שאלה על יונים

שאלה על יונים

אני גרה עכשיו בדירה שיש לה אדנית בנויה מחוץ לחלון הגדול בסלון. וכל הזמן יש לי שם יונים. מישהו מכיר אולי צמחים שאפשר לשתול שם וירחיקו את היונים? תבלינים שהריח שלהם מרחיק יונים אולי?

פיטנגו4

New member
פורום "בונים קן" ../images/Emo6.gif

פטנט ידוע: נייר כסף שיפודים ועליהם סרטים של נייר כסף. לחלופין: דיסקים. הנצנוץ אמור להבריח אותן. בכל מקרה, כדי שלא יהיה להם איפה לשבת, אפשר לדחוף המון שיפודים קטנים . כמו מיטת פאקירים כזו. אפשר לקנות בחנויות תרסיס נגד יונים. אני לא יודעת כמה זה עוזר, אם בכלל.

כן כן (קן?) אני יודעת שזה לא בדיוק המקום -

אבל קצת הפכתם ל"מקום" שלי לייעוץ
לפני כמה שנים "שתלתי" שיפודי עץ בכל העדנית. ממש כל 2-3 ס"מ היה שיפוד. היו מאוד שיפודים. היונים בכל זאת באו ומידי פעם אפילו השתפדו ......
זה היה יותר נורא. אתמול - אחרי בערך שנה שלא פתחתי את החלון באזור הזה עזרתי אומץ וניקיתי את כל העדנית (חמודה במספר כפפות...) יצא לי 3 שקיות זבל של זבל יונים. פשוט אי אפשר לחיות ככה. שמעתי שיונים לא אוהבים חרציות שמעתי שיונים לא אוהבות סוג מסויים של לוונדר חשבתי על קקטוסים אז החלטתי שקודם אני מתייעצת פה - אולי מישהו כאן כבר הצליח במשימה שכזו

Dfengshui

New member
יש שיפודים יותר "ידידותיים"

מפלסטיק. השיפודים הם קטנים מאוד ומגיעים כמו מחרוזת. אני חושבת שאפשר לקנות בכל הום-סנטר, אייס וכד'.

משה פרל

New member
שום דבר לא עוזר פרט לרשת

ניסינו הכל, נשברנו כשראינו יונים מתגרדות בהנאה על הדוקרנים... התרסיס עוזר חלקית (תלוי ביונה) אבל מהר מאד סופח לכלוך והופך לגרוע יותר מהבעייה. עוזר רק כסוי מלא עם רשת שמונע מהן פיזית להגיע.

נחש מגומי

אמא של חברתי משתמשת בנחש צעצוע מגומי שמפחיד את היונים.(ברצינות!!) תנסי לשים אחד באדנית.

למעלה