שאלה על דופק

• פותח הנושא DGHM
  • פורסם בתאריך

DGHM

New member
שאלה על דופק

בן 30, תמיד הייתי פדלאה בכל מה שקשור לאירובי וסוף וסוף התחלתי בשבועיים האחרונים לבצע פע' אירובית פעם ראשונה בחיים שלי והתמכרתי. אני לא מבין בזה כלום, תמיד התעניינתי במשקולות.
קניתי רצועת חזה עם משדר שמראה את הדופק והקלוריות שנשרפות רק שאין לי מושג אם יש דופק מסוים שלא מומלץ לעבור (דופק ממוצע ל-55 דקות 173-178 ושורף כ-1000 קלוריות בכל אימון) . אשמח לדעת אם יש כללים מסוימים. אולי קישור למאמר טוב.
הספורט הוא ספינינג דרך אגב. אני יודע שספינינג לא קשור לכאן אבל הנושא של הדופק כן קשור ואשמח אם יתייחסו לנושא של הדופק.

avinoamlev4

New member
דופק באימונים

היי
שעון דופק הוא אמצעי בקרה סובייקטיבי לרמת המאמץ שלך.
כל רמת מאמץ משוייכת לאימון יכולות כושר שונות, שעון הדופק מציג לך את רמת המאמץ הנוכחי שלך ומאפשר לך לשמור על מטרות האימון.
הפוסט הבא מסביר כיצד להשתמש בשעון דופק לטווחי המאמץ השונים :
http://myfitness.co.il/?p=926
בהצלחה באימונים
אבינועם

אבינועם לבקוביץ, מאמן ריצה וכושר, מרתוניסט ואיש ברזל.
מאמן MyFitness - מועדון הריצה בעמק יזרעאל www.MyFitness.co.il

DGHM

New member
תודה רבה. מה שאני לא מבין עדיין...

אם אני אמור לא להגיע לרמת דופק מסוימת באימון או שאני יכול להגיע לדופק גבוה כאוות נפשי ויכולתי..

avinoamlev4

New member
תשובה

בהנחה שאתה בריא, אין דופק שאתה לא אמור להגיע אליו. השאלה היא מה מטרת האימון. אם האימון אמור לפתח את הכושר האירובי שלך אתה אמור להשאר בטווח של 60-75 אחוז מהדופק המקסימאלי. אם אתה אמור לפתח צריכת חמצן מירבית הטווח שלך הוא 90-95 אחוז.
אז כפי שאתה רואה הדופק רק מספק לך מדד אובייקטיבי לרמת המאמץ הנוכחית שלך. את הרמה אתה קובע בהתאם למטרת האימון.
בהצלחה
אבינועם

אבינועם לבקוביץ, מאמן ריצה וכושר, מרתוניסט ואיש ברזל.
מאמן MyFitness - מועדון הריצה בעמק יזרעאל www.MyFitness.co.il

למעלה