שאלה על טושיטה ?

• פותח הנושא ttyt
  • פורסם בתאריך

ttyt

New member
שאלה על טושיטה ?

אני מעוניין לדעת מהם ההבדלים בין ויפאסנה לבין טושיטה ? האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדלים בין הטכניקות ? כל מידע נוסף יתקבל בברכה. תודה ובאהבה.

../images/Emo27.gif

טושיטה הוא שמו של מרכז בודהיסטי-טיבטי בדארמסלה. ויפאסנה היא מילה שמתארת באופן כללי ובאופן ספיציפי מכלול טכניקות מדיטטיביות במסורות הבודהיסטיות שעוסקות בהתבוננות של אדם בגופו ותודעתו.

annandi

New member
טושיטה והויפסנא של גואנקה בדהרמסלה

אם אתה שואל מה ההבדל בין מרכז טושיטה בדהרמסלה, למרכז של הויפסנא בדהרמסלה, אז ההבדל הוא קודם כל בכך שמרכז טושיטה שייך למסורת הבודהיסטית הטיבטית, ואילו המרכז של הויפסנא (על פי שיטתו של ס.נ. גואנקה), שייך למסורת התהרואדית (שבמדינות סרי לנקה, תאילנד, בורמה, קמבודיה, לאוס וחלק מויאטנם). לגבי הקורסים עצמם. קורס הויפסנא על פי גואנקה הוא קורס יותר אינטנסיבי, בו יושבים במדיטציה בערך 11 שעות ביום. הקורס בטושיטה הוא "קורס מבוא לבודהיזם", ויש בו הרצאות, מעט מדיטציה בישיבה, שיחות וזמן פנוי לקריאה. הוא לא מתקיים בשתיקה מלאה (חוץ מאולי יומיים). זהו קורס שנותן מבוא לתפיסה הבודהיסטית (על פי הבודהיזם הטיבטי, אבל לא רק) וטעימה מהתרגול המדיטטיבי. לעומת זאת, קורס הויפסנא הוא קורס בו אתה ישר "צולל" אל התרגול המדיטטיבי, כאשר יש שיחת דהמה אחת (מן הרצאה על עקרונות התירגול והתורה הבודהיסטית) בערב. הקורס מתנהל בשתיקה מלאה, ואסור לקרוא או לכתוב.

ttyt

New member
אני אינני מנוסה במדיטציה,

אז אולי לדעתכם יתאים לי יותר טושיטה? כי נשמע מפחיד לצלול ל11 שעות מדיטציה ביום?! האם מישהו עשה את שניהם יכול להמליץ לי, הן מבחינת התאמה למתחילים והן מבחינת אפקטיביות .... תודה ובאהבה.

אילו הייתי עומד לקחת החלטה כשלך

הייתי מביא בחשבון גם גורמים אחרים מלבד פחד כמו: מיקום: אם אתה כרגע בדראמסלה, יכול להיות שכדאי שתיקח את הקורסים של טושיטה, אם הם מפחידים אותך פחות, אבל אם אתה עדיין בישראל אולי כדאי שתתחיל דווקא אם הקורס של גואנקה, למרות שהוא מפחיד אותך. מניע שאינו פחד: מהו בדיוק זה שתרצה או שאתה מחפש? נטיות טבעיות: האם אתה אדם שזקוק להסברים קודם שתעשה מעשה, או שאתה אדם שעדיפה לו התנסות קודם, לפני שתכיר את התיאוריה? וספציפית לגבי שאלותיך: אין מתחיל אחד כמתחיל אחר
, וכנ''ל לגבי אפקטיביות. המשך לחקור את העניין בתוך עצמך ועם עצמך, ומשתגיע לתשובה שפחות או יותר תניח את דעתך באשר להחלטה איפה תרצה ללמוד ולתרגל- לך על זה.

למעלה