שאלה על הפיאנו

אסף כץ

New member
שאלה על הפיאנו

שלום, זכור לי שבפרוטי לופס יש אפשרות בפיאנו להתחיל לנגן בתו אחד ואז לגרום לאותו הצליל (בלי להתחיל צליל חדש) לעלות בטונים שלו לצליל גבוה יותר או נמוך יותר זה מזכיר קצת סירנה של משטרה. השאלה שלי היא איך עושים את זה בקיובייס? אם השאלה לא מובנת תגידו לי ואני אנסח אותה מחדש. תודה מראש! אסף כץ

samutraki

New member
ככה:

אחרי שהפכת את הקובץ מידי לWAVE תעשה עליו לחצן ימני PROCESS-PITCH SHIFT ותעלה תוריד כמה שאתה רוצה.

HeavenlyB

New member
אם אתה מתכוון לצליל שלא מתחיל שוב

אלא שהצליל הקודם ממשיך ועולה בטון, זה תלוי בסינטי. בעיקרון צריכה להיות פונקציה בסינטי שנקראת Glide.

FaTRiX

New member
אבל אם הוא לא משתמש בסינטי

זה בעיה. הכוונה שלו היא שהוא רוצה ממש לקבוע את זה על מה שנקרא בקיובייס: Key Editor בפרוטי זה אפשרי, יש שם גם כמו בקיובייס קי אדיטור, רק שזה נקרא Piano Roll, ושם ניתן להרים ולהוריד את הטון בלי להתחיל שוב צליל, ואפשר גם לקבוע את הזמן עד שהוא מגיע לטון הזה על ידי האורך שלו פשוט. זה מאוד קל בפרוטי, ובקיובייס נדמה לי שאפשר לעשות את זה רק עם הכלי.. וזה חבל.

אסף כץ

New member
דווקא זה כן אפרי בקיובייס

אתמול הסבירו לי איך עושים את זה, משתמשים בPitchbend שנמצא למטה, פשוט מציירים עליו את העליה והירידה של הטונים. מצורפת תמונה. תודה על העזרה אסף

SensaiToro

New member
אני אנסה את זה לראות אם זה נח

בחלק מהVST's שמשתמשים עם הקיובייס, אם נגיד יש לך תיבה של 16- o o o o o o o o o o o o o o o o ותרצה לעשות צליל של חצי תיבה, ואחריו "גולש" הצליל הבאלעוד חצי תיבה, את הצליל הראשון תאריך ל9 משבצות של 1\16 לפעמים מגיעים לזה בטעות, ולא בכל פלאג יש את זה..

HeavenlyB

New member
זה תחמון, ולא ממש הצורה הנכונה

בו נראה אותך עכשיו עולה 7 חצאי טון ויורד 5 חצאים במדוייק.

אסף כץ

New member
אני מבין מה שאתה אומר...

אבל גם בפונקציה שהצעת לי להשתמש בה (Glide) לא היית יכול לדייק בטונים, תקן אותי אם אני טועה.

HeavenlyB

New member
אז אני אתקן אותך, כי אתה טועה

הפונקציה Glide פשוט מחברת בין תו אחד, לזה הבא אחריו. אתה מנגן את התווים, אתה בוחר איזה תו ינוגן ובאיזו מהירות ה-Glide יתבצע. התוים מדוייקים בהחלט.

FaTRiX

New member
ברוב הסינטים הוירטואלים ניתן למצוא

את האפשרות הזאת לדעתי. יכול להיות שאני טועה, חכה לאישור מהמלך הבנלי

SensaiToro

New member
מההתנסות שלי עם סינטים, דווקא

ממש לא ברובם יש את האופציה של GILDE אבל! מה שכן, יש סינטים שאפשרי לעשות את הפעולה של ה GLIDE בצורה שכתבתי עם הגלישה של משבצת אחת שמאלה. זה עניין של מזל עם הסינטי... בדרך כלל לצלילים של LEAD אפשר לעשות את זה

HeavenlyB

New member
זה נמצא בסינטים עצמם

לא בקיובייס, כי כמו שאמרתי קודם, הקיובייס הוא לא כלי נגינה, הוא שולט על כלי נגינה, אבל הוא עצמו לא כלי נגינה. ובכל כלי שתבחר, אם קיימת האופציה, היא יכולה להיות בכל מקום, כך שיהיה לי בלתי אפשרי להגיד לך איפה למצוא את הכפתור.

kundara

New member
זה תלוי תלוי מאוד

ישנם הרבה סוגים של שינוי פיץ' בצורה אוטומאטית 1- פיץ' בנד- שולט על הפיץ' בכמות מסויימת (טווח) שהוגדרה לו בויאסטי עצמו. אפשר לערוך את זה בקי אדיטור, כמו שהבחור הסביר. 2- גלייד, פורטמנטו, ברגע שיש אוברלאפינג (תו מתחיל לפני שהקודם מסתיים) ב1 פוליפוניה (מונופוני) (רק צליל אחד יכול להתנגן בו זמנית) אז מתבצעת החלקה בין הטונים במהירות שקובעים בויאסטי עצמו. 3- מודולציה ע"י LFO (למשל סירנה כמו שהזכרת) שצריכה תווח מסויים, ותדר מודולציה מסויים. סירנה זה גל פשוט שהפיץ' שלו מאופנן ע"י גל סינוס. (LFO שולט על ה PITCH) וככה נוצר טון שעולה ויורד בצורה קבועה ומחזורית.

למעלה