שאלה על (חוסר) השרשה

ronshira

New member
שאלה על (חוסר) השרשה

אילו סיבות יכולות להיות שבלסטוציסט שהוחזר לא יקלט? (ואני מדגישה - לא יקלט בכלל, בניגוד למצב שבו הוא יקלט ואז יפול ויתרחש איחור במחזור) בהריון טבעי הבלסטוציסט מגיע לרחם ו"מרחף" בה עד שנקלט, אבל כשמחזירים את הבלסטוציסט באופן מלאכותי, הרי מניחים אותו ברחם. האם העובדה שהוא לא נקלט מרמזת שהוא היה פגום בצורה כלשהי? האם בעית זרע יכולה לגרום לבלסטוציסט פגום (ההפריה נעשתה באיכסי) האם בעיה בביצית (לא אותרה כזאת עדיין) יכולה לגרום לכך? או שזה פשוט מזל רע? תודה

יש הרבה סיבות לחוסר השרשה

לאו דווקא תלוי בעובר עצמו אולי הרחם הרירית לא היתה עבה מספיק? או אולי בעיות אחרות אין משהו חד משמעי שיכול להסביר אי השרשה

debby12

New member
מנהל
לדעתי מונח ה"ריחוף" לא מדויק

אני לא יודעת את התשובה לשאלתך (נראה לי שגם חזית מדע הרפואה לא יודעת את התשובה - אחרת היתה סטטיסטיקה הרבה יותר גבוהה של הצלחות ב IVF). על כל פנים - מה שכתבת על "ריחוף" בהריון ספונטני נראה לי לא מדויק. אם הבנתי נכון הרחם הוא קטן והדפנות למעשה נוגעות אלה באלה כך שאין ממש "חלל" לרחף בו. אני לא 100% בטוחה - אבל זה עולה מכל מה שקראתי ושאלתי.

נועה 35

New member
הביצית המופרית עוד יותר קטנה...

לכן אני חושבת שגם במצב שבו נראה לנו, במימדים שאנחנו רגילים אליהם, שלא יכול להיות מקום לביצית המופרית "לרחף" - למעשה, מבחינתה היא עדיין נמצאת בחלל מספיק גדול בשביל "לרחף" בו.

מי שידע לענות על השאלה הזו

יעשה הרבה מאוד כסף ממטופלות פוריות שיעמדו בתור אצלו. האמת היא שלרופאים אין ממש מושג מה גורם או לחילופין מה מונע השתרשות העובר ברחם. דוגמאות לכאן ולכאן לא חסר. כבר היו מקרים שכל הנתונים היו נהדרים ולא השתרש הריון ולעומתם מקרים שבהם הרופאים לא נתנו לטיפול הרבה סיכוי להצליח, ובכל זאת העובר הוכיח כי הוא קשה עורף טעשה להם דווקא.

למעלה