שאלה על הקמיע

GolanBerlin

New member
שאלה על הקמיע

מישהו שאל שאלה ביוטיוב: כשטום רידל הפך את הקמיע להורקרוקס, הוא היה נער צעיר. אז איך זה שרון שומע את טום רידל כוולדמורט המבוגר כשהוא מנסה להשמיד את הקמיע?

מישהו ענה לו כך: כנראה זה בגלל שרון מעולם לא שמע את טום רידל הצעיר, או שבגלל שהקול הנוכחי של וולדמורט הוא זה שהכי מפחיד אותו. זה הקול שהוא שומע בראש שלו. זו התיאוריה שלי (מי שכתב את התגובה).

מה דעתכם? דווקא שאלה טובה. נראה לכם שמי שענה צודק? ומה זאת אומרת שרון שומע את זה בראש שלו? הוא מתכוון שזה כמו שדמבלדור ראה בחזיונו את המוות של אריאנה כשהוא שתה את השיקוי? אבל אני הבנתישגם הארי שמע את טום רידל בקמיע, ולא רק רון!!!!

מה אתם אומרים?

GolanBerlin

New member
אה, וכמובן -

איך זה שרון והארי (או רק רון? חחח) שומעים את הקול של וולדמורט המבוגר?

HassiD

New member
מי אמר שזה כשהוא היה צעיר?

זה כתוב איפה שהוא? כי זה לא זכור לי בכלל... אני אפילו לא בטוח שהיומן היה כשהוא היה צעיר, ולא איזה טריק שוא עשה...
אני לא חושב שהוא ידע לעשות קסמים כ"כ מתקדמים שאף אחד בקושי יודע שהם קיימים...

GolanBerlin

New member
באמת בספר לא כתוב

זה פשוט היתה שאלה שבאה בעקבות הסצנה מהסרט.

ומה זאת אומרת "אני לא בטוח שהיומן היה כשהוא היה צעיר, ולא איזה טריק שהוא עשה"? לא הבנתי את המשפט.

ומה הקשר לקסמים מתקדמים? בוודאי שהוא ידע לעשות קסמים מתקדמים.

HassiD

New member
התכוונתי

שאני לא בטוח שבגיל 16 הוא ידע לעשות הורקרוקסים, מה גם שרק אז הוא בקושי למד עליהם, אז אני לא חושב שהוא התחיל לרצוח אנשים כבר אז ולייצר אותם, ולפי הסבר הזאת - אז בעצם יוצא שהיומן "צעיר" כי הוא בחר ליצור אותו צעיר בצורה כלשהי, ולא כי הוא עשה את זה בגיל צעיר (אחרי הכל, הדבר הכי קרוב שידוע לנו כ"רצח כלשהו" שהתרחש אז, היה מירטל המייללת, והיא מתה "בהפתעה" ככה שאני לא בטוח שהוא הצליח להתארגן וליצור באמצעותה הורקרוקס...)

GolanBerlin

New member
אז זהו ש...

1. את הטבעת הוא הפך להורקרוקס אחרי שהוא רצח את הדוד שלו. הוא רצח את הדוד שלו בזמן חופשה מהוגוורטס. זה היה בשנתו השישית של רידל, אם אינני טועה.

2. ב"הארי פוטר ויקי" רשום שהיומן נעשה הורקרוקס בזכות הרצח של מירטל. וזה היה בשנתו החמישית של רידל, אם אינני טועה.

HassiD

New member
התכוונת רצח את אביו והפליל את דוד

שוב - זה לא מצויין, אלו רק הנחות. אנחנו יודעים שהוא לקח את הטבעת מאביו אז, אבל לא יודעים שהוא יצר את ההורקרוקס באותה תקופה.

לגבי ה"פ ויקי - אולי זה יישמע קטנוני, אבל אם זה לא כתוב בספר, ואין לזה הסבר - אני לא חושב שזה נכון, מה גם שזה נראה לי בכלל מוזר, כי זה לא היה מתוכנן כ"כ, מה גם שאני מבין את הצורך ברצח כדי ליצור הורקרוקס, לאו דווקא בתור "מרכיב" לשקוי או משהו כזה, אלא כדרישה להקרבה עצמית מסויימת (ז"א לרצוח מישהו זה משהו שדורש הקרבה נפשית מצד עצמך), וכאן הנחש עשה את העבודה אז זה לא נראה לי תופס כ"כ...

GolanBerlin

New member
גם אתה התבלבלת!

כי זה היה סבא שלו, לא אביו!

בקיצור: רצח את סבא שלו והפליל את דוד שלו.

בכל אופן, ה"פ ויקי מציין מקורות לכל מה שהוא אומר, ומשתמש בהצלבת נתונים כדי להיות בטוח שהוא צודק. אני בדקתי את הנושא, ואכן זה כך: את היומן הוא עשה בשנתו החמישית. את הטבעת הוא עשה בשנה החמישית או השישית. את הקמיע והגביע הוא גנב לאחר שסיים כבר את לימודיו.

בנוגע לזה שהבסיליסק עשה את העבודה - זה עדיין נקרא רצח מצד עצמו, כי הוא זה ששולט בנחש. זה כמו שהוא ישלוט באקדח. הנחש עושה בשבילו את העבודה.

GolanBerlin

New member
ראיה לדוגמה כמקור

כתוב שם שההורקרוקס הראשון, היומן, נוצר ב-1943, כלומר השנה החמישית של רידל. המקור: פרק 17 של הספר השני. רידל אומר את זה בעצמו.

לגבי ה"פ ויקי...

אני מסכים עם חסיד(אפשר לקרוא לך חסיד?
), אני לא מתייחס בכלל לדברים האלה. היה על זה דיון, אתה מוזמן לראות ^^

ובקשר ליומן ולטבעת: כן, הוא רצח את דוד שלו ואת בני משפחתו כשהוא היה נער, אני מסכים. אבל אני לא חושב שהוא הפך אותם להורקרוקסים באותו רגע. הוא שמר אותם, ואחר כך, כשהיה בוגר, הוא הפך אותם להורקרוקסים. זה שהיומן יוצר כשהוא היה צעיר לא אומר שום דבר, הוא עדיין היה יכול להפוך אותו להורקרוקס לא ברגע שהוא יוצר...
והבסיליסק הרג את מירטל, ככה שלא יותר מדי הגיוני שזה יכול ליצור הורקרוקס, עם כל הכבוד לה"פ ויקי וכל חוסר הכבוד לפרטים שלא הופיעו בספרים...

HassiD

New member

וזה בסדר גמור, רוב מי שאני מכיר קורא לי חסיד.... (כמובן פרט למשפחה, כי כולנו "חסיד", אז זה יראה קצת מוזר.... אבל אנשים לפעמים מתבלבלים ומתקשרים הביתה ומבקשים את "חסיד", ואז אנחנו שעה צוחקים עליהם....
)

GolanBerlin

New member
תגובה

אז אני כן מתייחס לדברים האלה. מבחינתי כל מה שרולינג אומרת זה הקאנון הרשמי, ואסור לסטות ממנו. זה שלא נוח לכם לסטות ממנו, זו בעיה שלכם. לא שלי.

הוא רצח את דוד שלו ובני משפחתו. - איזה בני משפחתו? לא הבנתי.

וזה ממש לא היה ככה. מה שקרה זה זה: הוא הפך את היומן להורקרוקס בשנה החמישית. בסוף השנה השישית, בחופש הגדול, הוא רצח את דוד שלו וגנב את הטבעת. נגמר החופש, התחילה השנה השביעית. רידל הלך אל סלהגורן כדי להיות בטוח שהוא מבין מה זה הורקרוקסים, ולדעת מה קורה אם הוא יעשה יותר מאחד (היומן). ואז הוא הפך את הטבעת להורקרוקס. בסוף השנה השביעית, הוא תיחקר את הרוח של רייבנקלו, והלך לגנוב את העטרת, והפך אותה להורקרוקס. הוא סיים ללמוד, ומתישהו הוא הלך להיפגש עם חפציבה סמית' וגנב לה את הקמיע והגביע.

נכון, הוא יכול לעשות את ההורקרוקס מתי שהוא רוצה. הוא לא חייב באותו הרגע של הרצח.

HassiD

New member
עד כמה שזכור לי

הוא רצח את אביו וסבו והפליל את דוד ברציחתם... אבל אני אבדוק את זה ואתקן אם התבלבלתי...

ואין לנו בעיה שאתה מתייחס לזה, זאת זכותך המלאה, פשוט העדפנו למצוא מקורות רשמיים בספרים. אם אין משהו בספרים - אז שם "הבנתנו את הנושא" תאלץ להיפרד, ואתה תסכים איתה, ואנחנו לא. לגטימי לחלוטין ומובן.

HassiD

New member
מה שכתוב במפורש בספר - קדוש

אפשר גם להכניס את כל מה שמובן בוודאות מהספר.
אבל דברים שלא מוזכרים, והיא מוסיפה אח"כ בראיונות וכדו' (כמו השם האמצעי של סיביל טרלוני לדוג', שבספר מוזכר רק כ"מתחיל באות ר'" או משהו כזה) מבחינתי - לא מחייב.

hollypop girl

New member
אני דיי בטוחה שאת העטרת הוא הפך

להורוקרוקס במהלך 10 השנים שהוא בילה במי-יודע-איפה והחביא אותה כשהגיע לראיון עם דמבלדור.

Superboi

New member
הארי חשב שהוא עשה את זה מיד אחרי הוגוורטס

עוד לפני שהתחיל לעבוד בבורגין וברקס.

"הארי חשב" = כנראה שרולינג לא הייתה כותבת את זה אם זה לא היה נכון.

למעלה