שאלה על כתיבת הבוקר - אפשר

michal24

New member
שאלה על כתיבת הבוקר - אפשר ../images/Emo35.gif

היי לכם אני רוצה להתחיל לנסות את כתיבת הבוקר, בימים הקרובים. רציתי לשאול אנשים שכותבים - האם משנה שהכתיבה תהיה באמת הדבר הראשון שאתם עושים בבוקר ? כלומר - האם אפשר להתעורר, לעשות את כל הדברים שחייבים (להתלבש, לטייל עם הכלב לפני העבודה וכדו') ורק אז להתיישב לכתוב או שזה כבר לא יוצא אותו הדבר ? ביום שלא יוצא לכתוב בבוקר, אתם כותבים בכל זאת בהמשך היום, או שזה כבר לא נותן לכם כלום ? או שאולי הכתיבה פשוט נותנת לכם כל כך הרבה שאתם לא מרשים לעצמכם לפספס ?

אני אענה כמיטב יכולתי ואני אשמח אם

אחרים שמתנסים בנושא, יכתבו משלהם. אגב, יש די הרבה שרשורים בעניין הכתיבה בבוקר, כולל שרשורים שאנשים כתבו מה זה עושה ואיך זה מרגיש להם, את יכולה לעשות חיפוש בפורום ותמצאי לא מעט חומר. בעצם שאלת כאן שתי שאלות: לגבי העיתוי של הכתיבה, אני מצאתי שהכתיבה הכי אינטואיטיבית (שזאת המטרה בעצם) מושגת בסמוך מאוד להתעוררות, כשעוד אפופים משנת הלילה. אם זה לא מתאפשר, אז אפשר לעשות את זה קצת אחרי, אבל לפני העיתון/החדשות או פעילות דומה שגורמת לך להתעורר לגמרי בצורה לא טבעית. ביום שלא יוצא לכתוב בבוקר, זה לשיקולך אם לכתוב או לא אחר הצהריים - לא חובה, כי אין לזה את אותו אפקט של הבוקר. מה שכן חשוב, זה להשתדל לחזור ישר למחרת ולא לסחוב כמה ימים רצופים בלי כתיבה. אחרי תקופת הסתגלות לא ארוכה, הצורך בכתיבה בבוקר נהייה מאוד מורגש. היום למשל לא הספקתי לכתוב בבוקר, והרגשתי את החוסר במשך כל היום. איך שחזרתי ניגשתי לכתוב, כי זה ממש היה לי חסר. מזמינה גם את האחרים להגיב,

KOMY

New member
כתיבת הבוקר

אני עושה כבר שנים, וזה מצויין בשבילי. נכון שלא כל יום זה מתאפשר. כשאיני כותבת בבוקר, אני מנסה לכתוב בהמשך היום. אני גם מנסה לא להרגיש לא טוב עם זה, אין לי רגשות אשם. אם לא התאפשר לי לכתוב בבוקר, אנסה בערב , כתיבה אחרת... פשוט, לכתוב כל בוקר, אפילו לפני צחצוח שיניים. ולא חייבים 3 עמודים, כמה שמתחשק... כמה שבא...כל בוקר... הרגל כזה...

רן בת

New member
בוקר טוב מיכל

אני לא כל כך יכולה למקד את כתיבתי אם עוד לא ציחצחתי שיניים ושתיתי לפחות כוס קפה אחת, ולכן בדרך כלל מתיישבת לכתוב אחרי שעשיתי את כל אלה וטיילתי עם הכלב, בכל זאת, גם לו יש צרכים. וכשאני מתיישבת הכל זורם על הנייר בקלות רבה יותר.

וכפי שאת רואה, שלושה אנשים

שונים שלוש דרכים שונות, וזה הכי יפה בכל העניין.

למעלה