שאלה על טאי צ´י...

בלי לדעת מה היה שם, אני יכול לומר

שאפילו לשיפר קשה להיות יותר זהיר מבני-הזוג שלו... ומצד שני, יש כאלה ש(במקוםX ובזמןY ובגלל סיבות A,B,ו-C)צריכים לקבל מכה, אפילו לפנים. לומדים מזה... היד התופסת, כמובן, היא שגם תאונות קורות. (קצת יותר קשה מבאבילון-5... מי מזהה?)

../images/Emo13.gif לא אגרוף ולא שיפר, אבל קלעת!

טוב, עכשיו צריך למצוא ספר אחר...

טילדה

New member
אני כנראה סתום יותר ממה שחשבתי

אבל מה הקשר בין קיסם לבין ההודעה ?

WhiteBear

New member
זה קטע...

כבר עבדתי (חופשי) שלוש פעמים עם שיפר, וכל פעם שעבדתי איתו חטפתי מכה "רצינית". (פעם ראשונה לבטן, ששיתק אותי לשארית הערב, פעם שניה לגבעשהוריד לי דם, ופעם שלישית אתמול) אני מתחיל לחשוב שהוא רוצה לומר לי משהו... מה אתה חושב ?

שזה מוזר. שיפר בד"כ מאוד זהיר

משך השנים עבדתי איתו כמה עשרות פעמים להערכתי (הכוונה לעבודה חופשית - ראנדורי מלא) ונפגעתי רק פעם או פעמיים, שניהם לא באופן רציני כמו שתיארת. נסה אולי לדבר איתו, שיאט מעט את הקצב בעבודה איתך.

התחלתי ללמוד

טאי צ´י, אבל הגוף לא עמד בזה מי יודע מה...
------- -------

WhiteBear

New member
זה לוקח זמן עד שלא כואב בכלל

אמרו לי משהו כמו 15 שנים...

Zhou Nam

New member
ברוך בא,

דרך אגב, אצל מי התחלת ללמוד, מה הסגנון\ שיטה??

קרוקדיל

New member
מה שאני שמעתי...

בשיחה עם אחד מהטובים שאני מכיר בטאי צ´י הוא הסביר לי שיש טאי צ´ ויש טאי צ´י צ´ואן הטאי צ´י צ´ואן הוא המקור אבל בהמשך הורידו ממנו את כל מאפיני הקרב והשאירו רק את הקטע הגופני אני לא זוכר את פירוש המילים אבל אז הוא הסביר לי את זה גם בתרגום של השם

Zeev Foux

New member
צר לי להיות בוטה, אך זה ממש מוגזם

טאי צ´י הני עיקרון פילוסופי הקיים בספרות הסינית אלפי (!) שנים. טאי צ´י צ´ואן הנה אמנות לחימה ששאלה לעצמה את השם הזה. כל הסיפור הזה על "הורדת מאפיני קרב" וכתוצאה מכך שינוי השם הנו קשקוש. אוף

מסכים ומוסיף, שלפחות לפי הידוע לי

השטות הזאת קיימת רק במערב. בסין, גם אלה שמתאמנים בטאי-צ´י צ´ואן ללא כל יישום לחימתי קוראים לו בשם ה"מקוצר" רק לצורך הזה - הקיצור; כולם יודעים שזה טאי-צ´י צ´ואן, אפילו אם בשיחות פרטיות משמיטים את ה"צ´ואן".

yanivtil

New member
בהמשך לכך,שאלה,

האם השינג-אי והבא קווה הם יותר לחימתיים/מעשיים בלחימה מהטאי צ´י או שגם בהם לוקח המון זמן עד לרמה של שימוש בקרב של ממש?

למעלה