שאלה על הפלאטלוק

lirola

New member
שאלה על הפלאטלוק

לקח שבוע והתחלתי להתרגל אליה, הצלחתי לעבוד עם האפרט (ואו, איזו מכונה מסובכת). ועדיין יש משהו שלא עובד כמו שצריך. כשאני מסיימת תפר (של שתי מחטים בלבד) ואני מרימה את הרגלית כדי להוציא את הבד החוצה, אני מושכת אותו בעדינות לאחור אבל הוא לא יוצא בקלות, לפחות לא תמיד. וגם אם כן, אז יוצא שבמקום שיעלו לי שני חוטים, החוטים של המחטים כנראה מתקפלים סביב הגרייפר ועולים כארבעה. ואז אני צריכה לגזור אותם, ולמשוך את החוט המיותר שהוא פשוט מקופל שם בפנים ואז הכל בסדר. עדיין, נראה לי מוזר שזה לא הולך חלק יותר. האם משהו לא תקין בכיוונון של המכונה? היא מושחלת בסדר, לא פספסתי אף חור, עברתי על המדריך, היא לא נתקעת בתפירה , אינה מדלגת על תפרים, החוטים נמשכים בקלות כך ששום דבר אינו תקוע. המחט עם המגרעת מאחור והחלק הישר מקדימה. יש שמן במכונה, כך שאני לא יודעת אם כך היא עובדת וזהו. הבעיה שזה לא כמו באוברלוק שאפשר להמשיך לתפור על ריק. אם עושים את זה כל החוטים מסתבכים למטה סביב הגרייפר. יש למישהי הצעות?

בדיוק מה שרציתי להגיד

לי יש פלאט לוק ביתית כלומר הפאפ שלי באובקלוק אפשר לסדר שתעשה פלאט לוק של שני מחטים, וככה זה. בהצלחה

lirola

New member
תודה../images/Emo8.gif

מסתבר לי לאחר שהלכתי לחנות של זינגר בנחלה, שהמכונה שקניתי, שהיא ירוקה, יש לה "מחלה" כמו שתיאר את זה שלמה, של דליפת שמן, כך שאמנם חסכתי עליה הרבה כסף בכך שקניתי משומשת, אבל צריך לנגב אותה באיזור של המחט והשיניים לעיתים קרובות. אז אני כותבת את זה לרווחת הכלל. מלבד זה היא בסדר גמור. איך הפלאט לוק שלך באוברלוק? את יכולה גם לחבר לה אפרט?

lirola

New member
כן, כזה, הם נקראים אפראטים לא?

ואיך התפר עצמו של הפלאטלוק? מרוצה מהתוצאות שלו?

lirola

New member
ומצנלשת את עצמי לשאלה אחרת ../images/Emo207.gif

האם השרטוט נראה לכן הגיוני? אפשר להעביר כך מתפר מהמותן לצד? מצרפת תמונה של השמלה משמאל + תמונה של שרטוט של הגזרה.

רות מלר

New member
"קימבנו"

לפני עשרים שנים בערך הדגמים האלו היו מאוד אופנתיים- והרי הכל חוזר אז הקלו וחיברו עליון לתחתון בתפר מלא היו דגמים יותר עמיים כשהחלק התחתון הוא מקבצת שמתחברת לוי העליון הדגם שאת מציגה הוא גדם "טויסי" אני חושבת שיהיה לך יותר קל לחבר את השובל התחתון עם תפרידי לשני חלקים

lirola

New member
למה את מתכוונת כשאת אומרת שובל תחתון?

את מדברת על החלק של החצאית מעטפת? מה שרציתי לדעת זה האם הוי של החלק העליון ואם השרטוט של הגיזרה הוא נכון זהו אתר שיש בו מספר שרטוטים ובחלק מהם יש טעויות, תהיתי אם הגיזרה הזו נכונה או לא.

רות מלר

New member
הגיזרה משמשת את שתי השמלות

החלק השמאלי ביותר משמש את השימלה הכתומה על מנת לקבל את החלק העליון כפי שהוא בכחולה -יש להפריד בין תחתון לעליון, ולהניח על הקו התחתון את החלק שיש לו שני מפתחים וצורת מפתח הצאוור- חצי ריבוע בסקיצה יש בחצאית של השימלה הכתומה- שני מתפרים בו בזמן שבגיזרה יש רק אחד שעובר מהעליון לתחתון ראי בתוספת למעטפת החצאית- יש גם רק מתפר אחד- השאלה מה נכון הסקיצה או הגיזרה

lirola

New member
הגיזרה היא של השימלה משמאל, לשמלה השניה

יש גיזרה אחרת -מצורפת תמונה לפי השרטוט הם העבירו מתפר מגיזרת החלק העליון ככל הנראה למותן ופשוט דחקו אותה מהגיזרה, ולכן נשאר רק אחד, השאלה אם עשו את זה נכון. כל השאר, החצאית, הכיווצים נראה לי שהבנתי.

רות מלר

New member
זאת אומרת שהחלק שחשבתי ששייך לשמלה הכחולה

הוא החלק הפנימי של צאוורן הדש ויש בו שני מתפרים משונה שהם נותנים כפילות על כל החזה זה נראה לי מגושם אני הייתי עושה כפילות רק בשאל

הגזרה לא נכונה.

הגזרה לא מתייחסת להצמדה מתחת לחזה והעברת המתפר לא נכונה. יש בעיות גם באיור - אי אפשר להצמיד מותן יפה כמו שמצוייר שם, כשקו המותן יורד מתחת למותן האמיתי, ללא מתפר. חוץ מכל זה, יש מעט מדי חפיפה למעטפת בחצאית.

רות מלר

New member
החזה והמותן

בחזה המתפרים פתוחים עם חזה מאוד קטן נניח B75 זה יכול ללכת מותן- גיזרה כזאת על הבייאגלאך שלי- בחיים לא היתה עולה. מה שלי משונה הוא ההטיה של תפר הצד בלפנים ביחס לגב. המעטפת- היא סרח על לפנים שלם וסגור- כך שהיא יותר עלה תלוי על תפר מאשר מעטפת ולכן - התיכנון תואם את האיור

שש שבע

New member
הבעיה לא בגיזרה אלא בציור

זמסוג הציורים שפעם נתקלתי בהם, אחרי שאת מתאהבת בשמלה, את מחפשת איפה לעזאזל נכנס רוכסן, כי אין שום קו שמצין את מקום הרוכסן. ואיפה יש מתפרים כי זה יושב כל כך יפה, מילא בצילום אפשר להגיד שזה מוקטן ולא רואים אבל ציור? אחרי התנסות עם ציור כזה ושמלה שצורת הלבישה שלה היתה מחיבת שני אנשים ושיעור התעמלות שמחדד כישורי התברגות , החלטתי שאני מפסיקה עם סוג מסוים ש ספרים... ואיפה בכלל אתן רואות העברה של מתפר?

למעלה