שאלה על זקיקים

שאלה על זקיקים

גיליתי אתמול את הפורום שלכן, וכבר קיבלתי המון תשובות, אז קודם כל תודה. שנית, עד שהתור לרופא המבוקש שלי יגיע, שאלה - אם אני לא לוקחת גלולות אני מקבלת מחזור פעם בארבעה חודשים. הרופא האחרון שהייתי אצלו אמר שיש לי זקיקים קטנים ושזו הסיבה ושכשאני ארצה להכנס להריון אני פשוט אקח כדורים שיסדרו את העניין. אז קודם כל מה זה זקיקים קטנים, ושנית האם אכן אין בעיה להכנס להריון עם הבעיה הזו? תודה!

אפרסקה

New member
היי שוקולדה (איזה שם יאמי...) ../images/Emo45.gif

גם לי יש בעייה של זקיקים קטנים. התחלתי לקחת לאחרונה איקקלומין ואני מניחה שלזה הוא מתכוון. זה כדור שמעודד ביוץ וגורם לזקיקים הקטנים להשמין קצת... אומרים שיש לזה אחוזי הצלחה גבוהים (רק התחלתי כך שאני לא יודעת מניסיון).

אבל מה זה בעצם זקיקים קטנים?

יש לך מושג? גם אצלך זה מתבטא בקבלת מחזור כל תקופה ארוכה? אחוזי הצלחה גבוהים זה טוב... אגב, זה לא הכינוי הקבוע שלי אבל אני לא רוצה שיזהו אותי בינתיים אז אני במסווה... נכון שם חמוד?

m i c h a l y

New member
ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

עד כמה שאני יודעת, הזקיק הוא הגוף ממנו יוצאת הביצית (בשחלה) אחת לחודש. בדרך כלל גדלים כמה זקיקים, אך אחד מתפתח ל"זקיק המוביל", מגיע לגודל של בערך 20 מ"מ ואז מתרחש הביוץ. במידה והזקיקים אינם גדלים מספיק, ולא נוצר זקיק מוביל שגדול דיו כדי לבייץ ניתן לקחת טיפול תרופתי שיעודד גדילה של זקיקים. לגבי הוסת - ממה שאני הבנתי, הדימום הוסתי הוא תוצאה של הביצית שלא הופרתה, ולא השתרשה ברחם. לכן, במידה ואין ביוץ - לא אמור להופיע הדמום הוסתי. את כל מה שכתבתי כאן הבנתי משיטוטים באינטרנט וחקירת הרופא שלי - ממליצה לך לעשות את אותו הדבר. בכל מקרה, לפני שמתחילים בטיפול מכל סוג יש לעשות ברור מקיף לגבי כל העניין. הגעה או אי הגעה של הוסת אינה מידע מספיק. יש לערוך בדיקות דם הורמונליות במהלך המחזור החודשי ואולי אפילו לערוך מעקב באולטרסאונד. אני באופן אישי עוקבת אחרי המחזור שלי באמצעות חום השחר, עליו תוכלי לקרוא במאמר שמצורף לכאן (שיטת המודעות לפוריות). מאחלת המון המון בהצלחה, ושוב - ברוכה הבאה, מיכל

אפרסקה

New member
היי מיכלי, תיקון קל לגבי הביוץ

מחזור יכול להגיע גם ללא ביוץ. אני לא יודעת בדיוק איך ומה, אולי זו רירית הרחם שבכל זאת נוצרה, למרות שלא היה ביוץ. עובדה - לי לא היה ביוץ ובכל זאת יש לי מחזור. אמנם לא פעם בחודש, אבל פעם בכ-35 יום בממוצע. זאת אומרת שקיים מחזור ויסתי גם בלי ביוץ.. מישהי יודעת להסביר איך זה?

מה שהרופא שלך רצה להגיד

זה שאת סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCO) שאחד ממאפייניה הוא ריבוי של זקיקים, שאף אחד מהם לא מתפתח לזקיק מוביל ולכן לא מתרחש ביוץ. הוסת שאת מקבלת אחת ל..... היא כתוצאה מנשירה של רירית הרחם שמזקינה במהלך התקופה הזו. הכדורים שהרופא שלך דיבר עליהם נקראים איקקלומין, ותפקידם לאפשר את צמיחת הזקיק המוביל ולהביא לביוץ. לפעמים הכדור הקטנטן הזה עושה את עבודתו נאמנה ומושג הריון אחרי סה"כ טיפולייט. לפעמים יש צורך להמשיך הלאה לטיפולים מתקדמים יותר. רבות דובר כאן על האיקקלומין ואת יכולה לעשות חיפוש ולקבל מידע לגביו, ואם את רוצה לדעת קצת יותר על ה-PCO, את יכולה להיכנס לפורום פוריות ולקבל שם המון מידע.

מה זה אומר?

שלעולם אני לא מבייצת? אימא'לה, מתחיל להשמע מפחיד... לתרופה הזו יש אחוזי הצלחה טובים? אגב, זו תרופה שצריך לקחת כל יום או שמא נפטרתי סוף סוף מהדאגה המרגיזה הזו?

פּוֹנְג

New member
איקקלומין זה כדור שלוקחים אותו

בתחילת המחזור, על פי המינון שמוחלט. אם יש הריון אחרי שלוקחים את הכדורים האלו, אז לא צריך לקחת אותם עוד
אם אין הריון, אז כן, צריך להמשיך עד שיש תינוקי. בהצלחה וברוכה הבאה

למעלה