שאלה על היפנוזה

חןYA

New member
שאלה על היפנוזה

יש לי בעיה של אכילה כפייתית , כל המחשבות שלי רק בזה כל היום ובמקום לרדת במשקל אני עולה בלי סוף . אני במשקל שיכול להזיק לי בעתיד. אני כבר לא ילדה וחשבתי שאוליי היפנוזה יכולה לעשור לי? אם כן - למי לגשת ? מה הסיכויים לעומת הסיעונים ואם בכלל? תודה מראש .

גרא.

New member
YAחן,כדאי לך לקרוא את המאמר על

היפנוזה המופיע בקובץ המאמרים בפתיח לפורום. אם לאחר מכן, עדיין יהיו לך עוד שאלות, אשמח להגיב.

בן לב

New member
היפונזה כאמצעי שליטה

האם הוכחה מעשית כאמצעי יעיל לאכיפת שליטה על תאווה. האם היפנוזה היא גלולת היפוך רצון ליכולת<?

גרא.

New member
בן לב, אתה חייב להרחיב יותר את שאלת

לא כל כך ברור מה אתה מבקש לדעת.

בן לב

New member
אני מבקש לדעת

האם היפנוזה יכולה לעזור לבעיית עודף משקל כפי שצויין למעלה. בהנחה שבעיית עודף משקל מקורה בחוסר שליטה על דחף ותאוות אכילה. וכמו כן כיצד היפנוזה יכולה לחזק את מישמעתו העצמית של המטופל בתחומים אחרים בהם כוחותיו הנפשיים של המטופל חלשים.האם טיפול היפנוטי מחזק כוח רצון במצב בו הכוח הנפשי חלש. האם ניתן לעורר מוטיבציה ע"י היפנוזה. מה ניתן לגלות ע"י היפונזה בכל הקשור לעבר הרחוק של המטופל ועד כמה רחוק אפשר להגיע ? אני מקווה שהבהרתי את שאלתי לשביעות רצונך תודה

גרא.

New member
בן לב, תשובה מפורטת על כל שאלותיך

עשוייה להיות בגודל של מאמר,ואת זה לא אוכל לעשות.על קצה המזלג,אכן היפנוזה יכולה במקרים מסויימים לעזור לבעייה של עודף משקל. היא עשוייה לחזק את השליטה והבטחון העצמי, ובכך גם לחזק את כוחות האגו.עשוייה לעורר מוטיבציה,ובמקרים רבים משתמשיפ בהיפנוזה בדרך של חזרה בזמן לאחור כדי להתמודד עם בעיות קשות בעבר, להן יש השלכה על ההווה.יש מטפלים היכולים בתהליך היפנוטי, גם לשחזר את תהליך הלידה,שהוא לפי מאמינים רבים מקור הטראומה העיקרית של מרבית בני האדם.ויש גם כאלה המאמינים שאפשר דרך היפנוזה להגיע לגילגול/ים הקודמים של המטופל..אבל בזה מאמין רק מי שרוצה להאמין. כי אמפירית, אי אפשר להוכיח שזה נכון.

בן לב

New member
רמת ריכוז גבוהה

האם אדם בעל רמת ריכוז גבוהה היא מטופל טוב יותר? היכן אפשר לקרא מחקרים שהתבצעו בהיפונזה והאם ישנם מחקרים כאלו כיום בארץ?היכן הם מתבצעים? תודה רבה

היפנוזה

אפשר לקבל קצת פרטים באתר של האגודה הישראלית להיפנוזה (כולל שמות מטפלים חברי אגודה) WWW.HYPNO.CO.IL (אני לא יודעת איך עושים לינק- פשוט תכנסו לאתר)

למעלה