שאלה על דיסלקציה

ashmash

New member
שאלה על דיסלקציה

אני בן 20 ועד היום, כאשר אני כותב, עדיין אני מגלה לאחר הכתיבה מס´ שגיאות כתיב בשל החלפת אותיות דומות. השאלה שלי היא האם זה יכול להיות קשור לדיסלקציה ואם כן כיצד אוכל לדעת זאת? תודה מראש על כל פניה פה בפורום או הודעה אישית

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

רק אבחון יתן תשובה האם זו דיסלקסיה או כל דבר אחר. אתה בן 20, היו בעיות בעבר? דליה.

ashmash

New member
ובכן

לא היו לי בעיות גדולות בעבר פשוט מידי פעם יוצאות לי שגיאות כתיב מעצבנות מה כולל האיבחון? האם ניתן לעשות אותו דרך הצבא? או שצריך ללכת למקום פרטי ולשלם כסף?

צביקוש21

New member
המלצה שלי

שלום לך. מניסיון אישי שלי אני ממליץ לך לפנות לאגודת "ניצן". לצורך קבלת איבחון בנושא.

ריניני

New member
נדמה לי

שקודם כל אתה צריך לחשוב לאיזה צורך אתה רוצה אבחון. אם העניין הוא להבין את ´מקור´ שגיאות הכתיב - רוב הסיכויים שאבחון לא ייתן לך תשובה קונקרטית. יש / היו לך קשיים לימודיים נוספים? אם המטרה היא לנסות לתקן - יש כמה אפשרויות, אוכל לפרט קצת אם תרצה, בכל מקרה זה לא מחייב אבחון ואבחון לא בהכרח יעזור בזה. אם אתה רוצה לבדוק כדי לקבל איזה אישורים לצורך עבודה / לימודים, כדאי שקודם תדע לאן אתה רוצה ללכת ותברר איתם מה הדרישות שלהם - אבחון מטעמם, אבחון מטעם מכון ספציפי וכו´. יש לי בת בגיל שנתיים. כשהיא חולה מבקשת שימדדו לה חום, ואחרי שמודדים מודיעה שהיא כבר מרגישה יותר טוב. לפעמים גם אבחון - סוג של מדידת חום - עושה את זה, אבל לעיתים רחוקות. שווה לחשוב קודם מה מטרת האבחון, לראות אם היא ריאלית, ורק אז להשקיע את הכסף/זמן/מאמץ בעניין. בהצלחה! ריניני (מאבחנת דידקטית)

שלום ריניני וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אנחנו כל כך שמים שהצטרפת לפורומינו החביב, חשובה לנו דעתו של כל איש מקצוע שמוצא לנכון לעזור ולבוא אל הפורום לייעץ ולתמוך. יופי שאת איתנו - שוב - ברוכה הבאה! אפרת

למעלה