כדי לבצע את העליה כמו שצריך. ולא מדובר כאן על צולל מתחיל. לכן המלצתי היא לצלול עם מאזן רגיל, כל זמן שאתה לא מתחיל לבצע צלילות עם יותר ממיכל אחד, וכשתתחיל, אנא רכוש מיומנות רבה בשימוש בכלי המסוכן הזה. נקודה נוספת: החיסרון עליו מצביעים יצרני מאזני הפרפר והטכני, במאזנים הרגילים, הוא שכשאתה מנפח את המאזן, בשלב מסוים הוא לוחץ על בית החזה, מכיון שהוא מתנפח לכל הכיוונים שלא כמו מאזני פרפר. מבחינה בטיחותית לעומת זאת יש לזה יתרון. כשאתה מתחיל להרגיש לחץ על בית החזה כתוצאה מהניפוח אתה יודע שישנה בעיה רצינית ואתה יכול לשקול הורדת משקולות ועלית חירום. לעומת זאת במאזנים טכניים ומאזני פרפר, אתה עלול לא להרגיש שישנה בעיה, ולנפח את המאזן עוד ועוד, ולהבין שיש בעיה רק שזה מאוחר מדי. אני קראתי על לפחות שלוש תאונות טכניות (בחו"ל, לא בארץ) שבהן הצולל נהרג כי לא הבין שהוא בבעיה עד שהיה מאוחר מדי. אם אותו צולל היה מרגיש שהוא מנפח את המאזן יותר מדי, הוא היה יכול לשקול פעולות אחרות.

אילן.ב

New member
אפשר למנוע את התופעה של אויר לכוד ע

הוספת חבקים אלסטיים מסביב לשק האויר ואפילו מומלץ מאוד על מנת למנוע את הבעיה וגם כדי לעזור בריקון המאזן במהירות ,אסור לשכוח כי מדובר בד"כ בנפח אויר גדול במיוחד של המאזנים הנ"ל .

קותי

New member
אילן אילן, נראה אותך אומר את זה

בקבוצת הדיון הבינלאומית של הצוללים הטכניים (TECHLIST). מה שאתה מתאר נקרא בשפתם BUNGIED WINGS ולפי הנתונים של הקהילה הטכנית בארה"ב, חלק גדול של מקרי המוות, של צוללים טכניים, נובע מהפטנט הזה.

למעלה