שאלה על כובע גרב

רוהאנדה

New member
שאלה על כובע גרב

הינה ההוראות (מהמאמרים): מסרגה 1: כובע גרב: סירגי 45 עיני שרשרת שורה 1: סירגי חצאי עמודים על עיני השרשרת. שורה 2: סירגי בלולאה האחורית של ה V של החצאי העמודים חצאי עמודים לאורך כל השורה. החליפי צבעים כרצונך כשאת מחביאה את החוטים לתוך הסריגה. הגיעי לכ 59 שורות כשאת חוזרת על שורה 2. שורה 60 : סירגי חצאי עמודים כמו בשורה מס 2 אבל חברי אותם לשורה הראשונה כדי ליסגור לעיגול את המרובע שנוצר. אחרי שיש לנו גליל בצד אחד השחילי חוט כפול ומישכי כדי לסגור את הפתח וזהו הינה כובע גרב. אפשר להוסיף פונפונים כמובן. =) אז הכל הלך לי טוב - הגודל הדוגמה הפשוטה יצא בדיוק מה שרציתי אבל אני לא מצליחה לסגור את הפתח מלמעלה עד הסוף (הקטע האחרון של להשחיל חוט כםול ולמשוך) - נסגר אבל לא עד הסוף. למישהי יש רעיון ללמה זה ככה ומה עושים? או - למישהי יש הוראות לכובע גרב במסרגה אחת כזה שמצמצמים עיניים עד לסגירה?

רוהאנדה

New member
ועוד משהו קטן

איך סורגים עין מתה? בחיבור של ההמרובע להפוך לגליל צריך לסרוג עין שטוחה או עין מתה וזה לא ממש ברור לי. הצלחתי לחבר אבל החיבור יצא בולט לא שטוח

כאשר נשארות לך 2 עיניים אחרונות

תעבירי אחת בתוך השניה ואז תעבירי בתוכן את החוט ותמשכי. את יתרת החוט אני תמיד משאירה יתרה אני משחילה ככה כמו תך בלתי נראה בין העיניים של הסריגה.

רוהאנדה

New member
אני מסודרת

הייתי עכשיו בחנות שאני קונה בה צמר ומסרגות והמוכרת בדיוק הסבירה למישהי איך מחברים שני חלקים יחד במסרגה ובמחט אז יותר מובן לי עכשיו. תודה

הסבר

עמוד = כאשר מלפפים חוט עלהמסרגה, נכנסים בעין הבאה, מוציאים ממנה עוד עין. עכשיו יש לך על המסרגה עין, חוט על המסרגה, עין. את לוקחת את העין הראשונה שנמצאת על המסרגה ביחד עם החוט וסורגת ביחד. עכשיו נשאר עלהמסרגה 2 עיניים. שוב מעבירה עין בתוך שתי העינייםו ככה נולד העמוד. חצי עמוד = יש לך עין על המסרגה, נכנסים לעין השרשרת הבאה מעבירים דרכה עוד חוט ככה נולדות 2 עינים על המסרגה וסוגרים אותן בעין חדשה שמעבירים דרך שתיהן.

ומה עם עמוד כפול?

זה היחיד שחסר בקבצי הלימוד (המצויינים!
) שבקישורים

עמוד כפול זה פשוט פעמיים חוט על

המסרגה ורק אז נכנסים בעין הבאה ואז כל פעם סוגרת 2 ונוצר לך עמוד כפול או משולש או מרובע תלוי כמה גבוה את רוצה את השורה.

אדזה

New member
כובע מצנפת

היי חבריה. אני גיליתי את הקומונה סמוך לסגירתה,ונדמה לי שראיתי שם הוראות של כובע מצנפת עם פונפון בקצהו.אודה לכם אם תוכלו לחזור על ההוראות,וזאת לפי בקשתה של נכדתי המתוקה בת ה-15 שפתאום החליטה שהיא רוצה אחד כזה.אני מודה לכם ונהנית מפתיחת הפורום מאד.עוקבת כמעט כל יום אחרי הכותבים.פשוט מקסים

אדזה

New member
רוהאנדה/כובע מצנפת

חיכיתי בסבלנות רבה וסוף סוף מישהיא מתייחסת לבקשתי,אני מודה לך על עצם השאלה,כי אני לא יכולה להעביר את דוגמת הכובע,אבל הוא נראה כמו כל הכובעים שסורגים היום רק שבקצהו הוא לא מסתיים בצורה עגולה רק ממשיך כך נראה לי להיות צר יותר ויותר משהוא כמו כובע ליצן כזה עם פונפון.מקווה שהסברתי מספיק ברור למה אני מתכוונת..אני בטוחה שזה פשוט רק כשלא יודעים זה נראה קשה.ושוב תודה מראש על ההיענות.

b a t y a

New member
כובע מצנפת-מתוך החוברת-הועלה

ל-פורום ע"י שולי ב-18.1.06 מעלים 54 עיניים. במסרגות מספר 7. סורגים 8 שורות רק ימין. בשורה השישית מוסיפים 6 עיניים בפיזור אחיד על כל פני השורה . ועוברים לסרוג 1 שורה ימין שורה שמאל.אחרי 14 שורות סוגרים 4 עיניים בפיזור אחיד על כל פני השורה כך13 ימין 2 יחד 13 ימין 2 יחד 13 ימין 2 יחד 13 ימין 2 יחד . לחזור על פעולה זו כל 4 שורות עד שנותרו לך 40 עיניים . להמשיך ולהמשיך לסגור 4 עיניים בפיזור אחיד כל 2 שורות עד שנותרו לך 4 עיניים לסגור אותם יחד . לעשות פונפון לחבר לכובע ותפור את הצד. מקווה שברור לך בהצלחה

b a t y a

New member
צלמתי את כובע המצנפת-ההוראות הן

לכובע הימני בצילום-צבעי ירוק,חום. הצילום מחוברת הכל בסוודר גליון מס' 1

אדזה

New member
בתיה/כובע מצנפת

היי בתיה,זה בדיוק מה שחיפשתי,,פשוט הצלה בשבילי,אני כבר ניגשת לעבודה ומקווה שזה יניח גם את דעתה של נכדתי,איזה כף שאפשר ככה להיעזר מבלי להכיר,הי לך פרחים כתודה על הרצון הטוב.

למעלה