שאלה על גננות

דנושקה1

New member
שאלה על גננות

היי בתי תיהיה בת שנה+3 בספטמבר ורשומה לויצו, לכיתה של 17 ילדים עם 3 מטפלות. קראתי כי אין גננת בגיל הזה,(יש תקן שאומר שרק מגיל 3 חובה שתיהיה גננת). האם זה חסרון שאין גננת בגיל הזה? האם 3 מטפלות זה מספיק ומאתגר? תודה

מי אמר לך על התקן הזה?

זה ממש קשקוש עבדתי בגנים עם ילדים בני שנה עד שנתיים וחצי והיה גננת בכל גן מטפלת זאת מטפלת ועבודתה להעניק לילדים הרבה חום ואהבה ולגננת תפקיד אחר לגמרי ואני חושבת שצריך ואף חובה שיהיה גננת לגילאים אלו

דנושקה1

New member
לא זוכרת איפה

קראתי את זה... עוד מישהו אולי יודע משהו על העניין? תודה

tiger mom

New member
אני גם שמעתי על זה

החוק מחייב גננת בגן מגיל 3. לפני זה אין חובה ויכול להיות גן שיש בו רק מטפלות.

לידורי דנושקה צודקת ובגדול

אין מחוייבות לשים גננת במעונות יש מנהלת מעון שבהשכלתה אינה חייבת להיות גננת ויש 2 יועצות המלוות אותה מצרפת את האתר של ויצו כדאי לבדוק לפני שאומרים למישהו "קשקוש"

מצרפת גם אתר הנקר מדריך

יש לינק מצד ימין כנסו אליו ותראו מה החוק אומר לגבי תקנים

ניליא

New member
אם אני לא טועה את צודקת. גן שיש בו

גננת בגיל זה , לפחות בעבר אצלינו בשכונה היה מבוקש יותר. אני לא יודעת אם בגיל זה חסרה האקדמיה. לדעתי בגיל זה יש צורך בהמון אהבה וקבלה. כי הקטנים לא קלים וזקוקים לכך. לדעתי מס' המטפלות מעיק. אצל מאיה במשפחתון , שאני לא סגורה עליו למרות שרשמתי אותה ושילמתי, יש 3 על 12. בימי ההסתגלות בקיץ, תהיה עוד מטפלת על ילד 1 כלומר 4 על 13 ילדים , תינוקות בגלל ההסתגלות.

mimor2

New member
היי

הגדולה שלי גם כן היתה בויצו. יש מטפלת ראשית ועוד 2 מטפלות ש"עוזרות". הכל נורא תלוי במטפלות עצמן. אני יכולה להגיד לך שהבן האמצעי שלי עדיין בנעמ"ת (שנה הבאה הוא יעבור לגן עירוני) אין שם גננת אלא מטפלת ראשית, ואני מרוצה ממנה כמו שלא הייתי מרוצה מימיי! אם המטפלת הראשית היא סמכותית ויחד עם זאת חמה - זה השילוב המנצח! שנה הבאה אני מכניסה את הקטנטונת שלי לנעמ"ת בלב שקט רק בגלל שאני מכירה את הצוות שם (הבן שלי היה 3 שנים ועבר את כל הצוותים כך שאני מכירה אותן היטב) לכן - זה לא חיסרון בתנאי שהמטפלות חמות וסמכותיות.

למעלה