שאלה על דאס

popo11

New member
שאלה על דאס

טוב. היום אני מתחילה. נגיד מובייל. אפילו קניתי צורות של עוגיות לחתוך מדוייק. אז השאלות:
איזה עובי לרדד את הדאס?
איך עושים חורים כדי להעביר חוט?
את העודפים אפשר לשמור?
כמה זמן ייבוש? בוערות לי הידיים !
וחוץ מזה יש עוד משהו בקנה, אבל רק כשיהיה מוכן אני אגלה את הקלפים ...

lilachh

New member
סיון בוקר טוב ../images/Emo102.gif../images/Emo20.gif

כמה תשובות:
עובי - האמת לפי העין...בערך ס"מ אולי..תלוי מה מתאים לך ומה יפה בעינייך וכמובן לא דק במיוחד כדי שלא יישבר ושיהי אפשר לעשות חור.....
חורים עושים בעזרת: שיפוד/מסרגה/מחט ארוכה/קיסם....
את העודפים אפשר כמובן לשמור - בשקית סגורה ואטומה, אסור שאויר יחדור כי אז הדאש יתייבש...
ייבוש - תלוי במזג אויר - בערך יום...עכשיו עם גשם הזלעפות שפתאום הגיע.. :) בהצלחה

sue

New member
לגביי היבוש

תקפידי להפוך את הצורות מידי פעם ע"מ שיתיבשו באופן שווה, תשישמ לב שהצורות נשארות ישרות ולא מתעגלות, אם הן מתחילות להתעגל שימי עליהן מגש או משהו ישר. פיניש לצורות - שיהיו חלקות את יכולה לעשות עם ידיים רטובות, זה עוזר להחלקה. אני עושה צורות בעובי של 1/2 ס"מ כמו לעוגיות. בהצלחה

natali_rh

New member
קצת תשובות....../images/Emo102.gif

עובי- תלוי בך אצלי זה משתנה מיצירה ליצירה, את תשכחי את הקשר בין עובי למשקל. חורים- עושים עם קיסם או מחט עבה או אפילו חוט ניילון (חוט דיג). את העודפים- ניתו לאחסן אטום בשקית או קופסא המקוס קריר. זמן יבוש- הוא בערך 24 שעות, מומלץ להפוך את החלקים מדי פעם כי לדאס יש נטיה להתקפל בשוליים. צביעה- ככל הידוע לי אפשרית בכל סוג של צבע. המלצה ממני לצפות בלקה לגימור- יותר מוצלח (אני משחילה את כל החלקים המוכנים על חוט טובלת את הכל ישירות בתוך פחית הלק תולה ליבוש על החבל ודואגת לתת רווחים בין כל חלק כדי שלא יתיבשו כשורה אחת.). בהצלחה

lilachh

New member
סיוון - עוד שני טיפים

ניתן לרכך ולהחליק את הדאס ע"י הרטבת האצבעות בקצת מים והחלקת הדאס עם האצבעות.. אחרי הייבוש אם זה יוצא קצת מחוספס ניתן להחליק ע"י שיוף בניר זכוכית

sue

New member
עוד משהו

לפעמים אין לי חשק להוציא את הלכה ולהתחיל להתעסק עם כל הריח והמברשות, ובמיוחד אם מדובר בצורות/חלקים קטנים אז אני משתמשת בלק (של הציפורניים) שקוף וזה עושה את העבודה בלי הרבה בלגאן ומהר.

למעלה