שאלה על הזרעה

מייקרית

New member
שאלה על הזרעה

הי לכולן,
אני לפני שלב הבחירה של תורם זרע, ומנסה להבין משהו על ההזרעה: מתי מתחילים את התהליך? אני אקבל וסת, ואז מתי אני אמורה להתחיל לבוא למעקב זקיקים ובדיקות דם?
תודה!

רונה868

New member
הזרעות

מתחילים כ 9 8-ימים אחרי מחזור-
בבוקר עפי הנחית רופא והפניה מתאימה מגיעים לקופה בה יש אולטראסאונד ובדיקת דם- תלוי מקום מגורים- שם נבדקים ואת התוצאות מעבירים לרופא שעוקב...
הוא מנחה מתי להגיע שוב על פי התוצאות .
המטרה להגיע לרגע השין לפני יציאת הזקיק לדרך...
בגודל 19-21 תלוי בהנחיית הרופא מגיעים לאסוף את הזרע והופססס... פנימה- תהליך פשוט לא כואב ....אחכ מומלץ לשכב כמה דק לדמיין מחשבות טובות ומחזקות .. לנוח מעט ולתת לחברה לעשות את העבודה.
שבת שלום

היי

אצלי הרופא תמיד מתחיל עם בדיקת דם ואולטראסאונד ביום השלישי לבדוק שהכל מאוזן ואז ביום 4-5 התחלתי עם הזריקות. מעקב שוב ביום 7 ולפי זה מחליט ביום 11 או 12 והחלטה מתי לקחת אוביטרל ולהגיע להזרעה. סה"כ כ 3-4 מעקבים לפני ההזרעה. בהצלחה!

מייקרית

New member
ארחיב את השאלה

אחרי שאני קונה את הזרע, אני מסבירה להם שאני רוצה לעבור את ההזרעה בקופה?
ואז מודיעה לרופא שלי שאני רוצה להתחיל?
ומודיעה לבנק שהגיע היום ואני באה לקחת מנה?
כמו שאתן מבינות, אני מנסה לקבל איזו תמונה של איך הדבר הזה עובד בפועל.

התהליך שלי..

מעקב זקיקים ודם בקופה
במעמד בחירת התורם שילמתי עבור המנה הראשונה (אח"כ שילמתי בטלפון)
ברגע שהרופא אומר להזריק אוביטרל, הוא שולח טופס 17 שאיתו הולכים לקופה
(אפשר גם אחרי ההזרעה ואז משאירים פיקדון בב"ח)
אצלי ההזרעה הייתה בתל השומר (לדעתי לא מוציאים זרע תורם לקופת חולים) כל פעם רופא אחר ביצע. בדיקת דם בקופה 12 יום אחרי.

בלונזית

New member
למיטב ידיעתי

לא מוציאים מנות זרע מחוץ לבית החולים. את עושה מעקבים במרפאה בקהילה, או פרטי בבית החולים, ולקראת ההזרעה מקבלת טופס 17 לבית החולים להזרעה, כשאת בדר״כ מעדכנת בעצמך את בית החולים יום קודם.

למעלה