שאלה על לחץ אויר

אבן חצץ

New member
שאלה על לחץ אויר

אני רואה שהרבה פה כותבים על לבדוק לחץ אויר ואני פשוט לא מבין בזה, אז הנה כמה שאלות, 1:כל כמה זמן צריך לבדוק לחץ אויר, בהנחה שאני נוסע כל יום 30-40 ק"מ, רוכב על מובי, שוקל 90 ק"ג, אף פעם לא נוסע אם מורכב, 2: איך אני בודק לחץ אויר ואיפה 3: איך אני מעלה\מוריד לחץ אויר 4:איזה לחץ אויר צריך להיות במובי, (או איפה זה רשום לי\ איפה אפשר לקבל על זה תשובה, תודה לכולם.

אהוד א1

New member
לחץ אוויר:

יש חשיבות רבה מבחינה בטיחותית לכך שהצמיג שלך יהיה בלחץ אוויר נכון.לחץ גבוה/נמוך מדי משפיע בצורה ברורה על ההיגוי,הבלימה ועוד. טבלת לחצי אוויר לקטנועים תמצא בטאגליינס של הפורום. לגבי הקטנוע שלך: לדגם הרגיל: קדמי - 26 אחורי - 29 לדגם ה-XL (שזה אם אני זוכר נכון מה שמשווק בארץ): קדמי - 21.7 אחורי - 31.9 מתי בודקים? כל המרבה הרי זה משובח. איך בודקים? בתחנות הדלק יש עמדת מילוי אוויר (לרוב לא מדוייקות,עדיף להצטייד במד לחץ משלך). 1.סובב את הגלגל כך שהוונטיל יהיה בצידו העליון. 2.הוצא מעט אוויר מהצמיג (פתיחת כיסוי הפלסטיק ולחיצה על שסתום הוונטיל בעזרת מפתח). 3.כיוון משאבת האוויר למספר המבוקש. 4.התחלת ניפוח (הקפד להרחיק את הפנים שלך מהצמיג בשעת הניפוח). 5.כשהצמיג יהיה קרוב ללחץ המבוקש ישמעו צילצולים,ברגע שהם יפסקו נתק את המשאבה מהוונטיל. 6.סגור את מכסה הפלסטיק של הוונטיל. 7.סע בזהירות.

אבן חצץ

New member
תודה לך

כן, השם המלא של המובי הוא "מובי 125 xl"' איפה קונים מד לחץ, וכמה זה עולה.

למעלה