שאלה על דיבור

Big Mam

New member
שאלה על דיבור

היי, אני לא ממש זוכרת מתי הגדול התחיל לדבר. אבל מתי בערך זה אמור ל התחיל?יש לנו ילדה בת שנה ו3 חודשים,אומרת אמא/אבא/את זה ועוד כל מיני כאלו שהם הברה אחת. (למשל פח,היא עושה רעש שנשמע כמו פ ח ולא הוגה מילה,ככה נשמע ל י ל פחות). זה נורמלי? שבת שלום.

פלגיה

New member
מאוד נורמלי

הקצב המצופה הוא לומר 10 "מילים" בגיל שנה וחצי, ו"מילה" זה כל צליל שהםעוט מצמיד בקביעות לחפץ או אדם או פעולה.

Big Mam

New member
תודה רבה,היא שמבינה טוב מאוד,רציתי ל שאול

אם יש קשר למוצץ? מוצץ מעכב דיבור? שבוע טוב במיוחד לכולנו שיהי'ה.

האמת אני לא יודעת.. מן הסתם אם כל הזמן המוצץ

בפה אז יותר קשה לילד להתבטא או לנסות, אבל אין לי מושג... כל הילדים שלי היו עם מוצץ או אצבע אבל מן הסתם במשך היום, רוב זמן המשחק הם היו בלי, וכשאוכלים הם בלי מוצץ, אז יש להם הזדמנויות לנסות... אני יודעת שבנים מתחילים לדבר יותר מאוחר מבנות.. יש לי ילדה שבגיל שנה וחודש דיברה שוטף (כולל משפטים, להגיד מה היא רוצה, וגם רגשות - עצוב, שמח וכו), ויש לי ילד שהתחיל לדבר ממש רק אחרי גיל שנתיים ועד אז רק מילה פה מילה שם... אני יודעת שצריך לשים לב שהם מבינים ושומעים. יכולים לעקוב אחרי שאלה בלי תנועות ידיים (נניח רק לשאול איפה כדור ? בלי להצביע).. לשים לב שהם שמים לב אם יש רעש פתאומי - נניח דלת נטרקת, אופנוע שעובר בחוץ. שהם מתייחסים כשקוראים להם - מפנים את הראש, מרימים מבט (לא תמיד כי לפעמים ילד כל כך מרוכז שנראה שהוא לא שומע). ובכל מקרה, לשים לב אם יש התקדמות - פעם בשבועיים מילה חדשה, זה נקרא התקדמות... אם את רוצה אני יכולה לבדוק בספר שיש לי (מסדרת "מה לצפות בשנה הראשונה") ובהתאם לגיל לומר לך מה המינימום מבחינת כמות מילים. אם את מודאגת את גם יכולה לשאול אחות טיפת חלב - לפני שאת פונה אליה תעשי רשימה במשך כמה ימים של המילים שהוא אומר. גם טוטו לרכבת למשל זו מילה אם זה מה שהוא אומר באופן קבוע ...

מוצץ יכול להפריע להתפתחות הדיבור

אם הוא נמצא בפה כל הזמן - כי הוא גורם להחלשות של שרירי הפה - מה שחשוב לשים לב בילדה זה לא רק שמבינה, אלא גם אם מתקשרת בצורות אחרות מעבר לדיבור - האם יש לה למשל ג'סטות כמו הצבעה, משיכת כתף ל"לא רוצה", מנענעת את הראש ללא ומהנהנת לכן, מושכת קשר עין כשמצביעה על דברים - דברים כאלו

למעלה