שאלה על לימודי ספרנות ועבודה בתחום

chasidar

New member
שאלה על לימודי ספרנות ועבודה בתחום

אני עומדת לפני יציאה לארה"ב לתקופה של שנתיים - שלוש בשביל עבודה של בעלי ושוקלת לימודי תואר שני בספרנות/מידענות (רעיון שאני חושבת עליו כבר שנים). יש כמה מסלולים: 1. ספריות אקאדמיות 2. ארכיון 3. ארגון מידע 4. תכנון מערכות מידע 5. ספריות ציבוריות 6. ניהול ספריות אותי יותר מעניין הנושא של מידע אבל אני לא רוצה לנעול את עצמי. האם יש עבודה בתחום של ספרנות/מידענות? יש עיצות? אשמח לשמוע דיעות. חסידה

little light

New member
שלום וברוכה הבאה לפורומינו ../images/Emo24.gif

ראשית, לדעתי זה נושא מאוד מעניין ללמוד. אבל אני כמובן משוחדת
שנית, ומניסיוני, קיימת הרבה עבודה בתחום. מאז לימודי עבדתי כבר בכמה ספריות, חלקן בהי טק, ובאילו עיקר העבודה עסק במידע אלקטרוני יותר מאשר ספרים. למרות שבמקום הנוכחי (שנחשב היי-טקי) יש חלוקה כמעט זהה בין שני התחומים. [היתה פה עכשיו הפסקה לאזעקה....] בכל מקרה, לי לא היתה בעיה למצוא עבודה בתחום. זאת עבודה מעניינת שמתקדמת עם הטכנולוגיה. לפי דעתי (לא מבוססת על כלום אבל ההיגיון שלי אומר) שבכולם ילמדו את אותו הבסיס - ספרנותי ומידעני, כך שלא נראה לי שאת נועת את עצמך לתחום מסוים.

chasidar

New member
אני אהיה בקליפורניה אז כנראה...

אלמד באוניברסיטת סן חוזה אם אחליט סופי ללכת על זה.

חייםלוי

Member
מנהל
לימודי ספרנות ומידענות הם די דומים

בכל העולם. בכל מקום לומדים אותם כללי הקיטלוג ואותן שיטות מיון. יהיו מן הסתם הבדלים בהדגשים שכל אוניברסיטה נותנת. בכל מקרה כספרנית או מידענית ניתן לעבוד בכל מקום. רק לפני כחודשיים חזרה אלינו ספרנית שהיתה בארה"ב במשך שנה. היא מייד התקבלה שם לעבודה (יש לה אזרחות אמריקאית) והיא למדה כאן בארץ.

sashkashurik

New member
גם אני למדתי בארץ ../images/Emo13.gif

אבל גם עבדתי בארץ. אחר כך עברתי לארה"ב מטעמים אישיים, וממש לא הייתי אזרחית, אבל היה לי רישיון עבודה. אפילו לא חלמתי שאתקבל לעבודה בתור ספרנית, לכן חיפשתי גם מזכירות/פקידות וכו'. בסוף לא עברו חודשיים והתקבלתי לעבודה כספרנית יעץ.
עבדתי כמה שנים ואז ילדתי והחלטתי להתפטר על מנת להיות עם הילד. הילד גדל והחלטתי לחזור לעבוד (לא רציתי למקום העבודה הקודם שלי) ופה נתקלתי בבעיה. גם בפעם הראשונה זו הייתה בעיה, פשוט היה לי יותר מזל. בכל מקום אליו הגשתי מועמדות דרשו ממני MLS. MLS זה MASTERS OF LIBRARY SCIENCE והם דורשים שזה יהיה ALA-ACCREDITED, זאת אומרת שהתעודה תהיה מארה"ב, או לחילופין, אפשר "לתרגם" את התעודה שלי מישראל ולהפוך אותה למן MLS, אבל זה עולה הרבה כסף. לקח לי שנה (עם הפסקות פה ושם) למצוא עבודה. אחרי שכמעט נואשתי, שוב מצאתי מקום נחמד, מקום מתחרה למקום העבודה הקודם שלי
, ופה לא דרשו תעודה אמריקאית, הסתפקו בישראלית. הלקחים לעתיד, אם בכלל נישאר בארה"ב, אולי נחזור לארץ, קודם כל לא להתפטר מעבודה, ולא משנה מה הסיבה, כי לא משלמים אחר כך דמי אבטלה אם לא פיטרו אותך! דבר שני, לקחת קורסים באמריקה ולקבל תעודה אמריקאית, ודבר שלישי, לקחת את הדברים ולחזור לארץ, השאלה אם בארץ אוכל למצוא עבודה...

למעלה