שאלה על טובוס...

• פותח הנושא PFM
  • פורסם בתאריך

PFM

New member
שאלה על טובוס...

בס"ד אולי השאלה תישמע מצחיקה מדי לפראמדיקים או אחרים שמש מבינים בזה, אבל בכל אופן: כשמחדירים טובוס- איך מצליחים לא לפגוע במיתרי הקול? הרי ייתכן שייווצר מצב שהם יהיו סגורים, ואז קנה הנשימה יהיה סגור... אז מה עושים? ועוד משהו: איך לוודא שהטובוס בתוך הריאות ולא בקיבה?... ז"א, איך הפראמדיקים יודעים? תודה!

Tiamo

New member
איטובציה - הכיצד?

ובכן איטובציה זהו פעולה פולשנית אשר נעשת ע"י רופא או פאראמדיק בלבד. תפקידו של במתנדב בנט"ן הוא להוות סיוע מידיי לפאראמדיק (שהוא אחראי הצוות), לכן על המתנדב להכין את כל הציוד לאיטובציה בסדר הבא. 1. לחבר להב (מקינטוש או מילר) לאגס הלרינגוסקופ. 2. לבדוק האם המנורה עובדת (ע"י חיזור הלהב לזיז) - דבר שצריך להעשות בתחילת כל משמרת. 3. להכין טובוס - בגודל המתאים + הכנסת מכוון אנדוטראכיאלי או בקיצור גייד ולבדוק האם הבלוניות תקינות. 4. להכין מראש מזרק 10CC שאוב באוויר, שרוך לקיבוע הטובוס. 5. להכין אמבו + שקית העשרה מחובר לחמצן. 6. חשוב מאוד להכין סקשן, לאדם שבוצעה עליו אינטובציה יש נטייה קלה להקיא על כל הצוות.. - כדאי להתכוננן מראש. 7. להכין סטטוסקופ לפאראמדיק או לרופא בכדי שיוכל לבצע האזנות. 8. אה כן.. להגיש את כל הדברים הללו לפאראמדיק. (לא לשכוח!!) הפעולה עצמה - ת´כלס - הפאראמדיק מתבונן בקנה הנשימה פעולה זה נקראת לרינגוסקופיה, הוא מעריך את המרחק וכו, הוא לוקח את הטובוס עם הגייד ומכוון בזהירות את תוך מיתרי הקול, ניתן למרוח על הטובוס משחה לקטטריזציה - כדי להחליק את הטובוס ביעילות, לאחר מכן להכניס את הטובוס עד מרחק מסויים, לנפח את הבלונית שעל הטובוס - ובכך גם מתנפחת בלונית קטנה בתוך קנה הנשימה - שעל הטובוס ומהווה גם קיבוע לטובוס (לא ממש חזק ) וגם כמנגון הגנה בפני אספירצה, בשלב זה הפאראמדיק או הרופא מנשימים ומבצעים האזנות גם לראות וגם לקיבה, במידה והאינטובציה מוצלחת ניתן בשלב זה לקבל את הטובוס באמצעות השרוך והתבוננת במספר שעל הטובוס, תזוזה של הטובוס תעיד על תנועה בו בתוך הגוף, ועל כך יש מייד להודיע לפאראמדיק או לרופא, שייטפלו בבעיה. בנוסף תנהגו בשמרנות זבמן האינטובציה והקיבוע, כי אתם עלולים בטעות לשלוף את הטובוס - ולשכוח מלעלות עם אותו פאראמדיק בעתיד. מקווה שעניתי על הכל

PFM

New member
אייל, לא ענית על שאלה אחת...

בס"ד איך בדיוק הפראמדיק יודע שהטובוס בריאות(בקנה נשימה) ולא בקיבה?... לפי אילו סימנים או מדדים או משהו?... ותודה ענקית על ההסבר הברור!!
אגב, אתה פראמדיק..? שבת שלום!!

Tiamo

New member
ניתן לראות עפ"י מספר מדדים

ניתן לראות האם האינטובציה הצליחה דהיינו שהטובוס בקנה הנשימה ולא בראות עפ"י מספר מדדים: 1. דבר ראשון כמו שהקדימו אותי ציצו המקורי וYEV ניתן אכן להתרשם עפ"י ביצוע האזנות לראות ע"י סטטוסקופ. 2. דבר שני ישנו מכשיר בנט"ן אשר נקרא פאלסאוקסימטר - spo2 אשר בודק את רמת רווי החמצן בדם, אשר מדד זה יכול להוות אינדיקציה לאינטובציה - מתחת ל78% חובה לצנרר. ניתן לראות אם האינטובציה הצליחה עפ"י עליית רמת רווי החמצן בדם. 3. ישנו מכשיר נוסף אשר נקרא קפנומטר אשר מודד את רמת החמצן בנשימה של החולה, במקרה של איטובציה החולה לא ינשום ולכן מחברים את המכשיר בין מחבל מגי´ל לבין הטובוס עצמו, והוא מבצע אינדיקציה נוספת האם האינטובציה הצליחה, אל מכשיר זה אינו נפוץ בשימוש רב - יצא לי פעם אחת ליישם שימוש בו, כי הוא קשה לתחזק ומעקב הנשמה כי צריך לפרק את האמבו מהטובוס. בנוסף כמו שYEV ציין נכון הדבר, כי אם הטובוס יהיה ממוקם בעומק רב מידי הוא יכנס לראה הימינת מכיוון שפיצול הסניפונות הוא כמעט בזווית של כ80-90 מעלות, לכן הוא יכנס. יש עוד אינדיקצה שהיא לראות את בית החזה מתרומם ולא את הקיבה. כמובן שיש עוד דרכים שונות בכדי להגיר איטובציה מוצלחת כמו חזרה בצבע העור, או במידה מיוחדת שאף האדם יהיה חי לאחר ההחייאה או עקב המצב שהביא אותו לחוסר ההכרה. מקווה שעניתי על הכל. נ.ב לא אינני פאראמדיק, אני מדריך.

Yev

New member
תשובה זמנית עד שיענו לך...

תשובה לא הכי מקצועית. אבל. כעקרון מבצעים האזנה עם סטטסקופ, לשני הריאות ולקיבה (לא יודע מה ראשון בסדר) וגם בודקים שיש כניסה שווה לשני הצדדים, או יותר נכון ששני הצדדים מקבלים "הנשמה" כי יכול להווצר מצב שהכניסו את הטובוס עמוק מדיי, ואוויר יכנס רק לאחת מהריאות. תקנו אותי אם אני טועה.

למעלה