שאלה על כרטיס נטען ,,

TatyBar

New member
שני דברים

בהולנד כמעט לא משתמשים בכרטיסי אשראי. אלא רק בכרטיס חיוב מיידי, כמו דיירקט, (שקוראים לו pin) ועם זה אפשר לשלם כמעט בכל מקום - אבל זה רק מבנקים מקומיים.
עם אשראי אפשר לשלם רק במקומות שמאפשרים את זה במיוחד. אז חייבים לבדוק קודם.
ואם כבר משתמשים באשראי, במרבית המקומות נדרש צ'יפ כזה שמופיע על הכרטיס. ואז מקלידים במכונת התשלום את המספר הסודי (pin).
בלי צ'יפ, ייתכן ולא יקבלו את הכרטיס אפילו במקומות בהם כן מקבלים אשראי.
עכשיו תבדקו אם זה כמו אשראי, ואם כן אם יש לו צ'יפ, ואם כן - דעו שהוא לא יהיה שמיש במרבית המקומות (למעט מקומות תיירותיים מובהקים).

shron17

New member
על הכרטיס הנטען רשום לשימוש "בינלאומי",,

לשימוש בכול החנויות.
אפשר לטעון את הכרטיס בדולר ואפשר להטעין ביורו.

TatyBar

New member
אחזור על דברי שוב

שאלת ספציפית על הולנד.
פה לא נהוג בכלל להשתמש בכרטיס אשראי.
יש מקומות שכן.
אבל לרוב לא.

אז יופי בתיאוריה שהוא לשימוש בינלאומי. בפועל, אם הבינלאומי אליו נוסעים, אין לו קופה עם אשראי אלא רק קופה לכסף מזומן, מה תעשו??

מה שכן, אני לא יודעת אם הכרטיס הזה ייחשב ככרטיס אשראי או כרטיס חיוב מיידי.
אין לי מושג, כי החיוב המיידי במכונות התשלום פה, בקופות, הוא כזה שמתקשר ישירות לבנק המקומי פה.
אז אני לא יודעת אם ה"חיוב המיידי" מהכסף הטעון בכרטיס, ייחשב עבור המכונות של הכרטיסים בהולנד כאשראי או כחיוב מיידי.
וכאמור, עוד דבר - גם כדי לעשות שימוש כלשהו, צריך עליו צ'יפ.

אם הוא אשראי, אז במקומות בהם אפשר להשתמש באשראי, רגיל, כנראה שאפשר יהיה להשתמש בזה. (שוב, בהנחה שיש לו צ'יפ. כי שוב, במקרבית המקומות שמקבלים אשראי, צריך אותו עם צ'יפ. ובלי אי אפשר.).

לפני שעושים כרטיס כזה, צריך לשאול אם זה נחשב אשראי או לא, ואם לא אז אם זה יכול להיחשב כחיוב מיידי כמו כרטיס דיירקט, וגם לוודא שיש בו צ'יפ, ואם כן אז שיהיה לכם מספר סודי שמגיע תמיד יחד עם הצ'יפ ומשלמים בקופות עם הקלדת המספר הסודי, ושאפשר יהיה למשוך כסף מזומן עם הכרטיס למקרה ולא מקבלים אשראי.

בדיוק קיבלתי כזה

מצחיק אבל בדיוק קיבלתי כזה. זה לא עובד טוב בהולנד כי אין לזה צ'יפ - אי אפשר לשלם איתו בשום חנות (כתוב על הכרטיס שזו אינו כרטיס אשראי אז אין לי מושג אילו חנויות יקבלו אותו). ויש הגבלה על כמה כסף אפשר להוציא כל פעם וזה די מבאס.

עדיף להביא כסף רגיל או להוציא מזומן מהקיר באמצעות אשראי בינלאומי.

למעלה