שאלה על דרצנה

subatoi

New member
שאלה על דרצנה

הי

מתי כדאי "לפצל" דרצנה? ראיתי פה בהיסטוריה של הפורום שדיברו על האביב. עכשיו כבר נחשב אביב או שעדיף להמתין עוד קצת?

Limonium

New member
יש דרך לעודד פיצול גזעים בלי

להוריד להם את הראש?
אני חושב שזו דרצנה מרגריטה. מצאתי ייחור בערמת גזם לפני מספר שנים, ומאז היא גדלה רק עם שני אמירים.

drorim69

Active member
היא גדלה בצל?

אם אין לה תמריץ להתפצל והיא עסוקה בלחפש אור ואתה רוצה פיצול, לדעתי כדאי לך כן להוריד לה את הראש.
אם מראש תחליט שתרצה יותר מפיצול אחד- כדאי לך לחתוך אותה נמוך, לתת לה להתפצל ולהתחיל לגדול ולחתוך את ההתפצלויות בגבהים שונים(לצורך העניין) כדי שתתפצל שוב.
בכל מקרה, אם היא בצל, כנראה שתתמיד לשאוף לאור וגם במצב של כמה ראשים תגיע שוב למעלה.

טלי1121

New member
האביב כהגדרתך תלוי באיזור מגוריך. איך אפשר

לדעת במקומך מתי האביב הגיע?
כשיגיע הזמן תוריד את שני הראשים באורך כ 15-10 ס"מ אבל כדי להוסיף עניין לצמח שהחתך לא יהיה בדיוק באותו הגובה בשניהם. את מה שחתכת, נקה את העלים והשאר רק עלים בקצה העליון, תקע את הייחורים באדמת העציץ וגם הם ישתרשו ויעשירו את העציץ שלך.

טלי1121

New member
דרצנה מרגינטה טריקולור מפוצלת

הדרצנה נגזמה בזמנים שונים מהאביב עד הסתיו, ההחלטה על מקום הגיזום נקבעה לפי אורך הענפים והמטרה וצורת הצמח שאליהם רציתי להגיע. כל הענפים הושרשו ונשתלו במקומות נוספים בגינה.

subatoi

New member
אני גר במרכז. אז מה הדיאגנוזה לגבי האביב?

ועוד שאלה שעלתה לי בעקבות מה שציינת - ציינת להוריד את שני הראשים. האם חובה להוריד את כל הראשים הקיימים כדי שייצא ראש חדש? כלומר, האם כשמשאירים ראש אחד הצמח מסתפק בו ו"לא מתאמץ"? או שלא הבנתי כמו שצריך.

טלי1121

New member
יש מה שנקרא שלטון קודקודי בצמחים

כשאתה חותך ראש של צמח השלטון הקודקודי(הזרמת הורמון למטה שמונע יציאת ענפים צדדיים) , השלטון הקודקודי מתבטל ואז יש פריצה של ענפים חדשים מהצדדים. אפשר לגזום את כל הראשים ואפשר כל פעם אחד. אני גוזמת כל פעם ראש אחד מהגבוה ביותר לנמוך, כי אנני רוצה שהצמח יאבד את צורתו תוך כדי התהליך. תבחר לעצמך איך אתה רוצה לפעול-גיזום כל הראשים או אחד אחד.
הכל תלוי בצורת הצמח שאני רוצה לגזום. זה לא משהו שאפשר להעביר באינטרנט. תתחיל ותנסה.
כשאני מתחילה לגזום את הראש העליון והכי גבוה, הענפים התחתונים מתחילים לצמוח ביתר מרץ עד שהענף שנגזם מתמיין שוב ופורץ בכמה ענפים צדדיים.זה לוקח זמן. אחרי שהם גדלים אפשר לשקול גיזום נוסף או לא, תלוי מה הצורה שקיבלת.

Limonium

New member
כואב לי הלב לגזום. שלי תהפוך למכוערת מאוד.

ניסית פעם לעורר עיניים רדומות ע"י עשיית חתך בגזע?

טלי1121

New member
כן, לפעמים זה עובד, לפעמים לא.

חבל מאוד שלא העלאת תמונה כדי שאוכל להתיחס ספציפית לדרצנה שלך.

subatoi

New member
אז לחתוך רק את העליון. טוב, למדנו משהו חדש

מה לגבי העונה? כבר מספיק אביבי כדי לגזום או שכדאי להמתין להתייצבות מזג האוויר?

טלי1121

New member
תשובה.

עכשיו זה מתחיל להיות זמן טוב. התמונה שהעלאתי צולמה במרכז ת"א. כתבתי שהתחלתי באביב לאורך השנה לפי קצב ההתפתחות של הצמח.
אם הצמח שלך (מתי נראה סוף סוף תמונה שלו?) נמצא במקום מוגן מרוחות, אז אפשר. אם חשוף לרוחות ומזג אויר קר שיש סיכוי שעוד יבוא, עדיף לחכות עוד חודש.

דרקוניות רגישות לרוחות?

מעולם לא ראיתי עלה של צמח כלשהו ממשפחת האגביים נתלש ע"י רוחות, או לחילופין נפגע משמעותית מרוחות.
ממש לא אמור לקרות כלום גם אם יגזום עכשיו.

subatoi

New member
אצלי מדובר על צמח ביתי,

אז אני מניח שאפשר להתחיל איתו בימים אלה.

מצורפת תמונה באיכות גרועה, אבל זה מה יש כרגע

הגדול הוא הראש הותיק ביותר (אחד אחר ותיק ממנו, שהוא בעצם הראשון שהחל לפני כ-25-30 שנים, נכרת מזמן). שני התאומים הם תוצר של שבירת הראש השלישי בשגגה, שהתברר שיצא ממנה רק טוב.

טלי1121

New member
יש לך פוטינצייאל נהדר להתחלת גיזום הראשים.

את הענף העליון במידה ואתה גוזם עד לגובה הראשים התאומים, אפשר לעשות מהאורך שלו עוד 3 ייחורים בנוסף לייחור הראש. חותכים את הגבעול לא העלים וגם אותם תוקעים בעציץ ליד צמח האם או בעציצים נפרדים, כרצונך. חשוב להקפיד שהם יתקעו בכיוון הנכון-חלק עליון למעלה, תחתון למטה. כדי לא להתבלבל חתוך למטה בייחור באלכסון כדי שייוצר חוד שיקל על הכנסת הייחור לאדמה. את החלק העליון של הייחור גזום ישר.

למעלה