שאלה על דגים:

angie1978

New member
שאלה על דגים:

כבר שנתיים שיש לי חלום שחוזר על עצמו בווריאציות שונות, הנושא העיקרי הוא דגים שמתים במהלך החלום, בדרך כלל אני מנסה להציל אותם אבל בסופו של דבר הם מתים. גם כשאני חולמת חלום שאינו בהקשר זה לפעמים כשאני נזכרת בפרטים הקטנים של החלום אני נזכרת שהיו שם דגים מתים / גוססים. אני יודעת שדגים זה סימן טוב אבל ...מתים...?

angie1978

New member
על דגים וחלומות - HELP ME!

והחלומות על הדגים חוזרים בצורת סיוטים - אם מישהו יודע משהו עכשיו זה הזמן לגאול אותי מייסורי ולשלוח אותי לישון........

JFK1

New member
פתרון החלום(דגים)

שלום לך בראשית מכתבי ברצוני לציין שאני פותר את החלומות עלפי דרך התורה הקדושה וספרי המקובלים ולא מצד עצמי. לפי הספרים הקדושיםלחלום על דגים מסמל אויבים שקמים על האדם או שם רע שמוציאים עליו. יתכן שיש כאלו שרוצים להתנקל לך בבית חברה עבודה וכו´. הישנות החלום מוכיחה דבר זה למעלה מכל ספק וזהו המסר המרכזי. ענים מות הדגים מחייב מתן צדקה כסגולה לנצחון על אותם אויבים בגובה לפחות ח"י(18) ש"ח לביכנ"ס או ישיבה. פעם הבאה במידה ותחלמי דגים מתים אימרי מייד בקומך "חלומות שווא ידברו" שזוהי סגולה בדוקה למנוע הישנות הענין. אני משוכנע שנתינת הצדקה והאמירה יש בכוחם לסייע. המסר של החלום בעיקרו מתריע בפני מחלוקת עליך והעצות יועילו!!!. אשמח לקבל את תגובתך לענין והאם אכן יש לך אויבים והעצות עזרו. בברכהJ.F.K

angie1978

New member
אוייבים....?

נאמר לי שלפי הדת והקבלה דגים מסמלים צדיקים, חיים והמשכיות. על אוייבים עדיין לא שמעתי... דבר ראשון אני אציין שאני מגיעה מרקע דתי, אומנם אינני דתייה אבל אני דואגת לשמור עלי כסף קטן ומנסה לתת צדקה בכל הזדמנות. אני אשמח לנסות את מה שאמרת. לגבי האוייבים - בתקופה שהחלומות התחילו אני הייתי בחברת מספר אנשים שמאוד אהבו אותי ודאגו לי ותרמו לי הרבה, ידוע לי שהבחורה שהכירה לי אותם לא ממש אהבה אותי ואפילו ניצלה אותי מבלי ששמתי לב. בשלב שבו הבנתי שהיא לא ממש רוצה בטובתי התחלתי להתרחק ממנה וכבר יותר משנה שאיני בקשר איתה (לא ראיתי או דיברתי איתה במשך כל תקופה זו). לא ידוע לי על אוייבים וגם אם אני מסתכסכת עם מישהו אני בד"כ מנסה לסיים את הקשר בצורה יפה. המוטיב עדיין מופיע בחלומות שלי, ולכן הנושא מטריד אותי, אני יודעת שחלומות הם תקשורת עם התת מודע ובאים לאמר לנו משהו ועקב העקשנות של החלום - מאוד מעניין אותי מה המסר... אני מודה לך מאוד על תגובתך ואשמח לשמוע אם יש לך מה להוסיף.

angie1978

New member
תוספת קטנה -

ראיתי שייעצת למישהי בפורום לאמר "שמע ישראל" לפני השינה. למדו אותי כשהייתי קטנה את "המלאך הגואל" ובתוספת "שמע ישראל" זו ברכה שאני נוהגת לאמר כשאני מתעוררת מחלומות רעים או כשאני מנסה להירדם ורואה או חושבת מחשבות מפחידות. אני חייבת לציין שזה באמת עוזר........ אבל לצערי הדגים מצליחים לשחות גם מעבר לברכה זו...

JFK1

New member
תגובה לANGIE

שלום לך ברצוני להודות לך בראשית דברי על ההתיחסות בכובד ראש להמלצותי. אנסה להשיב על כל שאלותיך אחת לאחת. עלפי תורת הקבלה צדיקים באים בגילגול כדגים ולכן יש נטיה לחשוב שדגים בחלום זהו סימן טוב. ראית דגים אכן מבשרת בשורות טובות דווקא מכיוון הפרנסה אולם בריחת דגים מידיו או תיאורים קשים יותר כפי שתארת הם בגדר חלום שיש להתיחס אליו בכובד ראש. לאור היותך בחורה מסורתית אומר כי זהו מסוג החלומות שממליצים לתת עבורם צדקה ואף תענית במקרים חריגים. בנוגע אליך תבצעי בשלב ראשון את ההמלצות שנתתי לך ואין צורך בתענית. בנוגע לנוסח קריאת שמע אזי במקרה שלך הייתי ממליץ לומר את הנוסח המלא ולא להסתפק בפרק ראשון בלבד. על מנת להשלים את התמונה תרשי לי לשאול אותך שאלה: האם מאז תחילת החלומות הללו נהילת מערכת יחסים רצינית עם חבר שנמשכת עד היום? ברצוני לבחון כיוון אחר על מנת לבדור ככל שניתן את שורש הענין. לסיכום אני מבטיח לךב"ה ישועות גדולות ושחלומות אלו יחלפו כלא היו ואתם דגים טורדנים ישובו למקומם שכן וודאי שאין להם חלק מצד הקדושה. לסיום אתן לך נוסח תפילה להטבת חלום שתאמרי מייד עם יופיעו חלומות אלו שנית(נראה לי שבקרוב לא תזדקקי אף לנוסח זה) "ריבונו של עולם אני שלך וחלמותי שלך. חלום חלמתי ואיני יודעת מה הוא בין שחלמתי אני לעצמי ובין שחלמו לי חברי ובין שחלמתי על אחרים. אם טובים הם חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף הצדיק ואם צריכים רפואה רפאם כמי מרה על ידי משה רבנו וכמרים מצרעתה וכחזקיה מחליו וכמי יריחו על ידי אלישע. וכשם שהפכתה קללת בלעם הרשע לברכה כן הפוך כל חלומותי עלי לטובה". עד כאן. לא היתי נותן לך נוסח זה אילו לא ידעתי שאת בעלת אמונה ומסורתית. אני מקווה מכל הלב שעצותי יסיעו לך. אשמח לדעת כיצד העצות פועלות ולקבל תגובה על פניתי. בתקווה כנה J.F.K

angie1978

New member
תגובה -

תודה רבה על תגובתך, אני יעשה בעצתך בתקווה שהחלומות ייפסקו. ועדיין מאוד מעניין אותי מהי משמעותם... ולגבי שאלתך - התחלתי לחלום את החלומות אחרי תקופה ארוכה שלא הייתי במערכת יחסים רצינית, דבר שלא השתנה עד היום... האם לדעתך זה קשור?

JFK1

New member
,תשובה לANGIE

שלום לך במענה לפניתך לא נראה שיש קשר בין העדר מערכת יחסחם לחלומות האמורים. אני משוכנע שכבר עכשיו במידה ויישמת את העצות החלומות נחלשו או פסקו לחלוטין. הנסיון שלי בשאלה הייתה לבחון השפעה שלילית מאדם קרוב שהובילה לחלומות אלו. מאחר ולא היית מזה זמן במערכת יחסים רצינית אזי ענין זה נשלל. אולי תוכלי את להצביע על השפעות שלליות מכיוון אדם קרוב שיכלו להשפיע על חלומות אלו? לעיתים קרובות רפיון באמונה או עזיבת מצוות (ובתור מסורתית וודאי את מקימת מצוות מסוימות) עלולה להותיר רישומה בחלום. אשמח לשמוע ממך בפרט אם העצות אכן סייעו. בברכה J.F.K נ.ב עדיף לפתוח הודעה חדשה על מנת ששמך יופיע בעמוד הפותח של הפורום.

angie1978

New member
אסוציאציות

אני מאוד אוהבת חיות, כל חיה. גידלתי דגים כשהייתי קטנה (היו לי פעמיים מקרים של "התאבדות" - קפיצת דגים מהאקווריום.....במציאות!), היה לי דג זהב ששרד במשך שנתיים והגיע למימדים מרשימים והיה לי פחד מהיום שבו הוא ימות ואני אצטרך להוציא אותו מהאקווריום עם הרשת שכבר תהיה קטנה עליו... לפני כשנתיים היה לי זוג דגים באקווריום ליד המיטה (מסרתי אותם כשהחלומות החמירו). אני לא אוהבת לאכול דגים (פחד מהעצמות). מעבר לזה - אני חושבת שזו חיה יפיפיה ומגוונת ואני אוהבת לראות צילומי צלילה. נראה לי שזהו - לא זכורה לי טראומה או בעיה הקשורה לדגים. כיום, מן הסתם, לאחר הופעת החלומות - אני יכולה לקבל בחילה חזקה ממראה של דג. אני גם חייבת לציין שהחלומות מלווים בתחושה חזקה של פחד וגועל. מחכה לתגובה (ותודה!)

על דגים וחיים....

נראה שלדגים יש משמעות סימלית מאוד חזקה בחייך. הם מסמלים עבורך חיים, יכולת הישרדות, טיפול ואחריות, יופי ושלל אפשרויות אין סופיות בחיים. כנראה שאת נמצאת בתקופה לא קלה. כאילו ואת מאבדת את הטעם בכל היופי שמצאת מסביב בעבר. העתיד מטריד אותך וכן חיי הזוגיות בעתיד. כאילו ואיבדת תקווה בנושא הזוגיות ואת מוצאת שכל מה שחשבת בעבר, היום מת. עוד חשוב לנסות והבין: מה היה היחס שלך לשני הדגים שהיו בחדרך? איזה סוג דגים הם היו?(ומה יחסך לסוג הזה) האם אהבת אותם? מי טיפל בהם? מי הביא לך אותם?(או שאת קנית בעצמך...) מה הרגשת כשהם היו בחדר? מה הרגשת אחרי שמסרת אותם? האם את חושבת על התאבדות? האם את נתקלת בקשיים נפשיים הקשורים בלעזוב את הבית? חלומות פז, רואה בכוכבים.

angie1978

New member
תגובה על הדגים והחיים...

לא היה לי כל ערך סנטימנטלי לדגים שבחדרי (הם היו גופים קטנים וצבעוניים, שקניתי וטיפלתי בהם בעצמי) ואני חייבת לציין גם שהדגים שמופיעים בחלומות לא מזכירים אותם והם בד"כ במימדים וצבעים לא רגילים. אבל אני באמת בתקופה קשה ומבלבלת וכנראה שאתה צודק... תודה על תגובתך! מקווה שהדגים יתחילו לשחות בקרוב.....

למעלה