שאלה על כסוי ראש.

שאלה על כסוי ראש.

חברה שלי התגרשה והורידה את הכסוי ראש. היום יש לה חבר שדורש שהיא תחזיר אותו[בלי להתחתן] בכדיי להתחזק. לי זה נראה מגוחך... מה דעתכם? ומה ההלכה אומרת?

ezra1973

New member
ניראה לי...

שזה לא כל כך מגוחך במידה וגם היא חושבת שהחזרת כיסוי הראש זה דבר נכון לעשות (לא הייתי מסתכל יותר מדי מה אחרים חושבים על המהלך אלא רק אם אני מרגיש שלם איתו). מה שקצת צורם לי זה שכתבת שהוא "דורש" - במידה וזה בא מצידו כדרישה ולא כבקשה זה משהו שהיא צריכה לבחון לגבי האישיות שלו, היא צריכה לבדוק האם גם בסיטואציות נוספות הוא דורש דברים, במידה וזה אכן המצב זה צריך להדליק אצלה נורה אדומה!

odery

New member
עזרא צודק לגמרי

אדם צריך לעשות מה שהוא חושב,כן הוא יכול לקבל חוות דעת וכו' אבל אם יש דרישה זה מעלה סימני שאלה (שתלטנות?)

לדרוש הוא יכול רק מילדיו אם יש לו

לא מקובל לדרוש כן מקובל להציע ואז עפ"י שיקולה. אני לא מוצאת לנכון שהיא תחזיר את הכיסוי ראש כי הוא ביקש ולא כי היא רוצה וזה בא לה מהלב. אם הוא מעוניין בה הוא יהיה מעוניין גם בלי הכיסוי ראש. מה יהיה אם הם יפרדו אז היא שוב תוריד את הכיסוי. החברה שלך צריכה לעשות רק מה שהיא חושבת לנכון שטוב לה ואם היא מצאה לנכון לאחר הגירושין להוריד את הכיסוי ראש היא לדעתי לא צריכה להחזיר אם מבקשים ממנה.

kelly האחד

New member
דורש? זה נשמע לא טוב!

לגבי מה ההלכה אומרת אני לא מספיק בקיעה,ההיגיון אומר לי שכיסוי ראש שייך לכל נושא האישות,הרי לפני שמתחתנים,כיש חבר או ארוס לא חלה החובה,חברתך כבר לא אשת איש....אבל הדבר שמטריד פה יותר שזה בגדר "דרישה"!

touti

New member
../images/Emo13.gif

היה לי חבר דתילוני, בלי כיפה, ומאוד הפריע לו שאני חושבת פיאה, ורצה שאוריד אותה..אז אמרתי לו שיחבוש כיפה וירגיש יותר בנוח
אם הדרישה באה ממנו, זה כנראה בגלל שהקשר שלהם תפס איזו תאוצה או נהיה רציני, כי סתם לדייט לא היה מבקש, אלא זה מעיד על כוונות רציניות לגביה. ואז היא צריכה לשקול אם מתאים לה להתחזק ביחד איתו או לא.

בורבה

New member
../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif

אישה גרושה חייבת בכיסוי ראש מטעמי צניעות, וכותב הנודע-ביהודה שזהו דין מדרבנן.

בורבה

New member
תיקון....../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif../images/Emo66.gif|

יש מנהג שלא כ"כ ידוע שגם בתולות מכסות ראשן,ועד היום יש חלק מהספרדיות שכך נוהגות.בכל אופן לשאלתך,ברגע שהאשה התחתנה היא אשת איש והשיער באשה ערוה,ולא פוקע ממנה דין זה של שיער באישה ערוה אם התגרשה או התאלמנה.

פשושית37

New member
../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif|אני עשיתי שאלת רב אצל הרב

מחפוד שלמה והוא אמר שאסור להוריד כיסוי ראש

touti

New member
בעניין הרווקות../images/Emo13.gif

כיסוי הראש הוא בזמן התפילה ולא משהו קבוע:) ובעניין כיסוי הראש לאשה גרושה/אלמנה, אתה צודק.

יש דברים שלא תמיד כדאי לשאול ותלוי את מי?

אם לאשה לא מפריע כיסוי ראש ורוצה לדעת מה נכון אז שתשאל ותקבל תשובה כמו בורבה. אם זה מפריע לה אבל חשוב לה לעשות בתמיכה הלכתית , שתשאל רב שמכיר אותה ואת סיפורה מקרוב בכדי שיתיר לה או לא. אם זה מאד מפריע לה שלא תשאל בכדי שלא תקבל תשובה שתחייב אותה אח"כ כן להשים. וזה בדיוק כמו עוד 100 דברים והתחבטויות אחרות בחיים שחלק מקילים וחלק אוסרים שלגבהם אנחנו מתלבטים כל הזמן.

בורבה

New member
אחד ומיוחד היקר../images/Emo197.gif

כפי שכתבת השאלה עם רוצים את הדבר הנכון או לא .

שאלת רב לגבי הורדת כיסוי ראש

אני יודעת שבחורה צעירה שרוצה להנשא בשנית יש רבנים שמתירים או ללכת עם פאה או להוריד בכלל. תלוי בזרם הדתי אליו הבחורה משתייכת ותלוי גם ברב ששואלים, יש מחמירים יותר ויש שמקלים.

ורציתי רק להוסיף...................

שאני שאלתי את הרב שאני סומכת עליו הוא התיר לי להוריד את הכיסוי לגמרי בכדי שזה לא יפריע לזיווג השני וזהוא מאז שערי זכה לחופש מוחלט
והאמת שגם מבחינה נפשית זה משחרר ( לפחות אותי ) בכול מקרה זה נושא מאוד שנוי במחלוקת וכול מקרה לגופו ועדיף לעשות שאלת רב לכול מקרה כי אין החלטה ברורה בנושא.

ועוד הבהרה קטנה.............

האישור שקיבלתי מאותו רב הוא נכון ספצפית למקרה שלי ( לאחר שיחה ארוכה שהוא שמע את הסיפור וכו' ) זה לא אישור כללי לגרושות ישראל באשר הן.

אצלי הרב לא הסכים ולכן פניתי לרב פוסק

בס"ד לרב פוסק יש סמכות לקחת על עצמו את הדין ולהתיר לנשים, וזה כמובן במקרה ספציפי מיוחד. גם לי קרה שהכרתי בחור חרדי שבהכרות שלנו הייתי ללא כיסוי ראש וביקש שאשים כיסוי ראש ושמתי לכבודו בפעם השניה שנפגשנו, אבל רק לפגישות שמתי, האמת זה בלבל אותי במידה מסויימת והתחלתי לחשוב, זה עורר בי יסורי מצפון, שתפתי אותו בתחושות הללו, ושאלתי אותו" איך אתה רואה את זה שכולם יודעים שאני בלי כיסוי ראש, ובמפגשים שלנו אני עם כיסוי ראש, דוקא בגלל שבקשת וכיבדתי אותך ומצד אחד כאילו שלא מכבדת את ה' יתברך וזה קונפליקט לא קל , וושאתה נותן לי להרגיש צבועה, פעם עם כיסוי ופעם בלי וזה עושה לי רע, והתגובות של הסביבה וכו' בכל אופן השידוך לא נראה לי וזה נגמר. אני מאוד אוהבת כיסוי ראש, בתפילות ובשבת אני עם כיסוי ראש. ועכשיו לתגובה שאמר אחד הכותבים לגבי רווקות הייתי בשיעור תורה לגבי זה. העניין של הכיסוי ראש קשור באשה שהייתה עם איש. וזה העניין של הכיסוי ראש שאחרי שאשה הייתה עם איש מחוייבת כיסוי ראש, יש חושבת אצל האשכנזים שאם הייתה ביחוד איתו כבר חייבת כיסוי ראש מחשש שהייתה איתו. זאת הסיבה שרווקות לא מחוייבות בכיסוי ראש, אלא רק בתפילה. במידה והרווקה הייתה עם איש היא מחוייבת כבר בכיסוי ראש גם אם עדיין לא נישאה, אבל כדי לא לגרום לה בושה, התירו לרווקות. בשורות טובות

למעלה