אני בגלות יותר מידי זמן בכדי להשוות
עזבתי את הארץ לפני כמעט 25 שנה ואז עדיין גרתי ברווחה אצל אבא-אמא. אני משווה את הולנד ללונדון: המקום בו נולדתי ואליו חזרתי לאחר שעזבתי את הארץ, וגם המקום שממש מרגיש כמו בית בשבילי. בלונדון גרנו בדירה מרווחת באיזור מקסים ביופיו ודי בוהמי. כשעברנו להולנד לכפר על החוף שבו אנחנו גרים כעת, גרנו קודם במה שההולנדים קוראים ZOMERHUIS - שזאת מעין בקתה/עאלק בית שיש לאנשים בחצר ואותה הם משכירים לתיירים גרמניים בקיץ. בחורף הבקתות האלו ריקות, אז הם משכירים אותן לאנשים במחירים יחסית סבירים (והדגש פה על המילה "יחסית" - אבל כשאין ברירה, אז ממש אין ברירה). לא אשעמם אתכם בפרוט דרגות הדכאון שעברתי בעוד שניסיתי להסתגל לשינוי העצום בין מה שחייתי בלונדון (כולל תרבות וסוג אנשים) לבין המציאות שלתוכה התעוררתי כל בוקר. לקראת הקיץ היינו צריכים לעזוב ואז מצאנו דירה פיצפונת, אבל לפחות אפשר היה להתקין בה מכונת כביסה ומייבש (לוקסוס זה ממש מושג יחסי... עזבתי בלונדון דירה עם BUILT IN KITCHEN, מדיח כלים, אמבטיה ART DECO מקורית, ועוד ועוד). ואז סוף סוף מצאנו את הדירה העכשווית שלנו: ענקית לעומת מה שעברנו עד אז פה בכפר, אבל... אם אני משווה ללונדון, היא נראית כמו דירת עמידר... אז זהו. הקנה מידה שלי זה לונדון, ולעומתה אנחנו גרים בחצי מהשטח והנוחות והרווחה. אבל זה לא לתמיד. לשנה הבאה (או אולי זה יקח קצת יותר) בלונדון.