שאלה על טאי צ´י...

yanivtil

New member
שאלה על טאי צ´י...

אם הבנתי נכון,טאי צ´י הוא סוג של קונג פו, מן הסגנונות הפנימיים-רכים. יתרונותיו הרפואיים (גופניים-נפשיים) ידועים. האם ניתן באמת גם להילחם איתו? האם הוא באמת מעשי בלוחמה? עד כמה? איזה סגנון מיועד למתחילים- פה קווה,שינג אי צ´ואן,טאי צ´י צ´ואן?

orii

New member
תשובה אחת

אתה יודע מה לפניה אקדים ואומר שיש מורים שטוענים בגלי שהטאי צ´י שהם מלמדים הוא רק למטרת בריאות ולא מאפשר לחימה. יש דיון ער בנושא בפורום וו שו (התחיל בעמוד 51 וממשיך בעמוד 54). יש הרבה דעות ואני מקווה שנשמע אותן. הטאי צ´י אותו אני לומד מפרופ´ חיים בנדר מעשי בלחימה. אבל רק בשלב מאוד מתקדם של הלימודים (שנים). ברוב שנות הלימוד מה שאתה לומד מאוד רחוק מלחימה "פרופר" ויותר מזה אתה לומד לוותר על כל מיני דברים שבאופן רגיל יעזרו לך בלחימה. לי אין ספק שבסוף זה עובד. בקשר לאיך מתחילים גם על כך נערכו דיונים (בפורום זה - שווה לחפש). גם כאן יש הרבה גישות. הדרך שלי לראות את זה כמו דרך. אתה צריך לעשות מה שהכי נכון לך ואם בשלב מסוים אתה מבין שזה בשיטה אחרת אז זה מה שנכון לך. זו הדרך הנכונה שלך. חיים מעדיף לקבל תלמידים ללא שום רקע באומנויות לחימה. לי אין ספק שזה יתרון גדול אולם כמובן הוא מקבל גם כאלו שלמדו דברים אחרים - הדרך שלהם יותר ארוכה.

גם לפה קואה יש מילית שלישית - צ´אנג

מה עדיף למתחילים? מה שמלמד המורה שאותו תלמיד בחר לעצמו... זאב פוקס מלמד פה קואה צ´אנג (גם אם הוא מבלבל אותיות) מההתחלה, במרכז הישראלי לטאי צ´י מלמדים קודם טאי צ´י, אחרי כן שינג אי וממשיכים לפה קואה, אינני יודע מה אבי מוריה (החנית השמימית?) מלמד כיום, אבל אאל"ט שינג אי, ללא טאי צ´י או פה קואה. האם ניתן להשתמש בטאי צ´י ללחימה? האם ניתן להשתמש באמנות לחימה כלשהי ללחימה? מן הסתם כן, אבל גלילון אמור להיות יותר אפקטיבי.

"זאב מבלבל אותיות" - נכון שהתבדחת?

דלית הכל תלוי בתעתיק: אפשר להחליף ק´ עם ג´ ואפשר להחליף פ´ עם ב´. הכל תלוי בתעתיק. זאב או אבי (abi) יכולים להרחיב יותר... אגב: אבי מלמד שינג-אי עם תיבלון ובסיס של בה-גואה (הוא וזאב שייכים לאותו ביה"ס: "אי-צ´ונג טאנג-שואו") + נשק סיני "קלאסי" - מגוון.

yanivtil

New member
יובל,מה דעתך?

עד כמה טאי צ´י שימושי ללחימה של ממש?

"ויעורו דובים מרבצם"...

דעתי האישית בלבד: טאי-צ´י נותן כלים היכולים להיות יעילים ללחימה מעשית בעיקר אם יש ללומד ידע בסיסי איתן וניסיון-מה בלחימה "חיצונית" יותר.

אוף, אני צריך להתחיל להוסיף סמיילים

כן, אני יודע שבכל העולם חוץ מטאיוון משתמשים ב ב´ במקום פ, וג´ במקום ק´. ואז זה יצוא בה גווה ז´אנג במקום פה קואה צ´אנג (או ההפך). לא ידעתי שגם אבי מוריה מוסיף פה קואה לשינג אי. מעלה את השאלה האם בארץ מישהו מלמד שינג אי "נקי", ללא תוספות...

מה זה "נקי" ?

לכל מורה יש דעה, גישה, השפעות מדברים שראה/ שמע / למד ... כל מורה ייגש לנושא (שינג-אי לצורך הענין) באופן קצת אחר ... יש בכלל דבר כזה: "נקי" ? ואיך יודעים שהנקי - נקי? הרי גם הוא הורכב מתי שהוא ממכלול דברים ... אני יכל לומר בביטחון שאבי מוריה מלמד את השינג-אי הכי טוב והכי מקצועי שאני נתקלתי בו בארץ.

צודק, אני חושב.

אין שינג אי נקי, כמו שכמעט אין אמנות לחימה סינית נקיה - באיזשהו מקום המקור תמיד "תובל". לגבי אבי מוריה, איזה זרם שינג אי הוא מלמד?

הזרם של מחוז שאנסי.

אגב: אין שום אמנות לחימה "נקייה" - לא רק סינית... כולם הושפעו מי פחות - מי יותר... שהרי מה שלא עובר אבולוציה,לבסוף נכחד...

חביי

תיקון קטנטן...סגנון השׁינג-אי אותו אני מלמד מקורו במחוז חביי. זרם זה, יחד עם הזרם ממחוז שאנשׁי, ידועים גם כשׁינג-אי של חמשת האלמנטים ותריסר החיות. הזרם הבולט השלישי, שמקורו במחוז חנאן (ומתורגל בעיקר בידי מוסלמים, בני חואי) ידוע גם בשם שׁינג-אי של שש ההרמוניות (ועשר החיות). המורה שהביא שיטה זו מסין לטאיוואן היה ג+אנג ג+ון-פנג, שנתן לבית ספרו את השם "אי דזונג" ובו לימד בעיקר שׁינג-אי ובה-גואה מזרם גאו אי-שנג. אחד מתלמידיו הבולטים של ג+אנג היה הונג אי-שׁיאנג, ממנו למדתי בטאיוואן, שלימים פתח בית ספר עצמאי בשם "טאנג שואו דאו". במורה הונג המנוח ניתן לצפות בפרק אודותיו בסדרת הטלויזיה של הבי.בי.סי "דרכו של הלוחם". למרות שבית ספרו של המורה הונג נתפס בעיקר כבית ספר לשׁינג-אי הוא הכיל בפועל מרכיבים רבים מזרם הבה-גואה של גאו אי-שנג, דבר הבולט לדוגמא בארבע תבניות בית הספר הנלמדות לפני חמשת האלמנטים. תלמידים בולטים של המורה הונג שלימדו בארץ הם סו דונג-צ+ן מיפן, ובשנים האחרונות לואו דה-שׁיו המצוין מטאיוואן. נ.ב ליניבטיל: בעית מחשב מונעת ממני לשלוח מסר. אנא השאר לי כתובת דואר אלקטרוני. Abi

לא נכון ולא נכון

אצלי רואים את זה כפלוס. אל תגיד דפוק. שונה או ייחודי יהיה הולם יותר ! ( מה שלא מונע ממנו לתפקד בצורה כושלת בעברית ).....

fa jing

New member
ABI

כשאני שואל שאלה זו בסין, למרות שיש כמה סגנונות שאנסי ,חוביי,חוואי וגם את משפחת דאי משיאן. תמיד כולם מסכמים ואומרים שבסופו של דבר זה הכל משאנסי, הכל החל שם? תוכל להעיר את עיני בנושא? כמו כן שלכתי לך דוא"ל חנן טינג´ין סין

חנן, אתה צודק

הראשון שהפיץ את סגנון שׁינג-אי היה גי לונג-פנג ( הידוע גם כגי גי-קה ) , יליד נפת יונג-גי שבמחוז שאנשׁי. גי נפטר בתחילת שושלת צינג ושני תלמידיו הבכירים היו צאו גי-וו ממחוז שאנשׁי, ומא שׁואה-לי ממחוז חנאן. לפיכך נוצרו בתחילה שתי אסכולות מרכזיות של שׁינג-אי : הראשונה של מחוז שאנשׁי, ממנה התפתחה האסכולה של מחוז חביי, והשנייה - האסכולה של מחוז חנאן. שלך, אבי (Abi ).

WhiteBear

New member
ואנשים אומרים שאין אירוניה בחיים...

אני חוזר הרגע מאימון "יוהו" (ע"ע עבודת זוגות אינטנסיבית). האימון היום הלך כך: עבודת פושינג הנדס שתי ידיים חופשית. תירגול טכניקה (או שתיים) פושינג הנדס יד אחת (א-י-ט-י) עבודה חופשית בלי תזוזת רגליים. עבודה חופשית עם תזוזה ברוחק צעד. עבודה חופשית לחלוטין (שבו, איך לא, חטפתי אגרוף כואב לפנים משיפר). מיותר לומר שיצאתי מהאימון מזיע לחלוטין, ועם מעט אוויר בריאות. מה אני מנסה לומר ?? אני מנסה לומר שזה מאד תלוי במקום, חלק מהמקומות עובדים יותר קרבי וחלק פחות. האמת, בעיקר חיפשתי להתבטא (בשביל זה הפורום, לא ?!) טל.

למעלה