שאלה על חלב

שאלה על חלב

בטיפת חלב הורו לי לתת לבתי בת השנה חלב רגיל. הטעם של חלב ללא תוספות הוא לא מי יודע מה טעים. מה דעתכם? איך ניתן לתת את החלב? אני יודעת ששוקו לא כ"כ בריא. יש הצעות?

michal@gal

Active member
מנהל
טעם של חלב זה עניין של הרגל

לא כל מה שלא טעים לך יהיה לא טעים לילדה. אם תרגילי אותה לשתות חלב ללא תוספות, זה יהיה לה טעים. לתמ"ל יש טעם עוד יותר גרוע מחלב רגיל, ותינוקות שותים אותו בשמחה. עניין של הרגל.

lulyK

New member
למה אמרו לך לתת חלב?

מה היא אכלה עד עכשיו? אם הנקת, ההמלצה היא להמשיך (במידה ואת מעונינת) עד גיל שנתיים לפחות. אם נתת בקבוק, אין מניעה להמשיך (זה רק מכביד יותר כלכלית). גם משרד הבריאות בעצמו לא סגור על ההמלצה שלו לגבי המשך מתן תמ"ל. לגבי טעם החלב: הבן שלי מאד אהב אותו ככה (העדיף אותו טיפה מחומם). טעמת פעם סימילאק? לעומת הזוועה הזו זה שיפור משמעותי.

גילילי2

New member
אני דווקא מתה על טעם של חלב ושותה

המון...כלומר הכל עניין של טעם אישי. וכמו שכתבה קודמתי, הטעם של התמ"לים ממש מגעיל לדעתי (וגם לדעת הבן שלי שמסרב בתוקף לתמ"ל ולכן שותה חלב אם שאוב) ובכל זאת תינוקות מתים על זה... אז נסי לתת לקטנה לטעום חלב בלי לשדר לה שזה מגעיל לדעתך ותראי מה התגובה. בהצלחה.

talinana

New member
למה להפסיק תמ"ל בגיל כ"כ צעיר?

תמ"ל מותאם לגוף האדם מבחינת הרכב החלבונים, פחממות, שומנים, ויטמינים ומינרלים. חלב פרה מותאם לעגלים. הוא גם הרבה פחות אלרגני מחלב פרה. גם בגיל 5 עדיף לתת פורמולה ולא חלב פרה. לי המליצו בטיפת חלב בדיוק ההפך ממה שהורו לך - להמשיך עם התמ"ל כמה שיותר. טיפת חלב "הורתה" לך? הרי ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי היא להניק עד גיל שנתיים. למה להפסיק תמ"ל בגיל שנה?

מי דיבר

על להפסיק תמ"ל? הרעיון הוא להוסיף לתזונתה של בתי גם חלב רגיל בנוסף לאוכל (פירות, ירקות, בשר גדנים וכו'ותמ"ל 3 פעמים ביום) שהיא מקבלת. תודה על העצות, עזרתן לי.

אם היא שותה תמ"ל לא נראה לי שהיא

צריכה גם חלב רגיל, אבל גם אין בזה נזק. הבן שלי דווקא אהב חלב רגיל. אם היא אוכלת מספיק מאכלי חלב, את לא צריכה לדאוג.

למעלה