שאלה על הקמיע

*הולכת לבדוק*

הארי חושב שהוא לקח את העטרת מהיער לפני שהוא התחיל לעבוד אצל בורגין וברקס, אבל לא כתוב מתי הוא הפך אותו להורקרוקס, או מי היה הנרצח....

אני לא חושבת שהוא היה נער צעיר כשהוא

ייצר את ההורקרוקס. כנראה שהוא עשה את זה אחרי תקופת בית הספר, ששם קצת קשה לו להרוג אנשים ולבצע את כל התהליך.
השאלה היא מה היה טום רידל שבחדר הסודות. טום כתב ביומן הזה כשלמד בהוגוורטס, ולפי מה שהבנתי, זה היה מין צל של הכתיבה שלו שנשאר אחריו. מין זיכרון שטום הפיח בו חיים בעזרת קסם.
אז טום אולי הכין את שני ההורקרוקסים בערך באותה תקופה, רק שבאחד היו את הזכרונות שלו מילדותו.
אגב, גם תאוריית הדבר שרון שומע בתוך הראש שלו הגיונית. כל מה שקרה שם בעצם היה חדירה לראש של רון. הקמיע ראה את פחדיו של רון והציג אותם, אבל הארי כן ראה את זה בגלל שזה סוג הקסם, כמו סוג של בוגארט כזה.

GolanBerlin

New member
תגובה

1. "אני לא חושבת שהוא היה נער צעיר כשהוא ייצר את ההורקרוקס" - איזה הורקרוקס?

2. כעקרון, הבנתי שהיומן הוא הורקרוקס קצת שונה מכולם, כי הוא מכיל זכרונות של טום רידל. וולדמורט עשה את ההורקרוקס בצורה כזאת שיעבוד ע"י הזכרונות שלו מימי בית הספר, כלומר שילבש את צורתו מבית הספר.

3. אני מעיין קצת ב"הארי פוטר ויקי" כדי לראות את סדר ההורקרוקסים. תכף אגיב שוב.

GolanBerlin

New member
אז ככה

ההורקרוקס הראשון שהוא יצא היה היומן, וזה היה בשנתו החמישית. הרצח היה של מירטל המיללת כמובן.

את הטבעת הוא הפך להורקרוקס במהלך שנתו השישית.

ובטח תשאלו: "אז למה הוא שאל את סלהגורן על הורקרוקסים?", ובכן, אני זוכר שענו על זה איפהשהו בספר: הוא רצה לדעת מה קורה אם מחלקים את הנשמה ל-7 חלקים. ואני מוסיף השערה שלי: הוא בטח גם רצה להיות בטוח אם הוא מבין היטב מה זה הורקרוקסים.

יש סיכוי שהוא כבר עשה אחד

ורק רצה לדעת מה קורה אם עושים עוד
אבל זאת לגמרי השערה שלי, רוב הסיכויים שהוא פשוט היה לקראת ההורקרוס הראשון שלו

GolanBerlin

New member
זה מה שאמרתי

את היומן הוא הפך להורקרוקס בשנה החמישית. בשנה השביעית הוא שאל את סלהגורן מה קורה אם עושים יותר מאחד, ומתי שהוא קיבל את התשובה שהוא ציפה לה, קרי "זה יהיה חולני, אף קוסם שפוי לא יעשה דבר כזה" (כלומר, רק אנשים "מיוחדים" עושים דברים כאלה, והוא הרי אוהב להיות "מיוחד") - הוא הפך גם את הטבעת להורקרוקס. זה היה ההורקרוקס השני.

GolanBerlin

New member
בנוגע לזה שרון שומע דברים בראש

זה פשוט לא נכון... כי הפרק, כמו כמעט כל הספרים, נכתב מנקודת המבט של הארי. הארי שמע מה שהקמיע אמר, כי:

א. רשום בספר מה שהקמיע אמר, ואני מזכיר שהספר הוא מנקודת המבט של הארי.

ב. הארי מדבר עם רון על הדברים שהקמיע אמר: האהבה של רון להרמיוני.

זאת הייתה הכוונה שלי

הארי כן שומע את ההורקרוקס, בגלל שהוא פועל כמו סוג של בוגארט. הוא יכול לחדור לליבו של מישהו ולראות מה הכי מפחיד אותו, ואז להציג את זה כך שכולם יוכלו לראות. ככה שגם אם הקול של וולדמורט היה פשוט תוצאה של מה שרון שמע בתוך הראש שלו, הארי בכל זאת יכול לשמוע אותו.

hollypop girl

New member
הארי ראה את זה כי זה לא משהו

שפועל רק בראש של מי שפותח את ההורוקרוקס אלא כי זה משהו שנראה לעין (כמו שאמרו כבר, כמו בוגארט
למשל)

בדיוק כמו שראינו את סנייפ לבוש בבגדים

של סבתו של נוויל.

למעלה