שאלה על דוקסילין

• פותח הנושא mokit
  • פורסם בתאריך

mokit

New member
שאלה על דוקסילין

יש לי עור רגיש, אלרגי, ונוטה לפצעונים ואדמומיות (לא בצורה קשה, אך העור אף פעם אינו חלק). רופא העור שלי אבחן שיש לי רוזצאה וגם אקנה (אבל לא חריף). בחודשים האחרונים לקחתי מינוציקלין שעזר רק במעט (הפחית את האדמומיות אבל לא את כמות ותדירות הופעת הפצעים). ולכן הרופא שלי החליף את הטיפול לדוקסילין. שאלותי הן: מה ההבדל בין התרופות? האם הדוקסילין "חזק" יותר מהמינוציקלין? ומתי ניתן לצפות להקלה ושיפור במצב העור? (תוך כמה זמן ניתן לדעת אם הטיפול יעיל או לא) כמו כן, הרופא אמר שבמידה והטיפול בדוקסילין לא יעזור, הוא ימליץ לי על התחלת טיפול ברואקוטן. האם שימוש ברואקוטן הוא בעייתי לעור הסובל מרוזציאה? תודה.

לגבי דוקסילין

שלום מוקית מינוציקלין ודוקסילין שייכות לאותה קבוצה פרמקולוגית. מכוון שיש רוזציאה המשולבת עם פצעי בגרות הרי שמינוציקלין היא בחירה ראשונית הגיונית. מכיוון שהתוצאות לא היו מספקות הטיפול הוחלף לדוקסילין. אין כאן שאלה של מי מהם יותר "חזק" אלא מי מהם יותר "מתאים" למצב הקליני הספציפי. שיפור כל שהוא צריך להראות תוך כשבועיים. לגבי טיפול אפשרי ברואקוטן: זה בהחלט מקובל. אין מניעה לטפל ליטול רואקוטן אם בעור יש רוזיצאה, נהפוכו לעיתים הרואקוטן היא גם אלטרנטיבה טיפולי ראויה. בברכה ובהצלחה ישראל

mokit

New member
תופעת לואי של פצעים או פריחה בעור

התחלתי לקחת את הדוקסילין לפני 3 ימים, ומיום למחרת הכדור הראשון החלו להופיע לי פצעונים על הפנים (בתדירות גבוהה הרבה יותר ממה שיש לי בדרך כלל). האם זו יכולה היות תופעת לואי של הדוקסילין? יש לציין כי אני אלרגית בצורה חמורה לניקל (מגע עם ניקל או אכילת מזון המכיל אחוז גבוה של ניקל גורם לי לפריחה). האם בדוקסילין ישנו מרכיב של ניקל ויתכן כי זהו הגורם לפצעונים? תודה.

למעלה