שאלה על הרפס

shlomi25r

New member
שאלה על הרפס

שלום, גיליתי שלמישהי שאני חושב על להתחיל קשר איתה יש הרפס בשפתיים... ועכשיו אני חושב על זה שוב ורוצה לדעת מה המשמעויות של זה... אני לא ממש יודע יותר מדיי על המחלה, קראתי איזה כתבה והבנתי שיש אותה בעצם לרוב האוכלוסיה, זה נכון? רציתי לדעת לכמה אחוז מהאוכלוסיה יש הרפס בדיוק (ואיזה סוגים קיימים? האם יש נגיד כמה סוגים של הרפס שפתיים? והרפס על הפנים זה סוג שונה? אם כן אז הרפס שפתיים יכול להפוך גם לכזה של הפנים?) אז האם אולי בכלל גם לי יש הרפס (יכול להיות שיש לי ואני לא יודע? אולי אצלי זה רדום - אם זה יכול להיות??) יש לזה בדיקות שאפשר לעשות? איזה מין בדיקות (דם?) ותוך כמה זמן יש תוצאות? ואז בעצם אין לי ממה לדאוג מלהתחיל איתה קשר כי לשנינו יש רק שאצלי זה רדום ואצלה זה פחות? או שיש כל מיני זנים? כל כמה זמן המחלה מתפרצת בד"כ ומתי היא עוברת? תוך כמה זמן מרגע הידבקות יכולה להופיע לי המחלה אם נדבקתי? מה התנאים של הידבקות? המחלה חייבת להיות פעילה באותו רגע אצל האדם הנשא כדי להדביק אדם אחר? אם כן אז פעילה בצורת פצע גלוי או אפילו איזשהו פצע מיקרוסקופי ככה שאי אפשר לדעת? בנשיקה על הלחי אפשר להידבק? יש באמת מצב להיות איתה בקשר מבלי להידבק? תודה רבה!

הרפס

1. הרפס יכול להדביק במגע 2. אחוז גבוה של האוכלוסיה נושא את הנגיף. 3. שני סוגים עקריים: הרפס-1 ו-2. בד"כ 1 בחלק העליון ובד"כ פה ושפתיים אך גם פנים ו 2 באיזורים גניטליים. 4. יכול להיות שיש לך הרפס והוא רדום. ניתן לבצע בדיקת נוגדנים. בד"כ מקבלים תוצאות תוך שבוע שבועיים. 5. המחלה בד"כ כלל פעילה על מנת להדביק אך לא בהכרח. היא יכולה להופיע מספר ימים מאז הדבקה אך גם מספר שבועות. 6. ניתן להדבק בנשיקה על הלחי. 7. יש מצב גם שלא תהיה הדבקה.

shlomi25r

New member
יש כמה דברים שלא הבנתי!

רופא עור אמר לי שאין שום טעם לעשות בדיקות דם להרפס כי הבדיקות מגלות רק נוגדנים להרפס והוא אמר לי שמכיוון שכמעט לכולם יש נוגדנים להרפס בגוף הבדיקה אינה שווה כלום.... מצד אחד הוא אמר לי להיזהר ממגע עם מישהי שיש לה הרפס, ומצד שני שזאת לא סיבה לא להיות איתה בקשר, הבנתי ממנו גם שתיאורטית יכול להיות שבילדות בכלל נדבקתי כבר בהרפס אבל יכול להיות שאצלי זה רדום ואין תופעות - ואז גם אם אני אהיה איתה בקשר היא הרי לא תוכל להדביק אותי כי כבר יש לי את המחלה, אז אם כבר יותר מ 20 שנה לא היו לי תסמינים של המחלה אבל היא נפוצה, יכול להיות שיש לי אותה אבל הגוף שלי לא מגיב אליה ולכן אני לא צריך לחשוש? אז למה צריך להיזהר מאנשים שיש להם הרפס? ובכלל גם במגע עם רוק בלי קשר לפצעים אפשר להיזהר ככה שאי אפשר לדעת אם למישהו יש או אין... אז מה אני אמור להסיק מכל העסק הזה? נהייתי כבר פאראנואיד ומבולבל לגמרי...

O f e a r

New member
שאלה בקשר להרפס שלא ענית עליה

האם ניתן להדבק בהרפס ממין אוראלי, אם למי שיורד יש מס'1 ולשני אין הרפס?

למעלה