שאלה על ילד בן 10

brunda

New member
שאלה על ילד בן 10

שלום, הייתי מעוניינת לדעת אם למישהו יש פרטים לגבי איך לעזור לילד בן 10 עם בעיות שונות. לילד אין חברים מבית הספר. הוא הולך בבוקר לבית הספר, חוזר בצהריים ויושב בבית מול המחשב/טלויזיה כל שאר היום לבדו. אין לו אחים הקרובים אליו בגיל (3 אחים גדולים 25-30), והם כולם חצאי-אחים מאב אחר. הילד חכם מאוד, אך היכולות לא באות לידי ביטוי בציונים. שונא להכין שעורי בית. בגלל שהילד גדל בבית עם אנשים מבוגרים, הוא חושב עצמו מבוגר. רוצה לעשות מה שהמבוגרים עושים. שומע הרבה פעמים שיחות של מבוגרים, שאינם מתאימים לגילו. יש לו דימיון מפותח מאוד. טוען שהוא מדבר עם מתים מידי פעם. מרוב שיעמום הוא עלול להרביץ (להורים, לאחים) כדי לתפוס את תשומת ליבם. המליצו להורים לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי. הועלתה גם אופציה לצרף אותו לקבוצות שונות לילדים עם בעיות חברתיות. מה דעתכם? האם יש למישהו המלצות? תודה

RedNokia

New member
מה לגבי חוגים../images/Emo35.gif

חוגי ספורט
תנועת נוער
אפילו חוג מחשבים ישלב אותו במסגרת עם בני גילו. צריך לברר למה אין לו חברים. ולפי התשובה לנושות להתקדם.

brunda

New member
תודה על התגובות

הילד היה בחוגים שונים: חוגי ספורט, חוגי מוסיקה, רכיבה טיפולית על סוסים וכו' וכו' ללא שיפור משמעותי במצב. הוא היה גם באיבחון ומשם ההפנייה לטיפול פסיכולוגי. אני אישית חשבתי על קבוצות תמיכה לילדים. השאלה אם למישהו יש המלצות יותר ספציפיות, אפשר במסרים. אגב, אני חברתו של אחיו של הילד, ביקשו ממני לשמוע דעות באינטרנט. תודה.

פלגיה

New member
יש קבוצות תמיכה כאלה

אבל אני ממש לא מכירה אותן. חוץ מהשם שלהן וחוץ מהמחשבה של "וואלה, דבר כזה יכול לעזור" לא התרשמתי אישית ולא שמעתי התרשמויות של אחרים. בהצלחה בחיפושים.

Kalla

New member
דווקא טיפול נשמע לי אפשרות לא רעה.

אולי הוא יעזור לשים את האצבע על מקור הבעיה.

שלא כמו מבוגרים-

ילדים לא אוהבים ואפילו מפחדים לחשוף את בעיותיהם בפני קבוצה. ולכן טיפול קבוצתי- ממש ממש לא הייתי ממליצה. תתיעצי עם הילד, ילד בן 10 כבר יודע מה יכול לעזור לו. תציעי לו להיפגש עם אדם (פסיכולוג) שיכול להבין אותו (תציגי לו את זה במילים שהוא יכול להתחבר אליהן- תגידי לו שפסיכולוג זה אדם שיש לו כלים להבין ילדים ומבוגרים, שהוא לומד הרבה שנים כדי לדעת לעזור לאנשים בבעיות שלהם). ותראי מה תגובתו. כמו כן תשאלי אותו אם לדעתו יש מישהו או משהו אחר שהיה רוצה לעשות (חוג מסויים שלא ניסה). בבית הספר המיוחד בו עבדתי הביאו חוגים מיוחדים כמו חד אופן וג'אגלינג- והילדים מאוד מאוד התחברו אליהם. בררי לאילו חוגים הולכים חבריו ואיך הם מעבירים את הזמן אחר הצהריים. שאלי אותו אם יש ילד כלשהו שהוא כן מחבב, וסייעי לו לפתח קשר יותר טוב עם אותו ילד (בלי להלחיץ אותו- אתה חייב שיהיו לך חברים, רק במידה ויש ילד שהוא מעוניין להיות חבר שלו ולא כ"כ יודע איך). בקיצור- דברי איתו, הקשיבי לו. אמרת שהוא אינטיליגנט ואני בטוחה שהוא ידע לתת לך תשובות הרבה יותר טובות מאיתנו. אחרי הכל אנחנו לא מכירים אותו.

למעלה