שאלה על יקינתון

hitman 2

New member
שאלה על יקינתון

שלום רב, בשנה שעברה קניתי צמח יקינתון(פורח).לאחר זמן מה הוא התייבש ונבל. המשכתי להשקות אותו עוד כשבועיים,ולאחר מכן הפסקתי. שתי שאלות לי: האחת-אם ברצוני שהוא יפרח שוב,מה עלי לעשות? האם יש צורך להתחיל להתחיל להשקות? אם כן מתי? כמה ואיך? האחרת- האם אם לא אשקה אותו הפקעת עצמה תמות? אשמח מאוד לתשובות.

reuven4u

New member
תלוי..

איפה אתה גר. אני גר בחולון - ואם אני לא שם את הפקעות במקרר לכמה שבועות - לא פורח אצלי - רק מוציא עלים...

hitman 2

New member
תודהעל התשובה-ועוד כמה שאלות

מה עונת הפריחה שלו? מתי להכניס לקרור ומתי להוציא? אם אני לא רוצה שיפרח- עדיף לא לקרר או להפך-להכניס לקרור לתקפה ארוכה? ועל תנאי הגידול שלו-מה משך הפריחה, מה התנאים להם זקוק-השקיה ואור? בתודה מראש על ההענות...

reuven4u

New member
יקינטון

אני הכנסתי אותם לתא הירקות במקרר לפני כשבוע לאחר 3-4 שבועות אני מוציא אותם ושותל. לא יודע כמה אור הוא צריך - אצלי הוא בשמש די מלאה - פורח יפה כמה שבועות אבל יש לי הרגשה אם הייתי שותל אותו במקום עם קצת יותר צל (חצי שמש חצי צל) היה פורח יותר... השקיה - רגילה

tashian

New member
תודה על התשובה המחכימה, ושאלה...

באמת מצטערת על השאלות המתארכות, אבל אני בור גמור בכל הנוגע לצמחים בכלל וצמחים בפרט... מהי השקיה רגילה? אחרי שמפסיק לפרוח צריך להמשיך להשקות? אם אני לא רוצה שיפרח (מעלה לי זכרונות שליליים לעת עתה) - להשאיר בקרור? ושוב תודה על ההענות :)

reuven4u

New member
השקיה רגילה

השקיה רגילה - אני בדכ"ל שומר על אדמה לחה. (גם לא צריך שיווצר לך ביצה ) כשנגמרת הפריחה אני מוציא את הפקעת מהאדמה - ומאחסן אותה במקום מאוורר ויבש. אם אתה לא רוצה שיפרח - תתני אותו למשהו שכן רוצה... :)))

אור רון

New member
המממ....

לא תמיד יש חפיפה בין הסבלנות לצמחים לבין הסבלנות לאנשים... (מכירה כאלה ש"בורחים" אל הצמחים (או אל חיות) כי אזלה סבלנותם לאנשים). ולעניין היקינטון - ובכלל צמחי פקעת ובצל - למיטב ידיעתי אין להוציא מהאדמה לפני שהעלים (ולא רק הפרחים) מתייבשים. עד כמה שידוע לי - השלב של אחרי הפריחה הוא השלב של ריבוי הבצלים/פקעות ולכן אין להוציאם מהאדמה לפני כן. (מכירה כאלה שגוזמים את העלווה הירוקה לאחר הפריחה, בעיקר של הצמחים בעלי העלים הארוכים כמו נרקיסים, למשל, אבל גם זה לא טוב, לפי מיטב הבנתי). ואם כבר מדברים - אולי כדאי להזמין לפורום איזה מומחה בעניין פרחי החורף למיניהם כדי שיוכל לענות על שאלות הכותבים/קוראים לקראת החורף הקרב... חומר למחשבה.....

למעלה