שאלה על טאיקוונדו

שומפי

New member
שאלה על טאיקוונדו ../images/Emo22.gif

מישהו יכול לספר לי אל הדרגות/רמות /חגורות שיש באומנות זו ? אחרי כמה שנים אפשר להדריך ? (לא חס וחלילה שאני רוצה להדריך ! סתם מתוך סקרנות .) תודה

דרגות בטקוונדו

בעבר עסקתי 7 שנים בטקוונדו (לפני שגיליתי את אומנות הלחימה הקוריאנית האמיתית שאותה אני מלמד היום). ובכן, בטקוונדו המודרני (של ה-WTF ) יש 5 חגורות : לבן, צהוב, כחול , אדום, שחור. לחגורות הצבעוניות ישנן 2 דרגות ביניים המסומנות כפסים על החגורה. כל דרגה (למעט חגורה שחורה) נקראת גופ. לבן = 10 , צהוב = 7,8,9 , כחול = 4,5,6 אדום = 1,2,3 כך בסדר יורד. הדרגה לאחר אדום גופ 1 היא חגורה שחורה דאן 1. דאן = דרגה של חגורה שחורה. קיימים בטקוונדו 10 דרגות דאן. עד כאן בנושא הדרגות\חגורות. בקשר לרמות - לפעמים אין קשר בין הדרגה לרמה. כמובן שככל שהדרגה גבוהה יותר כך התלמיד אמור להיות בעל רמה גבוהה יותר, אך לעיתים אין זה כך. ראיתי כבר תלמידים באותה דרגה אך עם הבדלי רמות משמעותיים. החשוב הוא להתקדם בקצב אישי ולהנות מעצם העיסוק. הדרכה - חוק הספורט מחייב כל מדריך לעבור הכשרה במכון וינגייט. לכן, על מנת להדריך טקוונדו יש לעבור קורס מדריכים מיוחד לטקוונדו (אותו עברתי לפני כ-6 שנים, כך שיתכן שעכשיו ישנה דרישה לקורס מתקדם יותר). התעודה ניתנת בגיל 18 + דרגת דאן 1 . ניתן לגשת לקורס לפני כן, אך התעודה ניתנת במועד הנ"ל.

bizhar

New member
ניתן לקבל תעודה עוד קודם...

אם אתה צעיר מ 18 ועובר מבחן לדאן תקבל תעודה עם דרגת פום כאשר פום1 = דאן1 וכן הלאה. בתי הגיעה לפום2 לפני גיל 18 ואת תעודת הדאן קיבלה בגיל 18. לכל השאר כמובן שאני מסכים. ראיתי חגורות צהובות שניצחו בעלי חגורה שחורה בקלות..

דיברתי על תעודת מדריך ולא על תעודת

דאן. אבל אתה צודק, ניתן לקבל תעודת פום המומרת אוטומטית לדאן בגיל 15. ייתכן שהשחורה יותר טוב מהצהובה מבחינת רמתו כאמן לחימה, אך כמתחרה\ספורטאי הצהובה היה יותר טוב.הרי זה רק משחק, לא ?

bizhar

New member
בטאיקוונדו צריך להחצין....

אם נחלק את אומניות הלחימה ל"פמינמיות" ו"חיצוניות"

למעלה