שאלה על חמור :)

jorge5

New member
שאלה על חמור :)

האם חמור זה חוקי?
האם אפשר לאלף אותו?
וזה נכון שחמורה יותר רגוע מחמור?
ומה תווך המחירים שלו?

fliperit

New member
מה הכוונה חוקי?

חוקי לגדל? כן, בשטח שמוגדר כשטח חקלאי אם אינני טועה (מושב, למשל)

לאלף? אפשר לאלף חמור, אבל זה לא קל ורצוי שיהיה ניסיון...

אתון (=חמורה) יכולה להיות יותר רגועה מחמור, במיוחד אם מדובר בחמור לא מסורס. מצד שני, כמו לבני אדם גם לבע"ח יש אופי משלהם וזה מאוד תלוי בחמור/אתון הספציפיים שתבחר.

לגבי טווח המחירים אין לי מושג

jorge5

New member
אני גר באשקלון ויש לנו מלא שטחים פתוחים ..

זה חוקי להחזיק שם חמור?
ותגיד אם אני מביא אתון ואני יעלה עלייה היא לא תעיף אותי ממנה אם היא אכלה ושתתה כמו שצריך?

fliperit

New member
לא יודעת אם חוקי

אני מחזיקה סוסים בחוות מסודרות, לא בשטחים פתוחים... אבל אנשים אחרים כן מחזיקים ככה, אז גם אם לא חוקי אין אכיפה.

היא יכולה להעיף אותך, זה לא קשור למה שהיא אכלה ושתתה. זה קשור לאילוף שלה ולאם יהיה לה נעים להיות מתחתיך

jorge5

New member
ואיך מחנכים אותה?"

ובנוסף לחינוך ברגע שהיא מחונכת אפשר לרכוב עלייה בערך כמו סוס?

fliperit

New member
אתה ממש לא יכול ללמוד את זה פה

אי אפשר ללמוד לאלף חיות באינטרנט...

אני לא רוכבת על חמורים אז אני לא יודעת כמה כוח יש להם וכמה סיבולת

לXקי

New member
חמור הוא חיה לא פחות חכמה מסוס

ויש כאלו שיגידו שהיא יותר אינטליגנטית, רכיבה על חמור צריכה להיות בהתאם-ציוד מתאים מושכות וכ'ו, לא הייתי ממליץ לך לגדל את החמור בשטח פתוח (אפילו באשקלון) כי אז אתה מסתכן שהחיה תסכן אחרים או את עצמה או לחלופין יגיע פקח ואו שהוא יברר של מי החמור ותצטרך לשלם קנס לא קטן,או שהוא יזמין פינוי לחמור שלך ואז יברר מי הבעלים ואז גם תקבל את הקנס. אין יותר דברים כאלה לגדל חיות ''משוחררות'' ואלו שכן עושים את זה הם עבריינים. בהצלחה עם החמור

jorge5

New member
כמה שארלות

אם אני שם לו שמיכה בגב וראשיה שאני בניתי אבל היא העתק של ראשייה מקצוענית אני יכול לרכוב בערך?

לXקי

New member
שמיכה זה מספיק לחמור אני חושב

אבל לא הייתי ממליץ לך לשחק לחמור בפה עם הראשיה המאולתרת,אתה יכול לגרום לו לפציעה

לXקי

New member
מצאתי לך אחד

אבל באיטלקית
אבל לא מסובך להבין מה הוא עושה. זאת ראשית חבל בסיסית וקלה להכנה.

לגבי קניה-אני מאמין שראשיה יכולה לנוע בסביבות ה300-400 ש''ח(ראשיית רכיבה עם מתג)

primetime1

New member
חבר יקר

מהשאלות שלך אפשר להבין שהידע שלך בגידול חמורים ממש לא מספק כדי לגדל אחד.
קודם כל, חמור, כמו סוס, צריך חברה, ובנוסף כמובן, מגיע לו טיפול מקצועי שיכבד אותו ויספק את כל הצרכים שלו. להשאיר חמור קשור באיזה שדה, חשוף לחום ולשמש, ובחורף לרוח ולגשם, ולרכב עליו עם כל מיני אילתורים, זה רעיון גרוע מאוד, ולא פייר לחיה.
אם אתה באמת רוצה כל כך לרכב, תירשם לחוג רכיבה בחווה מסודרת, ותחסוך מהחיה המסכנה את הסבל.

jorge5

New member
אני יודע עליו כמה דברים...

אני מביא חמורה כדי שלא תהיה מתוסכלת מינית כל 3 ימיים מחליפים לה 3 דלי מים מביאים לו גזר חציר וכרובים וכאלה....
אני יכין לו ראשיה מהמדריך מעליי וישים עליו שמיכה זה לא אמור להיות בגדר על טבעי :)
ויש לי שותף כשאני לא יוכל לטפל בוא הוא כן.. :)

לXקי

New member
אני לא שאלתי אותך כלום

את\ה פשוט צריך\ה ללמוד לשרשר

dixie chick

New member
שני דברים חשובים

דבר ראשון לא חמור ולא אתון הם חיה שקל לגדל, בדיוק להפך, חמור הוא חיה מאוד קשה. גם מגדלי סוסים עובדים מאוד קשה כדי לאלף חמורים, המוח שלהם עובד קצת אחרת, אין מה לעשות, והם מאוד קשים לאילוף, הם הרבה יותר גסי רוח, הרבה פחות ניתנים להפחדה, הרבה יותר עצמאיים, והרבה יותר פיקחים.

פריימטיים צודקת, בדרך הגידול שאתה מדבר עליה אתה עובר על חוק צער בעלי חיים, וכל מה שכתבת פה מוכיח את זה, קבל את זה כעובדה, כל מה שכתבת פה לגבי גידול חמורים פשוט שגוי.
חיה זה לא כמו צעצוע מפלסטיק או אפילו מכונית בלי רגשות, וזה לא קלי קלות, ואי אפשר בכזה זלזול ללכת ולשחק בחיים של יצור אחר בלי לגרום לו סבל וייסורים

למעלה