שאלה על הפורום

pure_as_fire

New member
שאלה על הפורום

זה פורום של תלת מימד אז אם ככה צריכים להיות כאן אנשים שמבינים בvrml לא? כי בזה אני מתעסק, ובקושי במודלציה כמו הרוב כאן. אז אני רוצה לדעת אם נכלל כאן vrml? יש כאן אנשים שמבינים בזה ויוכלו לעזור לי???

preacher

New member
VRML זה פורמט, לא תוכנה.

אתה רוצה לדעת משהו ספציפי תשאל. אבל זה לא דבר שממש מעניין פה מישהו, זה פורמט די מפגר ואף אחד (חוץ מבלאקסאן ו-Icity שמבוסס עליהם) לא משתמש בזה. אפשר לשאול למה VRML מעניין אותך? אם מעניינים אותך עולמות אינטראקטיביים, אולי כדאי שתנסה תכנון למשחקים כמו UNREAL או קוויק. היום כשיש את GMAX זה קל מתמיד: GMAX היא תוכנה לעיצוב עולמות וחפצים למשחקים שתואמת למקס אבל אפשר להוריד אותה חינם, ותוכל לבנות איתה שלבים חפצים ודמויות למשחקים. מנסיון בבניית שלבים ל-UT, זה די קל, מאוד כיף, ואפשר להגיע לתוצאות די ראליסטיות אם רוצים.

barakaaron

New member
לpreacher:

צריך עוד תוכנה חוץ מGMAX וכמובן אנריל או קוייק בשביל לבנות להם רמות או חפצים? צריך תוכנת עזר לזה? אם כן אז תן לי בבקשה לינק לאתר שמיצר את תוכנות העזר האלה. תודה מראש, ברק.

pure_as_fire

New member
טוב אז כמה דברים

זה לא פורמט מפגר לדעתי אבל לא נתווכח על זה... יש עוד מלא אתרים שמבוססים על זה ואם אתה רוצה לאותם רק תגיד... אני לא רוצה לעשות תכנון למשחקים ועוד דבר אם בן 15 כמוני נניח יצור תכנון משחק ממש טוב אבל ממש ממש טוב מי יקבל את זה??? אף אחד בגלל הגיל אני מתעניין בvrml כי זה בישבילי לפחות יותר כיף ומעניין במקום למדל דברים ושאלה gmax הזה אפשר לבנות עם זה עולמות עם צ´אטים לאינטרנט??? או שזה רק למשחקים??

preacher

New member
יש קהילות שלמות שעוסקות בזה

יצור שלבים וחפצים למשחקים, אבל לא חייבים להשתמש במנוע המשחק בשביל ליצור משחק - אל תשים מפלצות ויש לך עולם וירטואלי רגיל, רק מה - מנועים של משחקים הרבה יותר חזקים ואיכותיים מתוכנות שמציגות עולם VRML. למשל, יש השתקפויות, צללים, תאורה, המון דברים כאלה. נזכרתי במנוע שטוב במיוחד לעולמות וירטואליים - wild tangent, מנוע מיוחד לאינטרנט עם ארכיטקטורה של מנוע משחק. תגיד, אם בונים עולם ב-VRML אתה יכול לחבר אותו למשל ל- Icity ושאנשים יכנסו אליו?

ID3D

New member
כמה דברים

1) אפשר לעשות דברים גם במקס וליצא אותם לפורמט vrml 2) כל אייסיטי מורכבת מעולם vrml אז מה בדיוק השאלה? 3) הורדתי gmax אבל מחקתי אותו עוד באותו יום כי לא ראיתי מה הוא עוזר למשחקים, מה הוא עוזר? ואיך נגיד אני יכול לעשות מזה משחק? אפילו לבנות את המשחק אבל לשים את מה שעשיתי בgmax? יא וורדי כמה אני מקשקש

pure_as_fire

New member
בקשר לאיי סיטי

אני אזרח באיי סיטי וכן זה אפשרי אם העולם שלך ממש טוב דבר על זה עם ההנהלה שם אבל אפשר לעלות כול עולם לבלקסון

preacher

New member
לא שאלתי בשביל עצמי

ניסיתי להבין למה אתה מתעניין בזה. דווקא יצרתי פעם איזה עולם או שניים, אחד היה סביבה שלקחתי מציור של אשר - אחד מאלה שאפשר למדל, לא האשליות החזותיות, ועוד אחד היה חדר הבקרה של בבילון 5.

למעלה